Πιγκουίνοι «εκμεταλλεύτηκαν» την καραντίνα και κυκλοφορούν στους άδειους δρόμους του Κέιπ Τάουν (βίντεο)

Οι δρόμοι του Κέιπ Τάουν είναι έρημοι εξαιτίας της καραντίνας για τον κορονοϊό και μία ομάδα αφρικανικών πιγκουίνων εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να βγει βόλτα.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα για την Προστασία των Παράκτιων Πτηνών της Νοτίου Αφρικής, οι εργαζόμενοι έχουν εξαπολύσει κυνηγητό προκειμένου να μαζέψουν τους πιγκουίνους από τους άδειους δρόμους της νοτιοαφρικανικής πρωτεύουσας. Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και πριν από μερικές ημέρες και στο Σικάγο των ΗΠΑ.

Την Παρασκευή, το ίδρυμα έδωσε στη δημοσιότητα ένα

βίντεο με τρεις από αυτούς να περπατούν με το χαρακτηριστικό τους στυλ στους δρόμους του προαστίου του Κέιπ Τάουν, Σιμόν. «Τα θετικά της καραντίνας για τους αφρικανικούς πιγκουίνους στην πόλη Σιμόν» έγραφε η ανάρτηση που συνόδευε το βίντεο.

#Lockdown perks for #Africanpenguins in Simon’s Town while #penguinrangers keep a watchful eye. #endangeredspecies @CityofCT @TableMountainNP @CTEnviroEd #savesseabirds #marinewildlife #conservationpartners pic.twitter.com/37I4KNrLPq

— SANCCOB (@SANCCOB) April 17, 2020

Το ίδρυμα στη Νότια Αφρική έχει επιφορτιστεί με την προστασία μιας ομάδας πιγκουίνων που εκτρέφονται σε δημόσια περιοχή κοντά στην αποικία αφρικανικών πιγκουίνων στην παραλία Μπόουλντερς.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πιγκουίνοι συνήθως αγχώνονται ιδιαίτερα με την παρουσία ανθρώπων γύρω τους. «Καθώς όμως υπάρχουν πολύ λιγότερα οχήματα και άνθρωποι, απολαμβάνουν την “ανακατάληψη” της περιοχής» αναφέρει ο Ρόνις Ντάνιελς, ένας εκ των εργαζομένων στο ίδρυμα.

Ο πληθυσμός των πιγκουίνων στη Νότιο Αφρική έφτασε στα όρια της ολοκληρωτικής εξαφάνισης κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, με τους επιστήμονες να προβλέπουν πως αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά, το είδος θα έχει εξαφανιστεί ως το 2035.

The post Πιγκουίνοι «εκμεταλλεύτηκαν» την καραντίνα και κυκλοφορούν στους άδειους δρόμους του Κέιπ Τάουν (βίντεο) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα