Ιστορική πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Roland Garros. Νίκησε 3-2 τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία καθώς κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό του Roland Garros.

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο 22χρονος πρωταθλητής επικράτησε με 3-2 σετ του 24χρονου Γερμανού κι έγινε ο πρώτος τενίστας από την Ελλάδα που θα δώσει το «παρών» σε τελικό Grand Slam.

lang="en" dir="ltr">Hellas History #RolandGarros pic.twitter.com/Kq378soSs2

Roland-Garros (@rolandgarros) June 11, 2021

#BREAKING Stefanos Tsitsipas became the first Greek player to reach a Grand Slam final Friday, when he defeated Germany's Alexander Zverev in a bruising five-setter at the French Open #RolandGarros For #AFPSports pic.twitter.com/JIJB4GPHBg

AFP News Agency (@AFP) June 11, 2021

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας..

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε πολύ δυνατά και πήρε εύκολα τα δύο πρώτα σετ με 6-3, 6-3, μη επιτρέποντας στον αντίπαλό του και νο6 του κόσμου να βγάλει τα μεγάλα χτυπήματα.

O Ζβέρεφ «απάντησε» και ισοφάρισε, αλλά στο πέμπτο σετ ήταν συγκλονιστικός (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3).

Μετά το μπρέικ που δέχτηκε από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο ξεκίνημα του 4ου σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κατευθύνθηκε προς τις κερκίδες και μίλησε στον πατέρα του και προπονητή του Απόστολο λέγοντας του ο,τι ακολουθεί πιστά τις έντολές του.

Θα περιμένει το νικητή του αποψινού δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα σε Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς για να μάθει τον αντίπαλό του στον καταληκτικό αγώνα της Κυριακής.

https://twitter.com/rolandgarros/status/1403391607190306827

Με τη νίκη του ανέβηκε στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης ενώ αν κερδίσει το Roland Garros τότε η επόμενη μέρα θα τον βρει στο νούμερο 3 της ATP Rankings.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του με την ιστορική του νίκη ξέσπασε σε δάκρυα, λέγοντας : «Αν σκεφτώ τις ρίζες που έρχομαι ένα μικρό μέρος της Αθήνας. Ήταν όνειρο να παίξω κάποια στιγμή στο Roland Garros. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα το κάνω»

It's your moment, @steftsitsipas.

Soak it in. #RolandGarros pic.twitter.com/zHhhXRBwoc

Roland-Garros (@rolandgarros) June 11, 2021

 Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

Πηγή βίντεο: youtube / ERT

The post Ιστορική πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Roland Garros. Νίκησε 3-2 τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ψυχαγωγία > Mixani tou Xronou