Εντυπωσιακή φωτογραφία από το σύστημα «Κοπέρνικος» με σύννεφο σκόνης 800 χιλιομέτρων από την Αφρική προς την Ελλάδα. Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη χώρα (χάρτης)

Μία εντυπωσιακή φωτογραφία από το σύστημα «Κοπέρνικος» της ΕΕ αποτυπώνει το μέγεθος του σύννεφου σκόνης που έχει ξεκινήσει την πορεία του από τη Σαχάρα και κατεύθυνση προς τη χώρα μας και τα νότια Βαλκάνια.

Όπως επισημαίνεται, το μήκος του σύννεφου σκόνης ανέρχεται σε 800 χιλιόμετρα.

#ImageOfTheDay

After the episode of last February, a new and impressive Saharan dust cloud

is crossing the Mediterranean from the #Sahara desert towards #Greece and the southern Balkans

@CopernicusEU #Sentinel3view of the ~800 km long dust cloud pic.twitter.com/I0QWWUUTWX

— DG DEFIS #StrongerTogether (@defis_eu) March 22, 2021

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη χώρα τη Δευτέρα

Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού και τη Δευτέρα 22/03. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βροχές αναμένονται κυρίως στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο ενώ πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων υπάρχει κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά (πλην Ανατολικής Στερεάς και Ανατολικής Πελοποννήσου), στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά και στη Δυτική Μακεδονία. Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται έως το βράδυ της Δευτέρας 22/03 καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 6 έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

The post Εντυπωσιακή φωτογραφία από το σύστημα «Κοπέρνικος» με σύννεφο σκόνης 800 χιλιομέτρων από την Αφρική προς την Ελλάδα. Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη χώρα (χάρτης) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα