Πέθανε η κοκκινομάλλα «βασίλισσα της Technicolor» Ρόντα Φλέμινγκ. Ποιος ήταν ο αστικός μύθος που κυκλοφόρησε για την ομορφιά της

Η Ρόντα Φλέμινγκ, η κοκκινομάλλα πρωταγωνίστρια της Χρυσής Εποχής του αμερικάνικου κινηματογράφου, απεβίωσε στην Καλιφόρνινα, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020, σε ηλικία 97 ετών.Η γραμματέας της που επιβεβαίωσε την δυσάρεστη είδηση δεν γνωστοποίησε τα αίτια του θανάτου της Αμερικανίδας ηθοποιού.

Είχε πάρει μέρος σε ταινίες όπως στην «Νύχτα Αγωνίας» του Χίτσκοκ δίπλα στον Γκρέγκορι Πεκ και την Ίνγκριντ Μπέργκμαν. Είχε συμμετάσχει ακόμα στις ταινίες «Ένας Γιάνκης απ’ το Κονέκτικατ στην αυλή του βασιλιά Αρθούρου» και «Αίμα στον Πράσινο Βάλτο»

με τους Κερκ Ντάγκλας και Μπαρτ Λάνκαστερ, όπως και στο φιλμ νουάρ «Αμαρτωλοί και δολοφόνοι», στο οποίο πρωταγωνιστούσαν ο Ρόμπερτ Μίτσαμ και ο Κερκ Ντάγκλας.

Σε νεαρή ηλικία η Φλέμινγκ έκανε το ντεμπούτο της στην ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ «Νύχτα Αγωνίας» στο ρόλο μιας νυμφομανούς. Από εκεί και πέρα οι προτάσεις για συμμετοχή σε ταινίες έρχονται η μια πίσω από την άλλη. Εμφανίστηκε συνολικά σε πάνω από 40 ταινίες.

«Μου άρεσε πολύ να παίζω ρόλους άτακτων ή διαταραγμένων ψυχικά γυναικών«, δήλωσε η Φλέμινγκ σε συνέντευξη της το 2012. «Ήταν γιατί προτιμούσα τους κόντρα ρόλους. Ήμουν ένα ήσυχο και καλό κορίτσι στην πραγματική ζωή μου», εξήγησε.

Η Φλέμινγκ συχνά αποκαλείτο η « Βασίλισσα της Technicolor» για τα εκπληκτικά κόκκινα μαλλιά και τα καταπράσινα μάτια της.

Γεννήθηκε στο Μέριλιν Λούις του Χόλιγουντ και το πραγματικό της όνομα της ήταν Γουίλσον.Εκτός από το σινεμά σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία και στην τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

Στη ζωή της ασχολήθηκε ιδιαιτέρως και με την φιλανθρωπία. Μαζί με τον σύζυγό της, Τεντ Μαν, ίδρυσαν την κλινική Rhonda Fleming Mann το οποίο παρέχει φροντίδα σε γυναίκες με καρκίνο.

Υπήρξε επίσης πρέσβειρα του Childhelp, οργάνωση αφιερωμένη στη φροντίδα και τη θεραπεία ανήλικων θυμάτων κακοποίησης και του P.A.T.H., για τους άστεγους, όπου ίδρυσε δύο οικογενειακά κέντρα Rhonda Fleming.

Ένας αστικός μύθος του Χόλυγουντ λέει πως κάποιος οπερατέρ προσπάθησε να πετύχει μια λήψη της Φλέμινγκ ώστε να φαίνεται άσχημη, αλλά δεν το κατάφερε από όποια γωνία κι αν έστρεφε το φακό!

Η Φλέμινγκ παντρεύτηκε συνολικά έξι φορές και ο τελευταίος γάμος της ήταν με τον επιχειρηματία κινηματογραφικών αιθουσών Τεντ Μαν. Ο γάμος τους κράτησε από το 1978 μέχρι το θάνατό του Μαν το 2001.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Τόμι Λι Τζόουνς. Ο πρωταγωνιστής του «Μen in Black» είναι απόγονος της φυλής των Τσερόκι. Ήταν συγκάτοικος με τον Αλ Γκορ και μισεί τον Τζιμ Κάρεϊ

The post Πέθανε η κοκκινομάλλα «βασίλισσα της Technicolor» Ρόντα Φλέμινγκ. Ποιος ήταν ο αστικός μύθος που κυκλοφόρησε για την ομορφιά της appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα