Οι καουμπόις της Marlboro, πέθαναν και οι τρεις πρωταγωνιστές των διαφημίσεών της, εξαιτίας του καπνίσματος! (βίντεο)

Αθόρυβα και σε ηλικία 72 ετών, έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Eric Lawson, που ενσάρκωσε τον σκληροτράχηλο «άνδρα του Marlboro» στις διαφημίσεις της δεκαετίας του ’70. Είναι ο τρίτος στη σειρά άνδρας που διαφήμισε τσιγάρα και έχασε τη ζωή του εξαιτίας τους, το 2014!

Σύμφωνα με τη σύζυγό του Susan, ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή πέρυσι στις 10 Ιανουαρίου, από οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, η οποία οφειλόταν στη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια από την οποία υπέφερε. Ο Lawson ήταν καπνιστής από τα 14 του και έπαιξε τον καουμπόι στις διαφημίσεις

του Marlboro, από το 1978 έως το 1981.

«Come to where the flavor is. Come to Marlboro Country», ήταν η διάσημη ατάκα της θρυλικής διαφήμισης που έκανε πάταγο στις αρχές της δεκαετίας του ΄70.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, είχε κάνει περάσματα από τις αστυνομικές τηλεοπτικές σειρές «Baretta» και «The Streets of San Francisco», μέχρι που τον ανακάλυψε η διαφημιστική εταιρεία που δούλευε για λογαριασμό της Marlboro.

Οι αποκαλούμενοι Marlboro men πιστεύεται ότι έχουν πεθάνει από αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας. Οι άνθρωποι που καπνίζουν πολύ ή έχουν καπνίσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν την ασθένεια

Λίγα χρόνια αργότερα, εμφανίζεται σε διαφημιστικές εκστρατείες κατά του καπνίσματος και μάλιστα είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα φιλμάκι-παρωδία, ακριβώς αυτών των διαφημίσεων, που τον είχαν κάνει διάσημο σε όλον τον κόσμο.

«Ήξερε ότι τα τσιγάρα τον είχαν στο χέρι. Ήξερε ότι δεν μπορούσε να σταματήσει», είπε η γυναίκα του.

Τον 72χρονο, αποχαιρέτησαν τα έξι παιδιά του, τα 18 εγγόνια του και τα 11 δισέγγονα του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πεθαίνει ένας «Marlboro Man». Εκτός από τον Eric Lawson και ο David McLean (δεξιά), πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα το 1995. Επίσης και ο David Miller είχε ανάλογη τύχη

Όπως σημειώνει το Associated Press, δύο άλλοι ηθοποιοί που συμμετείχαν σε διαφημίσεις των τσιγάρων Marlboro, πέθαναν από αιτίες που σχετίζονται με το κάπνισμα. Ο λόγος για τον David Miller, που πέθανε από εμφύσημα το 1987 και ο David McLean, που νικήθηκε από τον καρκίνο του πνεύμονα το 1995.

Πηγή: Daily Mail

Το άρθρο Οι καουμπόις της Marlboro, πέθαναν και οι τρεις πρωταγωνιστές των διαφημίσεών της, εξαιτίας του καπνίσματος! (βίντεο) δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα