Καγκελάριος της Αυστρίας, Κουρτς: «Απαράδεκτη η συμπεριφορά της Τουρκίας. Κυρώσεις αν χρειαστεί». Στην Αθήνα τις επόμενες μέρες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, αν η χώρα συνεχίσει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

“Είναι επικίνδυνο να δίνουμε την εντύπωση ότι έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Είναι σωστό να επιβάλουμε κυρώσεις στη Λευκορωσία, αλλά τι κάνουμε με την Τουρκία;”, διερωτήθηκε ο Κουρτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα

La Repubblica.

“Υπάρχουν δημοσιογράφοι και μέλη της αντιπολίτευσης στη φυλακή εκεί (σ.σ. στην Τουρκία). Και τώρα επίσης παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο εις βάρος της Ελλάδας. Και τι κάνουμε; Κατά τη γνώμη μου δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δεχόμαστε πάντα την συμπεριφορά του (Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν”, πρόσθεσε ο Αυστριακός καγκελάριος.

Διαβάστε επίσης: Η δολοφονία του σχεδιαστή μόδας Gianni Versace. Ο δολοφόνος ήταν ένας ζιγκολό που, σύμφωνα με τους εγκληματολόγους, επεδίωκε τη χλιδή και τη δημοσιότητα …

“Θέλουμε να τεθούν ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Και αν ξεπεραστούν, θέλουμε να υπάρχουν επιπτώσεις, έως κυρώσεις. Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και, κατά τη γνώμη μου, η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι απαράδεκτη”, τόνισε ο αυστριακός καγκελάριος.

Επικοινωνία Μητσοτάκη-Μισέλ: Έρχεται στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σαρλ Μισέλ είχε σήμερα, Πέμπτη,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα βρεθεί στην Αθήνα την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού οι κ.κ. Μητσοτάκης και Μισέλ συζήτησαν την τεταμένη κατάσταση στην περιοχή λόγω των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας και την ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτές.

«Ο κ. Μισέλ επανέλαβε την πλήρη αλληλεγγύη της Ε.Ε. στην Ελλάδα και την Κύπρο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Εμανουέλ Μακρόν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το πρωί πριν την έναρξη της συνόδου των χωρών του ευρωπαϊκού νότου στην Κορσική που έχει συγκαλέσει ο Γάλλλος πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης: Τα εγκλήματα του Κολόμβου που δεν γράφτηκαν ποτέ στα σχολικά βιβλία. Ακρωτηρίαζε τους άντρες, έπαιρνε τα 10χρονα κορίτσια ως σκλάβες του σεξ και έριχνε τα μωρά ως τροφή στα σκυλιά …

Ερωτηθείς για την ατζέντα των συζητήσεων στη συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, η τουρκική προκλητικότητα και η ελληνογαλλική αμυντική συνεργασία».

Όπως είπε ο κ. Πέτσας στο τηλεφώνημα Μητσοτάκη-Μισέλ «έγιναν κάποιες πρώτες συζητήσεις για την πολυμερή διάσκεψη (σ.σ. που έχει προτείνει ο Σαρλ Μισέλ). Περιμένουμε το αναλυτικό πλαίσιο για να τοποθετηθούμε. Αυτονόητο αυτονόητο να είναι παρούσα η Κύπρος με ό,τι συνεπάγεται για τη στάση της Τουρκίας».

The post Καγκελάριος της Αυστρίας, Κουρτς: «Απαράδεκτη η συμπεριφορά της Τουρκίας. Κυρώσεις αν χρειαστεί». Στην Αθήνα τις επόμενες μέρες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καγκελάριος, Αυστρίας Κουρτς, Απαράδεκτη, Τουρκίας, Κυρώσεις, Αθήνα, Ευρωπαϊκού Συμβουλίου,kagkelarios, afstrias kourts, aparadekti, tourkias, kyroseis, athina, evropaikou symvouliou