Δίκη Χρυσής Αυγής: Αλλαγή στάσης από την εισαγγελέα. Ζήτησε να απορριφθούν τα αιτήματα για ελαφρυντικά» – «Διέπραξαν αδικήματα κατά της Δημοκρατίας»

Ξεκινά η αγόρευση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου επί των ελαφρυντικών. Στο εδώλιο βρίσκονται 9 κατηγορούμενοι.

Η εισαγγελέας ζητά να αναγνωριστούν ελαφρυντικές περιστάσεις μόνο για τους Μπούκουρα, Αλεξόπουλο και Κουκούτση. Σύμφωνα με το 187 πκ Παρ 6, το ελαφρυντικό αναγνωρίζεται σε όσους έχουν καταδικαστεί μόνο για ένταξη και όχι για άλλη πράξη που σχετίζεται με την εγκληματική οργάνωση (ανθρωποκτονία, απόπειρες κτλ).

Οικονόμου: Να απορριφθούν τα λοιπά αιτήματα των κατηγορουμένων για ελαφρυντικά «Τι να προτείνω όταν το δικαστήριο δέχθηκε ότι τέλεσαν τέτοια αδικήματα, ανθρωποκτονίες

και απόπειρες ανθρωποκτονιών; Θα ήταν αντιφατικό να προτείνω ελαφρυντικά ενώ διέπραξαν τέτοια αδικήματα κατά της Δημοκρατίας».

Ζήτησε να αναγνωριστούν ελαφρυντικές περιστάσεις μόνο για τους Μπούκουρα, Αλεξόπουλο και Κουκούτση. Οι αναστολές και οι ποινές.

Σύμφωνα με το 187 του παλαιού ΠΚ παράγραφος 6, «η μη τέλεση οποιουδήποτε από τα επιδιωκόμενα εγκλήματα των παραγράφων 1 και 3 συνιστά ελαφρυντική περίσταση». Τα εγκλήματα αυτά είναι μεταξύ άλλων: ανθρωποκτονία με πρόθεση, βαριά σωματική βλάβη, αρπαγή, αναγκαστική εξαφάνιση προσώπου, εμπόριο δούλων, εμπορία ανθρώπων, αρπαγή ανηλίκων, ακούσια απαγωγή και βιασμός.«Όσοι έχουν κηρυχθεί ένοχοι μόνο για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση να λάβουν το επίμαχο ελαφρυντικό» είπε η εισαγγελέας, μετά την αντίδραση δικηγόρων.Παρά το αίτημα της υπεράσπισης του Χρ. Παππά να λάβει και εκείνος του επίμαχο ελαφρυντικό, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος, εξηγώντας ότι η περίσταση αυτή δεν ισχύει για όσους έχουν διεύθυνση σε ένταξη στην εγκληματική οργάνωση

The post Δίκη Χρυσής Αυγής: Αλλαγή στάσης από την εισαγγελέα. Ζήτησε να απορριφθούν τα αιτήματα για ελαφρυντικά» – «Διέπραξαν αδικήματα κατά της Δημοκρατίας» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δίκη Χρυσής Αυγής, – Διέπραξαν, Δημοκρατίας,diki chrysis avgis, – diepraxan, dimokratias