Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού για την Αρλέτα στα Εξάρχεια. Η ερμηνεύτρια έφυγε από το ζωή το 2017 και αποκαλούσε τα Εξάρχεια «πατρίδα» της

Στη συμβολή των οδών Ιουστινιανού και Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, στην μικρή πλατεία απέναντι από το πατρικό της, στο μέρος που γεννήθηκε και έζησε η Αρλέτα, οι φίλοι της συγκεντρώθηκαν για να κάνουν τα αποκαλυπτήρια γλυπτού προς τιμήν της.Η Αρλέτα πέθανε στις 8 Αυγούστου 2017. Η καλλιτέχνις αποκαλούσε τα Εξάρχεια, «πατρίδα» της.

Φίλοι της Αρλέτας ζήτησαν από τον Δήμο Αθηναίων να τοποθετηθεί γλυπτό προς τιμήν της στην περιοχή των Εξαρχείων.
Μετά τη θετική απάντηση του Δήμου, κόσμος συγκεντρώθηκε για να δει

από κοντά τα αποκαλυπτήρια του έργου.
Το γλυπτό φιλοτέχνησε ο φίλος και συμφοιτητής της Αρλέτας στη Σχόλη Καλών Τεχνών, Κυριακος Ρόκος.
Τα έξοδα για το μνημείο ανέλαβε η στενή της φίλη Άννα Σταματοπούλου.

Για την αγαπημένη του ερμηνεύτρια μίλησε ο μουσικοκριτικός και παραγωγός Γιώργος Τσάμπρας, ενώ τραγούδησαν σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως ο Χρήστος Θηβαίος, ο Λάκης Παπαδόπουλος και ο Γιώργης Χριστοδούλου.

Με πληροφορίες από: News247

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Η λογοκρισία της Χούντας στην Αρλέτα για τον «τρελό του χωριού», το λουκέτο στην Μπουάτ της και η σωτήρια παρέμβαση του Μουστακί Αρλέτα. Οι αναμνήσεις από τη μάνα που τάιζε πρόθυμα τους πεινασμένους της γειτονιάς. Τραγουδίστρια, ζωγράφος, συγγραφέας

The post Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού για την Αρλέτα στα Εξάρχεια. Η ερμηνεύτρια έφυγε από το ζωή το 2017 και αποκαλούσε τα Εξάρχεια «πατρίδα» της appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έγιναν, Αρλέτα, Εξάρχεια, 2017,eginan, arleta, exarcheia, 2017