Επίθεση στα γραφεία του Πασόκ είχε γίνει με καλάσνικοφ της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» δηλώνει η αντιτρομοκρατική. Βρέθηκαν πέντε καλάσνικοφ

Στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» ανήκει το οπλοστάσιο που εντοπίστηκε μετά την έφοδο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε διαμέρισμα – γιάφκα επί της οδού 17ης Νοέμβρη 57 στον Χολαργό.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής έγιναν συλλήψεις και προσαγωγές, ενώ κατασχέθηκαν όπλα και εκρηκτικά. Ανάμεσά τους και 5 καλάσνικοφ.

Από τη βαλλιστική εξέταση προέκυψε ότι ένα από τα πολεμικά τυφέκια Καλάσνικοφ έχει ταυτοποιηθεί με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στις ακόλουθες τρομοκρατικές ενέργειες,

την ευθύνη για τις οποίες έχει αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα»:

1. Ρίψη πυροβολισμών, την 25-05-2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών), εναντίον των κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα

2. Ρίψη πυροβολισμών, την 31-07-2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα

3. Ρίψη πυροβολισμών, την 10-01-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα, κατά την οποία επήλθε τραυματισμός αστυνομικού.

4. Ρίψη πυροβολισμών, την 06-11-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα.

Ένα ακόμη Καλάσνικοφ έχει ταυτιστεί με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε σε ένοπλη ληστεία στην 21η Οκτωβρίου 2019 σε κατάστημα ΟΠΑΠ play στον Χολαργό, λίγα μέτρα μακριά από το διαμέρισμα – γιάφκα. Κατά τη διάρκεια της ληστείας το πολεμικό τυφέκιο εκπυρσοκρότησε (σ.σ. από λάθος του ανθρώπου που το κρατούσε) με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 46χρονου, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και αναζητείται από τις Αρχές.

Reader

The post Επίθεση στα γραφεία του Πασόκ είχε γίνει με καλάσνικοφ της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» δηλώνει η αντιτρομοκρατική. Βρέθηκαν πέντε καλάσνικοφ appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα