Κατασκευάστε πάνινη μάσκα σε 45 δευτερόπλεπτα. Βίντεο με τον αρχίατρο των ΗΠΑ να δείχνει πώς γίνεται με ό,τι ύφασμα έχετε στο σπίτι χωρίς ράψιμο

Μέσα σε 45 δευτερόλεπτα, ο αρχίατρος  των ΗΠΑ, Τζέρομ Άνταμς έφτιαξε μία υφασμάτινη, μη χειρουργική μάσκα από μία μπλούζα. 

Με αυτόν τον τρόπο, ο Άνταμς απέδειξε  στους Αμερικανούς, αλλά και τους παρότρυνε να φτιάξουν μόνοι τους μάσκες από παλιά υφάσματσ που έχουν στο σπίτι τους, έτσι ώστε να μην στερήσουν τις χειρουργικές μάσκες από τους γιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις αρχές Απριλίου από την αμερικανική υπηρεσία «Centers for Disease Control and

Prevention» (CDC).

Μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, ο αρχίατρος έδειξε στους πολίτες πώς να φτιάξουν μια απλή υφασμάτινη μάσακ από ένα κομμάτι τδάσματαο ή από παλιά μακό μπλουζάκια.

Ο Άνταμς δίπλωσε το ύφασμα τρεις φορές. Στη συνέχεια τοποθέτησε δύο λάστιχα σε κάθε άκρη του υφάσματος και δίπλωσε τις άκρες στο εσωτερικό. Έπειτα, πήρε τη μάσκα και την τοποθέτησε στο πρόσωπό του. Και όλα αυτά σε 45 δευτερόλεπτα!

«Υφασμάτινες καλύπτρες προσώπου, φτιαγμένες από οικιακά αντικείμενα ή κατασκευασμένες στο σπίτι, από συνηθισμένα υλικά χαμηλού κόστους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επιπρόσθετο, εθελοντικό μέτρο δημόσιας υγείας» ανέφερε η CDC σε ανακοίνωσή της.
Οι μάσκες που συνιστώνται δεν είναι χειρουργικές μάσκες ή αναπνευστήρες n95, όπως εξήγησε ο Τζέρομ Ανταμς.
«Αυτά είναι κρίσιμης σημασίας υλικά που πρέπει να συνεχίσουν να προορίζονται αποκλειστικά για τους επαγγελματίες ιατρο-νοσηλευτές και τα μέλη των ομάδων άμεσης ιατρο-νοσηλευτικής επέμβασης» ανέφερε.

#DYK? @CDCgov‘s recommendation on wearing a cloth face covering may help protect the most vulnerable from #COVID19.

Here’s how you can make one today, in just a few easy steps: pic.twitter.com/eFuE7Brw0J

— U.S. Surgeon General (@Surgeon_General) April 4, 2020

Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτικής στα μέσα μεταφοράς, στα ταξί, στα ασανσέρ, στα ιατρεία και στα νοσοκομεία.
Ειδικότερα, τον αναλυτικό πίνακα που κυκλοφορεί εμφανίζεται αναλυτικά που είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και από ποιούς, αλλά και που υπάρχει απλά σύσταση για τη χρήση της.

The post Κατασκευάστε πάνινη μάσκα σε 45 δευτερόπλεπτα. Βίντεο με τον αρχίατρο των ΗΠΑ να δείχνει πώς γίνεται με ό,τι ύφασμα έχετε στο σπίτι χωρίς ράψιμο appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατασκευάστε, Βίντεο, ΗΠΑ,kataskevaste, vinteo, ipa