Φυλάκιση 14 μηνών στον γονέα που επιτέθηκε σε εκπαιδευτικό στα Χανιά. Υποχρεώθηκε να κάνει δωρεά στο γυμνάσιο.

Σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών καταδικάστηκε ο 40χρονος πατέρας, του μαθητή Γυμνασίου που επιτέθηκε σε καθηγητή στα Χανιά.

Το δικαστήριο έκρινε πως δεν αναγνωρίζει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και έτσι του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή, υπό τον όρο ότι ο καταδικασθείς θα καταβάλει το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου ως δωρεά για κοινωφελείς σκοπούς.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος δήλωσε στο δικαστήριο ότι μετάνιωσε για την συμπεριφορά του υποστηρίζοντας ότι δεν τον εκφράζει καθώς όπως είπε, δεν είναι βίαιος άνθρωπος.

Νωρίτερα, ο καθηγητής που δέχθηκε την επίθεση κατέθεσε ότι προέτρεψε  τον μαθητή να φορέσει την μάσκα για να μπει στο σχολείο.
Τότε δέχτηκε από τον πατέρα του παιδιού μια κουτουλιά και μια κλωτσιά. «Κάποια στιγμή αντιλήφθηκα να μπαίνει ένας μαθητής χωρίς να φοράει μάσκα. Θεώρησα καλό με βάση τις οδηγίες που είχα να του πω: «Παιδί μου σε παρακαλώ βάλε τη μάσκα».
Μου απάντησε “δεν φοράω μάσκα”.
Του είπα “αν δεν φοράς μάσκα πήγαινε έξω”. Εκείνη τη στιγμή αντιλήφθηκα κάποιον να με κρατάει. Δέχθηκα μια κουτουλιά και μια κλωτσιά από τον κατηγορούμενο. Μάτωσα στη μύτη και είχα πονοκέφαλο. Τον άκουσα να με βρίζει χυδαία».

Έξω από τον χώρο των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί εκπαιδευτικοί σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον συνάδελφο τους απαιτώντας παράλληλα την τιμωρία του δράστη που επιτέθηκε στον καθηγητή.

Διαβάστε ακόμα: Οι μάσκες που «έσωσαν» τον κόσμο! Μπάτμαν, Ζορό, Spiderman και άλλοι μασκοφόροι ήρωες των κόμικς και του κινηματογράφου.

The post Φυλάκιση 14 μηνών στον γονέα που επιτέθηκε σε εκπαιδευτικό στα Χανιά. Υποχρεώθηκε να κάνει δωρεά στο γυμνάσιο. appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φυλάκιση 14, Χανιά, Υποχρεώθηκε,fylakisi 14, chania, ypochreothike