Πεντάχρονος «ήρωας» έβγαλε από φλεγόμενο σπίτι την 2χρονη αδερφή του και γύρισε να σώσει τον σκύλο του!

Ο 5χρονος Νόα, έσωσε την αδερφή του και το σκυλί της οικογένειας από το σπίτι του, που πήρε φωτιά. Μαζί με τον θείο του, έσωσαν και τα υπόλοιπα έξι μέλη της οικογένειάς του. 

Την προηγούμενη Κυριακή, το σπίτι του μικρού Νόα Γουντς στην Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών, έπιασε φωτιά. Ο 5χρονος Νόα ξύπνησε τη νύχτα από τους πυκνούς καπνούς.
Χωρίς να το σκεφτεί, άρπαξε από το δωμάτιο την μόλις δύο ετών αδερφή του και την έβγαλε έξω από το σπίτι, από ένα ανοιχτό παράθυρο.  Στη συνέχεια, μπήκε πάλι στο σπίτι, για να σώσει τον σκύλο της οικογένειας.

Δεν σταμάτησε εκεί. Ξύπνησε τον θείο του,

που μένει σε μικρή απόσταση από το σπίτι του. Θείος και 5χρονος κατάφεραν να βγάλουν όλη την οικογένεια έξω από το φλεγόμενο σπίτι.
Τα τέσσερα από τα οκτώ μέλη της οικογένειας – μαζί και ο Νόα – είχαν ελαφρά εγκαύματα και δύσπνοια εξαιτίας του καπνού.

Η τοπική κοινωνία, αλλά οι πρώτοι πυροσβέστες που έφτασαν στο σπίτι, συγκινήθηκαν με το θάρρος και την ψυχραιμία που έδειξε ο Νόα.
«Έχουμε δει και στο παρελθόν παιδιά να ειδοποιούν τις οικογένειές τους. Αλλά για ένα 5χρονο να κινητοποιείται τόσο και να προβαίνει σε αυτές τις ενέργειες…είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο», ανέφερε ο επικεφαλής του τοπικού πυροσβεστικού τμήματος.
Μετά από έρευνες, έγινε γνωστό ότι η φωτιά προκλήθηκε από μια ηλκετρική σύνδεση στο δωμάτιο του Νόα, που είχε υπερφορτωθεί.

Ο Νόα, για τη γενναία πράξη του τιμήθηκε και χρίστηκε επίτιμος πυροσβέστης της Τζόρτζια.

Με πληροφορίες από: CNN

The post Πεντάχρονος «ήρωας» έβγαλε από φλεγόμενο σπίτι την 2χρονη αδερφή του και γύρισε να σώσει τον σκύλο του! appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα