Πέθανε ο Αμερικανός ηθοποιός Ουίλφορντ Μπρίμλεϊ σε ηλικία 85 ετών. Είχε πρωταγωνιστήσει στις ταινίες «Κοκκούν» και «Φίρμα»

Ο Αμερικανός ηθοποιός Ουίλφορντ Μπρίμλεϊ πέθανε σε ηλικία 85 ετών, σύμφωνα με δημοσιεύματα των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Ο ηθοποιός έπασχε από διαβήτη και το Σάββατο 1η Αυγούστου νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομείο της Γιούτα, όπου και ξεψύχησε.

Έγινε γνωστός από τους ρόλους του στις βραβευμένες με Όσκαρ ταινίες «Κουκούν» και «Η Φίρμα».

Γεννημένος

στην Γιούτα ο Μπρίμλεϊ εισήλθε στον χώρο του κινηματογράφου ντουμπλάροντας αρχικά τους πρωταγωνιστές σε σκηνές με ιππασία. Όταν ήταν πλέον 40άρης και 50άρης ανέλαβε μεγαλύτερους ρόλους που τον έκαναν γνωστό στο κοινό υποδυόμενος κάποιες φορές τον απότομο, αλλά συμπαθή ηλικιωμένο μυστακοφόρο.

Διαβάστε ακόμα: Η χολιγουντιανή ταινία, που στα γυρίσματα σκοτώθηκαν 27 άτομα, ανάμεσά τους και ο σκηνοθέτης. Το λάθος που ανατίναξε το συνεργείο. Σώθηκε όμως το φιλμ και η ταινία προβλήθηκε

Στην επιστημονικής φαντασίας ταινία του Ρον Χάουαρντ του 1985 «Κοκούν» ο Μπρίμλεϊ υποδύθηκε έναν 70άρη, ο οποίος μαζί με άλλους ενοίκους ενός οίκου ευγηρίας της Φλόριντα, ανακαλύπτει μια εξωγήινη πηγή ενέργειας που τους αναζωογονεί.

Ένας άλλος αξιομνημόνευτος ρόλος ήταν στο πλευρό του Τομ Κρουζ στο δικαστικό θρίλερ του 1993 «Η Φίρμα», όπου ο Μπρίμλεϊ υποδύθηκε έναν μοχθηρό αξιωματούχο ασφαλείας για μια νομική εταιρεία.

Η μάνατζερ του ηθοποιού Λίντα Μπένσκι δήλωσε στο CNN: «Ο Wilford Brimley ήταν ένας άντρας που μπορούσες να εμπιστευτείς. Φαινόταν σκληρός αλλά είχε τρυφερή καρδιά. Λυπάμαι που δεν θα ακούω πλέον τις υπέροχες ιστορίες του φίλου μου. Ήταν μοναδικός«.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Το ατύχημα στα γυρίσματα του «Μάγου του Οζ». Η «κακιά μάγισσα» έπαθε εγκαύματα 3ου βαθμού και η 16χρονη πρωταγωνίστρια κάπνιζε 4 πακέτα τσιγάρα την ημέρα!

The post Πέθανε ο Αμερικανός ηθοποιός Ουίλφορντ Μπρίμλεϊ σε ηλικία 85 ετών. Είχε πρωταγωνιστήσει στις ταινίες «Κοκκούν» και «Φίρμα» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα