Νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης. Ιερέας στην Κέρκυρα κατηγορείται ότι ασέλγησε σε ανήλικα κορίτσια.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης του ιερέα που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε 12χρονη, μία νέα υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα.

Εξηντάχρονος ιερέας στην Κέρκυρα κατηγορείται ότι ασέλγησε σε ανήλικη. Βρέθηκε χθες στα δικαστήρια για να απολογηθεί. Ωστόσο αισθάνθηκε αδιαθεσία και με περιπολικό μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Ο ιερέας βρέθηκε στη θέση του απολογούμενου μετά τη μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος του οι γονείς ανήλικης, περίπου πριν από είκοσι μέρες, σύμφωνα με την οποία ο 60χρονος παπάς ασέλγησε σε βάρος του παιδιού τους. Μετά τη μήνυση διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του ιερέα, στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.

Έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου από κατοίκους χωριού στη νότια Κέρκυρα, οι οποίοι «στόλισαν» τον ιερέα με διάφορες εκφράσεις όπως, «Παιδεραστή, κτήνος, για πάντα κυνηγημένος θα σαι» .

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του corfutvnews κατατέθηκε εις βάρος του 60χρονου ιερέως μήνυση και από τους γονείς ενός 14 χρονου κοριτσιού, με την κατηγορία ότι ασέλγησε εις βάρος του πριν από 4 χρόνια, όταν δηλαδή ήταν 10 ετών.

Για το θέμα αυτό είχε πάρει άμεσα θέση και Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας,η οποία έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ιερέα και τον έβαλε σε κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, είχε προβεί εξής ενέργειες:

 Έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ιερέα και τον έβαλε σε κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία.Όρισε άμεσα εκκλησιαστικό ανακριτή, όπως προβλέπουν οι κανόνες της Εκκλησίας και ο καταστατικός χαρακτήρας για τυχόν ποινικά αδικήματα. Ανεξαρτήτως της έκβασης της υπόθεσης, ο Σεβασμιώτατος επισημαίνει την θέση της Εκκλησίας ότι η εκμετάλλευση οποιουδήποτε ανθρώπου που ξεκινά από πάθη ή ψυχολογικά προβλήματα ή άλλους λόγους δεν δικαιολογείται και δεν συγκαλύπτεται. Η τοπική Εκκλησία αναμένει τα επίσημα στοιχεία από την Δικαιοσύνη για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

The post Νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης. Ιερέας στην Κέρκυρα κατηγορείται ότι ασέλγησε σε ανήλικα κορίτσια. appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα