Πέθανε ο Μιχάλης Τροχανάς, πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ. Ιδρυτής της εταιρείας SOE που κατηγορήθηκε ότι συγκέντρωνε χρήματα με το σύστημα «πυραμίδα»

Πέθανε, σε ηλικία 84 ετών, ο Μιχάλης Τροχανάς. Ήταν ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ από το 1995 μέχρι και το 1999, ενώ μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, ανέλαβε πρωτοβουλία για τη σωτηρία της ομάδας. Ο Μιχάλης Τροχανάς έγινε μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, με την απόκτηση του πλειοψηφικού ποσοστού μετοχών από το δίδυμο των Μελισσανίδη – Καρρά, το οποίο και είχε παραδώσει στην εταιρία Enic.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 πρόεδρος της ΑΕΚ

ήταν ο επιχειρηματίας Στράτος Γιδόπουλος. Το καλοκαίρι του 1991 εξελέγη πρόεδρος ο Κώστας Γενεράκης που παρέμεινε πρόεδρος για έναν χρόνο. Την επόμενη χρονιά ιδιοκτήτες της ΑΕΚ έγιναν οι επιχειρηματίες Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιάννης Καρράς. Οι δύο ιδιοκτήτες εναλλάσσονταν στην προεδρία και η θητεία τους χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα πετυχημένη. Δύο χρόνια μετά προέκυψαν διαφωνίες και συγκρούσεις μεταξύ τους και αποφάσισαν να πουλήσουν την ΑΕΚ στον επιχειρηματία Μιχάλη Τροχανά, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης του ομίλου SOE, ο οποίος συγκέντρωνε χρήματα από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους με πυραμιδωτό σύστημα ανάπτυξης.

Η περίοδος Τροχανά ήταν μία ταραγμένη περίοδος. Ο νέος ιδιοκτήτης δεν είχε καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση των οπαδών της ομάδας, ενώ αντιμετωπίζονταν με καχυποψία από τον τύπο της εποχής, τα κίνητρα του να εμπλακεί με το ποδόσφαιρο. Τελικά αποχώρησε από την ΑΕΚ στα τέλη του 1997 πουλώντας το μετοχικό του πακέτο στην εταιρία ΕΝΙΚ.

Επί των ημερών του, καταγράφηκαν η αποχώρηση του Ντούσαν  Μπάγεβιτς για τον Ολυμπιακό, αλλά και η απόκτηση του Ντέμη Νικολαϊδη από τον Απόλλωνα. Η ΑΕΚ κατέκτησε δύο κύπελλα Ελλάδας, έστω και αν ο Μιχάλης Τροχανάς δεν ήταν πρόεδρος, έχοντας χρίσει κάποιους άλλους υπεύθυνους για τη διαχείριση της ομάδας. Η τελευταία του προσπάθεια να βρει λύσεις για την ΑΕΚ υπήρξε μέσω της κίνησης «Θεμέλιο 21», όπου κατάφερε να φέρει στο ίδιο τραπέζι προσωπικότητες από την «κιτρινόμαυρη» κοινωνία.

Ο Μιχάλης Τροχανάς ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία χρόνια από προβλήματα υγείας και απεβίωσε το βράδυ της Πέμπτης σε ηλικία 84 ετών. Η κηδεία του θα τελεστεί τη Δευτέρα στη Ραφήνα.

Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: Δείτε τον παραθαλάσσιο οικισμό «φάντασμα» που χτίστηκε στην Κρήτη. Η σκοτεινή ιστορία της εταιρείας – πυραμίδα που στοιχειώνει δίπλα στην πιο βρώμικη παραλία (drone) …

The post Πέθανε ο Μιχάλης Τροχανάς, πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ. Ιδρυτής της εταιρείας SOE που κατηγορήθηκε ότι συγκέντρωνε χρήματα με το σύστημα «πυραμίδα» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα