Ο συνιδρυτής των Duty Free Shoppers δώρισε ανώνυμα δισεκατομμύρια. «Είναι πολύ διασκεδαστικό να δίνεις όσο ζεις παρά όταν είσαι νεκρός»

Ο πρώην δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής του γίγαντα λιανικής πώλησης αεροδρομίων Duty Free Shoppers δώρισε όλο τον τεράστιο πλούτο του και τώρα έχει μείναι απένταρος, αλλά επιμένει ότι δεν μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένος.

Ο Charles ‘Chuck’ Feeney, 89 ετών, κέρδισε δισεκατομμύρια με τη δημιουργία του Duty Free Shoppers με τον Robert Miller το 1960, αλλά ήθελε να πεθάνει χωρίς χρήματα.

Ως φιλάνθρωπος αποφάσισε να δώσει όλα τα χρήματά του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Το όνειρο του εκπληρώθηκε φέτος τον Σεπτέμβριο μετά τη δωρεά

περισσότερων από 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, πανεπιστήμια και ιδρύματα μέσω του οργανισμού του Atlantic Philanthropies.

Ειδικότερα, έδωσε 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια στην εκπαίδευση – συμπεριλαμβανομένων περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στον κόλπο του Cornell, περισσότερα από 870 εκατομμύρια δολάρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις κοινωνικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένων επιχορηγήσεων 62 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατάργηση της θανατικής ποινής στις ΗΠΑ και 76 εκατομμύρια δολάρια για εκστρατείες βάσης που υποστηρίζουν το πέρασμα του Obamacare, σύμφωνα με το Forbes

Επίσης, έδωσε περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια σε δώρα για λόγους υγείας, από επιχορήγηση 270 εκατομμυρίων δολαρίων για τη βελτίωση της δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης στο Βιετνάμ έως δώρο 176 εκατομμυρίων δολαρίων στο Παγκόσμιο Ινστιτούτο Υγείας του Εγκεφάλου στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο.

Ένα από τα τελικά δώρα του ήταν μια δωρεά 350 εκατομμυρίων δολαρίων για τον Κορνέλ για την κατασκευή τεχνολογικής πανεπιστημιούπολης στο νησί Ρούσβελτ της Νέας Υόρκης.

Ο Feeney πρωτοστάτησε στην ιδέα του Giving While Living, την ιδέα να ξοδεύουμε περιουσίες σε μεγάλες φιλανθρωπικές δωρεές κατά τη διάρκεια της ζωής του, αντί να δημιουργήσουμε ένα θεμέλιο μετά το θάνατο.

«Μάθαμε πολλά. Αισθάνομαι πολύ καλά για την ολοκλήρωση αυτού στο ρολόι μου», δήλωσε ο ίδιος στο Forbes

«Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό το ταξίδι. Και σε όσους αναρωτιούνται για το Giving While Living: δοκιμάστε το, θα σας αρέσει «, τόνισε.

Πηγή χαρακτηριστικής φωτογραφίας: Forbes

Διαβάστε ακόμα: Έγραφε κώδικα για υπολογιστές στο γυμνάσιο και απέρριψε την Microsoft ενώ πήγαινε ακόμα σχολείο. Χάκαρε τους σέρβερ στο Χάρβααρντ και έγινε γρήγορα δισεκατομμυριούχος. Τον αναγνωρίζετε;

The post Ο συνιδρυτής των Duty Free Shoppers δώρισε ανώνυμα δισεκατομμύρια. «Είναι πολύ διασκεδαστικό να δίνεις όσο ζεις παρά όταν είσαι νεκρός» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα