Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα όταν αντίκρισε τον Ρουπακιά στη δική της Χρυσής Αυγής. Δεν εμφανίστηκε κανένας βουλευτής του κόμματος

Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα, όταν οι αστυνομικοί πέρασαν από δίπλα της τον δράστη της δολοφονίας του γιου της, Γιώργο Ρουπακιά, για να τον οδηγήσουν στο εδώλιο στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Έπειτα από δεκάδες συνεδριάσεις, από τις οποίες ο Ρουπακιάς ήταν απών από τη διαδικασία, η μητέρα του Παύλου Φύσσα τον είδε ξανά δίπλα της. Λύγισε, χωρίς να μπορεί να κρατήσει τα δάκρυα

της. Ήταν τόση η φόρτισή της που κατέρρευσε μέσα στη δικαστική αίθουσα κλαίγοντας. Η γυναίκα φανερά ταραγμένη με τη βοήθεια δικών της ανθρώπων βγήκε για λίγο από την αίθουσα, αφού ενημέρωσε την πρόεδρο ότι δεν χρειάζεται να διακόψει τη διαδικασία.

Ο Ρουπακιάς είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό εδώ και περίπου τρία χρόνια και έτσι οδηγήθηκε σήμερα στο δικαστήριο συνοδεία αστυνομικών. Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν κατ’ αλφαβητική σειρά με τον δράστη της δολοφονίας του μουσικού, Γιώργο Ρουπακιά, να είναι δέκατος στη λίστα.
Συνολικά 14 από τους 18 κατηγορούμενους για την υπόθεση Φύσσα προσήλθαν σήμερα στο εδώλιο Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώ απόντες, κατά την πάγια τακτική τους, είναι οι κατηγορούμενοι ως διευθυντικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, πρώην και νυν βουλευτές του κόμματος.

Η διαδικασία συνεχίζεται με σχολιασμό των συνηγόρων των κατηγορουμένων επί των καταθέσεων των μαρτύρων υπεράσπισης και είναι άγνωστο αν τελικώς θα ξεκινήσουν οι απολογίες όπως έχει προγραμματιστεί.

Πρώτος αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δημόσια απολογία του ο Ιωάννης Άγγος, ο άνθρωπος που σύμφωνα με τη δικογραφία ήταν αυτός που τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 ειδοποίησε μέλη της οργάνωσης πως ο 34χρονος μουσικός βρισκόταν με φίλους του στην καφετέρια «Κοράλι» στο Κερατσίνι.

Ο Άγγος κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο Άγγος, μέλος της Ασφάλειας της τοπικής Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, ειδοποίησε τον ιεραρχικά ανώτερο του Ιωάννη Καζαντζόγλου και αυτός με τη σειρά του τον υπεύθυνο της τοπικής, Γιώργο Πατέλη. Αυτός με τη σειρά του ειδοποίησε τον βουλευτή Ιωάννη Λαγό. Μέσα σε εννιά λεπτά από το τηλεφώνημα του Άγγου, σύμφωνα με τα στοιχεία από την ανάλυση των τηλεφωνημάτων που αναγνώστηκαν στο δικαστήριο, ειδοποιήθηκαν με μήνυμα τα μέλη της οργάνωσης να μεταβούν στα γραφεία της Νίκαιας και είκοσι λεπτά αργότερα άρχισε να συγκροτείται η ομάδα που καταδίωξε τον μουσικό και τους φίλους του. Με την έγκριση του Λαγού, όπως προκύπτει από τα τηλεφωνήματα, η πομπή μηχανών και αυτοκινήτων ξεκίνησε προς την καφετέρια.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών οι εισαγγελείς θα εισηγηθούν στους δικαστές για την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων. Θα ακολουθήσουν οι συνήγοροι των δύο πλευρών με την Πολιτική Αγωγή να παρίσταται με συνολικά 12 συνηγόρους και την υπεράσπιση με δηλωθέντες περίπου 100. Αφού ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις το δικαστήριο θα μπορεί να ανακοινώσει την απόφαση του.

The post Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα όταν αντίκρισε τον Ρουπακιά στη δική της Χρυσής Αυγής. Δεν εμφανίστηκε κανένας βουλευτής του κόμματος appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα