Κατευθύνεται προς την Κρήτη ο Ιανός. Που σημειώθηκαν τα υψηλότερα επίπεδα βροχόπτωσης

Από το Σάββατο 19/09 και την Κυριακή 20/09 ο Ιανός θα επηρεάσει την Κρήτη.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο ΙΑΝΟΣ, το κέντρο του οποίου βρίσκεται στο Νότιο Ιόνιο,  αναμένεται κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 19/09 να κινηθεί αρχικά νότια και στη συνέχεια νοτιοανατολικά με τα φαινόμενα του σταδιακά να περιορίζονται

στα νοτιότερα τμήματα της χώρας.

Από το απόγευμα του Σαββάτου 19/09 και την Κυριακή 20/09 ο ΙΑΝΟΣ θα επηρεάσει την Κρήτη.

Στο βίντεο του meteo.gr παρουσιάζονται διαδοχικοί προγνωστικοί χάρτες των αθροιστικών βροχοπτώσεων του μεσογειακού κυκλώνα έως και τη νύχτα της Κυριακής 20/09, υποδεικνύοντας τόσο την κίνηση του συστήματος, όσο και τις περιοχές που θα πληγούν περισσότερο.

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας του κυκλώνα μέχρι στιγμής έχουν χάσει δύο άνθρωποι τη ζωή τους, σε Καρδίτσα και Φάρσαλα. Πρόκειται για μία ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στο χωριό Βασιλί, στα Φάρσαλα κι έναν 63χρονο κτηνοτρόφο που αγνοείτο από την Παρασκευή στη Μαγουλίτσα Καρδίτσας.

Την ίδια στιγμη στις Καστανιές Καρδίτσας αγνοείται ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, το οποίο εγκλωβίστηκε στο σπίτι του, ενώ κοιμόταν, όταν κατέρρευσε η στέγη του σπιτιού τους.

Αντίστοιχα και στο Μουζάκι Καρδίτσας αγνοείται μία 40χρονη γυναίκα από το βράδυ της Παρασκευής, το αυτοκίνητο της οποίας βρέθηκε σήμερα να έχει παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του ποταμού Πάμισου.

Υψηλά ποσοστά βροχόπτωσης

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι Καρδίτσας σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου. Ακολούθησαν η Μυρίκη Καρπενησίου, η Λαμία και η Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας.

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου η περισσότερη βροχή φαίνεται να έχει πέσει στο Πολύδροσο Φωκίδας, στη Σέττα Ευβοίας, στην Αμφίκλεια και στο Καρπενήσι. Όμως, λόγω των διακοπών ρεύματος, αρκετοί σταθμοί του Αστεροσκοπείου, όπως αυτοί στη Λαμία, στο Μουζάκι και στην Καρδίτσα είναι πλέον εκτός σύνδεσης, με αποτέλεσμα οι βροχές που παρουσιάζονται σήμερα, να είναι μικρότερες των πραγματικών, σύμφωνα με το meteo.

Πηγή χαρακτηριστικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Ματσούκι. Το απομονωμένο κεφαλοχώρι της Ηπείρου με τους καταρράκτες, που συνδέθηκε με τα υπόλοιπα χωριά μόλις το 1981. Η οικονομική αφαίμαξη από τον Αλή Πασά

The post Κατευθύνεται προς την Κρήτη ο Ιανός. Που σημειώθηκαν τα υψηλότερα επίπεδα βροχόπτωσης appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα