Ελεύθεροι σκοπευτές στην Αυστραλία δικαιολογούνται γιατί σκότωσαν πάνω από 5.000 καμήλες. «Κατανοούμε τους υπέρμαχους των δικαιωμάτων των ζώων, αλλά πρέπει να προστατεύσουμε τα αποθέματα νερού του τοπικού πληθυσμού»

Πάνω από 5.000 άγριες δρομάδες καμήλες σκότωσαν ελεύθεροι σκοπευτές από ελικόπτερα στην Αυστραλία. Η επιχείρηση είναι μέρος μίας εκστρατείας με στόχο την εξάλειψη της απειλής που αποτελούν τα ζώα αυτά για τον τοπικό πληθυσμό εν μέσω ξηρασίας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Δυτικής Αυστραλίας, «πολύ μεγάλες ομάδες καμηλών, που αναζητούσαν νερό και τροφή, πλησίαζαν ολοένα και περισσότερο κατοικημένες περιοχές, απειλώντας τα αποθέματα νερού των χωριών και απειλώντας να προκαλέσουν ζημιές και αποτελέσουν κίνδυνο για τους οδηγούς».

Το 2019 ήταν η πιο ζεστή και ξηρή χρονιά που

έχει καταγραφεί ποτέ στην περιοχή, με αποτέλεσμα να προκληθούν τεράστιες πυρκαγιές, που μαίνονται επί μήνες, αλλά και λειψυδρία σε πολλές περιοχές.

Η εκστρατεία εξόντωσης των καμηλών διήρκεσε πέντε ημέρες και ολοκληρώθηκε την Κυριακή, διευκρίνισε ο Ρίτσαρντ Κινγκ, επικεφαλής μιας περιοχής που κυριαρχούν οι αυτόχθονες στο βορειοδυτικό άκρο της Δυτικής Αυστραλίας, στην οποία ζουν περίπου 2.300 άνθρωποι.

«Κατανοούμε τις ανησυχίες των υπερμάχων των δικαιωμάτων των ζώων, όμως υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση σε ό,τι αφορά τον τρόπο ζωής των μη ενδημικών άγριων ζώων σε μια από τις πιο άνυδρες και απομακρυσμένες περιοχές της Γης», εξήγησε.

«Ως διαχειριστές της περιοχής αυτής πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα βλαπτικό είδος προκειμένου να προστατεύσουμε τα πολύτιμα αποθέματα νερού προς όφελος του τοπικού πληθυσμού, όπως και τη ζωή όλων, περιλαμβανομένων των μικρών παιδιών, των ηλικιωμένων και την τοπική χλωρίδα και πανίδα», τόνισε ο Κινγκ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο .

Εξήγησε ακόμα ότι συχνά, αποδυναμωμένες καμήλες εντοπίζονταν παγιδευμένες σε πηγάδια, όπου πολλές φορές βρίσκονταν νεκρές, μολύνοντας τα αποθέματα νερού που είναι πολύτιμα για τον τοπικό πληθυσμό, αλλά και για την άγρια πανίδα.

«Η ξηρασία που διαρκεί, την οποία δεν είναι εύκολο να τη διαχειριστεί η τοπική πανίδα, προκαλεί καταστάσεις μεγάλου στρες για τις άγριες δρομάδες», σημείωσε.

Οι δρομάδες μεταφέρθηκαν στην Αυστραλία, πριν από 180 χρόνια, από τους αποίκους, οι οποίοι τις χρησιμοποιούσαν για τις εξερευνήσεις τους ή για την μεταφορά προϊόντων και αγαθών, πριν κατασκευαστεί το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Περίπου 20.000 καμήλες είχαν εισαχθεί από την Ινδία σε διάστημα 60 ετών.

Ελεύθερες και χωρίς την απειλή άλλων ζώων, οι καμήλες αναπαράχθηκαν ανεξέλεγκτα. Το αποτέλεσμα ήταν να μολύνουν τις πηγές νερού θέτοντας σε κίνδυνο ευάλωτες περιοχές και τη γηγενή χλωρίδα και πανίδα.

Η Αυστραλία αποτελεί τη χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό άγριων δρομάδων στον κόσμο. Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες επίσημες εκτιμήσεις, στις ερημικές περιοχές στο κέντρο της χώρας, ο αριθμός των άγριων καμήλων αγγίζει το ένα εκατομμύριο.

The post Ελεύθεροι σκοπευτές στην Αυστραλία δικαιολογούνται γιατί σκότωσαν πάνω από 5.000 καμήλες. «Κατανοούμε τους υπέρμαχους των δικαιωμάτων των ζώων, αλλά πρέπει να προστατεύσουμε τα αποθέματα νερού του τοπικού πληθυσμού» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα