Ηλικιωμένη σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο στους αρνητές της μάσκας σε διαφημιστική του Βερολίνου. Διχασμένη η κοινή γνώμη στη Γερμανία.

Μια διαφημιστική καμπάνια με μια ηλικιωμένη γυναίκα που υψώνει το μεσαίο δάχτυλο σε άτομα που αρνούνται να φορούν μάσκα για προστασία από τον κορωνοϊό ξεκίνησε το γραφείο Τουρισμού του Βερολίνου, προκαλώντας σύγχιση όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

«Ο ανυψωμένος δείκτης για όλους εκείνους χωρίς μάσκα» γράφει η αφίσα, όπου δείχνει μια ηλικιωμένη γυναίκα με μάσκα. Το Visit Berlin δήλωσε ότι η εκστρατεία γίνεται για να τονίσει την σημασία της προστασίας της

υγείας των ηλικιωμένων. Ωστόσο, αυτή η διαφημιστική καμπάνια έχει αποδειχθεί αμφιλεγόμενη, με ορισμένους στην Γερμανία να την χαρακτηρίζουν προσβλητική.

«Όχι», δήλωσε χθες o Κριστιάν Τέντσλερ, εκπρόσωπος της «Visit Berlin», υπεύθυνος για το τουριστικό μάρκετινγκ στην γερμανική πρωτεύουσα. «Αυτό γίνεται σκοπίμως», προσθέτει.

«Η ηλικιωμένη γυναίκα, που ανήκει στην ομάδα υψηλού κινδύνου εν μέσω της πανδημίας, υψώνει το μεσαίο της δάχτυλο επειδή η υγεία της κινδυνεύει από εκείνους που δεν ακολουθούν τους κανόνες. Σκοπός μας ήταν η εικόνα να προσελκύσει την προσοχή. Και το πετύχαμε», επισημαίνει ο Tέντσλερ.

Mit dem Durchsetzen der Corona-Verordnungen hat es irgendwie nicht so richtig funktioniert in Berlin. Also versucht es der Senat mal mit Publikumsbeschimpfung. pic.twitter.com/MrW6krPGya

— Lorenz Maroldt (@LorenzMaroldt) October 12, 2020

Ο Λόρενζ Μάρολντ, αρχισυντάκτης της εφημερίδας Der Tagesspiegel του Βερολίνου, δεν ενθουσιάστηκε. «Νομίζω ότι η διαφήμιση είναι κατά κάποιο τρόπο ‘κλασικό Βερολίνο’ και θα λειτουργούσε καλύτερα χωρίς την δυσλειτουργική πολιτική της Γερουσίας. Η Γερουσία φαίνεται να πιστεύει πως η προσβολή των ανθρώπων είναι πιο πετυχημένη από αυστηρούς, σαφείς κανόνες με αποτελεσματικούς ελέγχους. Παντελής αποτυχία».

Η διαφήμιση δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά σε ημερήσια εφημερίδα του Βερολίνου, αλλά έγινε γνωστή στα κοινωνικά μέσα.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας : twitter

Διαβάστε ακόμα: Ρατσιστικό κολάζ Τραμπ εις βάρος Μπάιντεν: Ανάρτησε ψεύτικη φωτογραφία του αντιπάλου του σε αναπηρικό καροτσάκι

The post Ηλικιωμένη σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο στους αρνητές της μάσκας σε διαφημιστική του Βερολίνου. Διχασμένη η κοινή γνώμη στη Γερμανία. appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηλικιωμένη, Βερολίνου, Διχασμένη, Γερμανία,ilikiomeni, verolinou, dichasmeni, germania