Πάλι φρίκη στο Μεξικό. Οι αρχές εντόπισαν διαμελισμένα πτώματα και άλλα να κρέμονται από γέφυρες. Απαθείς περνούσαν οι περαστικοί

Ανεξέλεγκτη παραμένει η εγκληματικότητα στο Μεξικό, όπου οι αρχές εντόπισαν 19 πτώματα, ορισμένα διαμελισμένα, στην Πολιτεία Μιτσοακάν.

Ο πολιτειακός εισαγγελέας Αδριάν Λόπες δήλωσε ότι τα πτώματα, ανάμεσά τους τρεις γυναίκες, βρέθηκαν σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες στην περιοχή Ουρουαπάν, όπου δρουν καρτέλ των ναρκωτικών. Μάλιστα, ορισμένα από τα θύματα είχαν βασανιστεί και πολλά έφεραν τραύματα από σφαίρες.

Σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν μακάβριες φωτογραφίες που εικονίζουν τέσσερα ημίγυμνα πτώματα κρεμασμένα σε μια γέφυρα. Άλλα δύο πτώματα κείτονται

στον δρόμο από κάτω, ενώ ντόπιοι περνούν από το σημείο χωρίς να δίνουν σημασία.

Οι μάχες μεταξύ των συμμοριών έχουν μετατρέψει την πολιτεία Μιτσοακάν του Μεξικού σε μια περιοχή με οξύτατο πρόβλημα εξαιτίας της βίας των καρτέλ. Κάτοικοι έχουν σχηματίσει «ομάδες αυτοάμυνας», ορισμένες από αυτές όμως μετατρέπονται με τη σειρά τους σε συμμορίες.

Η Ουρουαπάν, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Μιτσοακάν, συγκαταλέγεται στα πεδία μαχών των καρτέλ, εν μέσω του λεγόμενου «πολέμου των ναρκωτικών» που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 200.000 ανθρώπους από το 2006.

Με στόχο να περιορίσει τη βία, η κυβέρνηση του κεντροαριστερού προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ανέπτυξε την Εθνοφρουρά, μια μεικτή δύναμη από στρατιώτες και αστυνομικούς. Η κυβέρνηση ανέπτυξε 80.000 άνδρες της Εθνοφρουράς, ωστόσο μέρος της έχει επιφορτιστεί να φρουρεί τα σύνορα με τη Γουατεμάλα και τις ΗΠΑ, για να ανακοπεί το κύμα των μεταναστευτικών ροών προς βορρά.

The post Πάλι φρίκη στο Μεξικό. Οι αρχές εντόπισαν διαμελισμένα πτώματα και άλλα να κρέμονται από γέφυρες. Απαθείς περνούσαν οι περαστικοί appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα