Καιρός. Το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» και στην Ελλάδα. Που προκάλεσε προβλήματα

Βροχές και ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους έφερε το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» στη χώρα μας.

Το φαινόμενο που έπληξε τις προηγούμενες ημέρες την Κεντρική Ευρώπη, και κυρίως τη Γερμανία και το Βέλγιο, έφτασε και στη χώρα μας ενώ από σήμερα αναμένεται να χτυπήσει σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ήδη από χθες,  Κυριακή σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας σημειώθηκαν δυνατοί άνεμοι, ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου

και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…..

Ενδεικτικά, έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε στη Φλώρινα πλήττοντας την πόλη, το μεσημέρι της Κυριακής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ΕΡΤ, το χαλάζι ήταν σε μέγεθος ενός καρυδιού.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες είχαμε χθες και στη Λάρισα σύμφωνα με το larissanet.

Ισχυρό μπουρίνι έπληξε και την πόλη του Παλαμά στην Καρδίτσα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το karditsalive.net, με κύρια χαρακτηριστικά του την ισχυρή βροχόπτωση, το χαλάζι και τους πολύ ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με τη νεότερη πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα Δευτέρα, επιδείνωση του καιρού προβλέπεται μέχρι τις απογευματινές ώρες τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Οδηγίες προς τους πολίτες απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της επιδείνωσης του καιρού με βροχές και ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

https://twitter.com/GSCP_GR/status/1416733485914595330

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου….

The post Καιρός. Το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης» και στην Ελλάδα. Που προκάλεσε προβλήματα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα