Μητσοτάκης: Εμβολιασμοί δύο εκατομμυρίων πολιτών ως τον Μάρτιο. Η Ελλάδα έχει προαγοράσει 25 εκατ. εμβόλια. Τι είπε για το άνοιγμα των καταστημάτων, την Εκκλησία και την αντιπολίτευση

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρωθυπουργός  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. » Μέσα στο Μάρτιο θα έχουν εμβολιαστεί 2 εκατ. πολίτες»  σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αποκάλυψε  ότι η Ελλάδα έχει προαγοράσει ήδη 25 εκατ. δόσεις εμβολίων. «Θα υπάρχει επάρκεια, ενώ θα έχουμε και περισσότερα εμβόλια από τον Απρίλιο».

Πιο αναλυτικά, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σύντομα θα έχουμε τέσσερα εκατομμύρια

δόσεις εμβολίου, άρα θα έχουμε εμβολιάσει δύο εκατομμύρια κατοίκους. «Τον Μάρτιο θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Από Μάρτιο-Απρίλιο θα μπούμε στη διαδικασία μαζικών εμβολιασμών. Μέσα στο Φεβρουάριο θα δημιουργήσουμε πολύ μεγαλύτερα από τα ήδη υπάρχοντα κέντρα εμβολιασμών ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να εμβολιάζουμε 20.000 την ημέρα» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Εκτίμησε ακόμη ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί ένα πολύ σημαντικό μέρος του πληθυσμού, αν και πρόσθεσε ότι έχει σημασία ο ρυθμός εμβολιασμού και στις χώρες από όπου περιμένουμε τουρίστες.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

Για την αγορά εμβολίων εκτός πλαισίου ΕΕ, όπως επιδιώκουν Γερμανία, Κύπρος ανέφερε ότι αυτό θα είχε νόημα αν δεν είχαμε εξασφαλίσει επαρκή αριθμό εμβολίων. Σε καμία περίπτωση δεν θα παραβιάσουμε την ευρωπαϊκή συμφωνία για τους εμβολιασμούς.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του ραντεβού.  Είπε ότι το click away λειτούργησε κατά βάση καλά τις γιορτές, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως ο τομέας της ένδυσης και της υπόδησης είχε προβλήματα και δείχνοντας πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο έστω με τη μέθοδο του ραντεβού.

Σημείωσε πάντως πως η κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών την Παρασκευή. «Θέλουμε να δώσουμε στους ειδικούς τα εφόδια για να πάρουν τις με γνώμονα τη δημόσια υγεία, αλλά και την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά.

Για την Εκκλησία, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκ ότι υπήρξε διαφωνία για τα Θεοφάνεια, στη συνέχεια η Εκκλησία συμμορφώθηκε απόλυτα.

Κληθείς να σχολιάσει τη σύγκριση που έκαναν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τους νεκρούς της πανδημίας σε σχέση με το Μάτι, ο κ. Μητσοτάκης, είπε «η σύγκριση είναι παντελώς άστοχη. Θα συζητήσουμε στη Βουλή την Παρασκευή. Στερείται σοβαρότητας η πρόταση Τσίπρα να πάρουμε τις πατέντες. Είναι παντελώς ανυπόστατη και ανεφάρμοστη. Δεν είναι αντιπολίτευση  στον κορωνοϊό και -ιδιαίτερα στο δεύτερο κύμα- είναι απογοήτευση».

Η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών αντικείμενο των διερευνητικών με την Τουρκία είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη. «Έχω την διάθεση και την ελπίδα ότι θα βρούμε ένα μακροπρόθεσμο πλαίσιο συνεννόησης με την ΤουρκίαΔεν είναι ούτε προς το συμφέρον της Τουρκίας να εξακολουθήσει την προκλητικότητά της. Ελπίζω πως το 2021 θα είναι καλύτερο έτος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», συμπλήρωσε.

Συνεχίστε στο podstories από τη Μηχανή του Χρόνου…

Πηγή αρχικής φωτογραφίας : ΑΠΕ ΜΠΕ

The post Μητσοτάκης: Εμβολιασμοί δύο εκατομμυρίων πολιτών ως τον Μάρτιο. Η Ελλάδα έχει προαγοράσει 25 εκατ. εμβόλια. Τι είπε για το άνοιγμα των καταστημάτων, την Εκκλησία και την αντιπολίτευση appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα