Για 2,9 εκατ δολάρια πουλήθηκε το πρώτο tweet του ιδρυτή της πλατφόρμας. Το αγόρασε επιχειρηματίας της Μαλαισίας. Τι έγραφε το μήνυμα

Στα 2,9 εκατομμύρια δολάρια έκλεισε η δημοπρασία για το πρώτο μήνυμα του ιδρυτή της πλατφόρμας του Twitter, Jack Dorsey. Το tweet πουλήθηκε στον Sina Estavi, έναν επιχειρηματία της Μαλαισίας.

Το σύντομο μήνυμα, το οποίο έλεγε «απλώς εγκαθιστώ το twitter μου», δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στις 21 Μαρτίου 2006 και δημοπρατήθηκε από τον κ. Dorsey για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το tweet, όπως αναφέρει το BBC,

πωλήθηκε ως μη εύχρηστο διακριτικό (NFT) τη Δευτέρα στον κ. Estavi, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας τεχνολογίας Bridge Oracle, με έδρα τη Μαλαισία. Το NFT είναι ένα μοναδικό ψηφιακό πιστοποιητικό, που δηλώνει ποιος κατέχει μια φωτογραφία, βίντεο ή κάποια άλλη μορφή διαδικτυακών μέσων.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

Ο Jack Dorsey δήλωσε ότι θα μετατρέψει τα έσοδα σε bitcoin και στη συνέχεια θα τα δωρίσει σε έναν φιλανθρωπικό οργανισμό για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στην Αφρική.

Ο Sina Estavi, ο αγοραστής του tweet, δηλώνει ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με την αγορά του και μάλιστα την συνέκρινε με τον πίνακα της Mona Lisa.

«»Αυτό δεν είναι απλώς ένα tweet!» «Νομίζω ότι χρόνια αργότερα οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν την πραγματική αξία αυτού του tweet, όπως με τον πίνακα της Μόνα Λίζα», έγραψε ο κ. Estavi στο Twitter.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

The post Για 2,9 εκατ δολάρια πουλήθηκε το πρώτο tweet του ιδρυτή της πλατφόρμας. Το αγόρασε επιχειρηματίας της Μαλαισίας. Τι έγραφε το μήνυμα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα