Μετά το δημιουργό πέθανε και ο σκηνοθέτης του «Μπομπ Σφουγγαράκη», Τακ Τάκερ. Η σειρά κόμικς απέφερε στο κανάλι έσοδα 13 δις δολάρια.

Στις 22 Δεκεμβρίου και σε ηλικία 59 ετών πέθανε ένας από τους συντελεστές του Μπομ Σφουγγαράκη, Τακ Τάκερ. Την είδηση έκανε γνωστή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η οικογένεια του δημιουργού. Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του.

Ο Τάκερ ήταν Αμερικανός συγγραφέας, καλλιτέχνης, εμψυχωτής, τραγουδοποιός και σκηνοθέτης που εργάστηκε για τη δημοφιλή σειρά κινουμένων σχεδίων SpongeBob SquarePants. Το πραγματικό του όνομα ήταν Ουίλιαμ Όσμπορν

Τάκερ Γ’.

Hey Arnold! and SpongeBob SquarePants animator Tuck Tucker dies at 59 https://t.co/Ao8PODqNI0 via @DailyMailCeleb

— TC-MidSouth News (@tcmidsouthnews) December 28, 2020

Έγινε γνωστός μέσα από την αμερικανική κωμική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων «Έι Άρνολντ!» και φυσικά από τη συμβολή του στην επιτυχία που σημείωσε η σειρά «Μπόμπ Σφουγγαράκης» ως σκηνοθέτης σεναρίου.

Η σειρά SpongeBob SquarePants που δημιουργήθηκε το 1999 για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Nickelodeon είναι η πέμπτη μακροβιότερη σειρά κόμικς στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης. Aπέφερε στο κανάλι συνολικά έσοδα (από τηλεοπτικά δικαιώματα και merchandising) που το 2017 ανέρχονταν σε περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Tάκερ δούλεψε επίσης στις «Μικρές γοργόνες», στο «Simpsons» αλλά και στην επερχόμενη ταινία του Μπομπ Σφουγγαράκη που αναμένεται να βγει σύντομα στους κινηματογράφους. Δίδαξε επίσης γραφιστική και κινούμενα σχέδια στο Πανεπιστήμιο Longwood της Βιρτζίνια. Το 2011, κέρδισε βραβείο Annie για την καλύτερη μουσική στην τηλεοπτική παραγωγή του Μπομπ Σφουγγαράκη.

Το 2018 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών ο Στίβεν Χίλενμπεργκ, δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς

Ο ίδιος ο δημιουργός είχε ανακοινώσει ότι έπασχε από τη νόσο του Λου Γκέριγκ, πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση (ALS), μια νευροεκφυλιστική πάθηση. Το τηλεοπτικό δίκτυο που είναι ιδιαίτερα αγαπητό κυρίως στα παιδιά, ανέφερε τότε στην ανακοίνωσή του: «Μας λύπησε απίστευτα η είδηση ότι ο Στιβ Χίλενμπεργκ απεβίωσε έπειτα από μάχη με την ALS… Ήταν ένας αγαπημένος φίλος και μακροχρόνιος δημιουργικός εταίρος όλων στο Nickelodeon και οι καρδιές μας πηγαίνουν σ’ ολόκληρη την οικογένειά του».

Ο Στίβεν Χίλενμπεργκ το 2011

Όταν άρχισε να δημιουργεί τα θαλάσσια πλάσματά του, ο Χίλενμπεργκ εργαζόταν ως εκπαιδευτικός στη Νότια Καλιφόρνια, ειδικευμένος στη θαλάσσια βιολογία και χρησιμοποιούσε τους ήρωές του ως εκπαιδευτικά εργαλεία. «Ο Στιβ διαπότισε τον Μπομπ Σφουγγαράκη με μια μοναδική αίσθηση χιούμορ και αθωότητας που έφερε χαρά σε γενιές παιδιών και οικογένειες παντού στον κόσμο», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του Nickelodeon.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: twitter

Διαβάστε ακόμα: Δολοφονία Νικολαΐδη – Καλαθάκη. Ο επί 23 χρόνια, καταζητούμενος δραπέτης Ηλίας Μαζαράκης βρέθηκε νεκρός στο Ιπποκράτειο με κίρρωση ήπατος. Τον αναζητούσαν στη Λατινική Αμερική.

The post Μετά το δημιουργό πέθανε και ο σκηνοθέτης του «Μπομπ Σφουγγαράκη», Τακ Τάκερ. Η σειρά κόμικς απέφερε στο κανάλι έσοδα 13 δις δολάρια. appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα