Χάρτης με τις χώρες που η ελευθερία του διαδικτύου εξαρτάται από παράγοντες, όπως το πολιτικό καθεστώς. Ποια κατέχει τα μεγαλύτερα ποσοστά «διαδικτυακής λογοκρισίας»

Ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν χρησιμεύσει κατά καιρούς ως ένα πεδίο συζήτησης και ενημέρωσης, εντούτοις εξελίσσονται σε ένα ανελεύθερο μέσο, που σε πολλές περιπτώσεις δεν διευκολύνει την ελευθερία του λόγου.

To Freedom on the Net είναι μια ολοκληρωμένη μελέτη της ελευθερίας του Διαδικτύου σε 65 χώρες σε όλο τον κόσμο, καλύπτοντας το 87% των παγκόσμιων χρηστών του. Οι χώρες που περιλαμβάνονται στη μελέτη επιλέχθηκαν έτσι ώστε να αντιπροσωπεύουν διαφορετικές γεωγραφικές

περιοχές και τύπους καθεστώτων. Από τις 65 χώρες που αξιολογήθηκαν, οι 33 έχουν σημειώσει συνολική μείωση της ελευθερίας από τον Ιούνιο του 2018, σε σύγκριση με 16 που σημείωσαν βελτιώσεις.

Iceland was ranked as the country with the freest internet, while China was the most restrictive, according to US-based democracy watchdog Freedom House. pic.twitter.com/pFZ6uHnbiZ

— DW News (@dwnews) November 5, 2019

 Η πιο ανελεύθερη χώρα όσον αφορά την χρήση του διαδικτύου κρίθηκε η Κίνα. Η λογοκρισία έφτασε σε πρωτοφανή ποσοστά καθώς η κυβέρνηση ενίσχυσε κι’ άλλο τις μεθόδους ελέγχου πληροφόρησης. Πιο συγκεκριμένα σε μια νέα τακτική η κυβέρνηση κατέστρεψε έναν μεγάλο αριθμό λογαριασμών στην δημοφιλή πλατφόρμα «WeChat» για κάθε είδους «αποκλίνουσα» συμπεριφορά. Μεταξύ αυτών υπήρχαν χρήστες που για παράδειγμα σχολίαζαν την κλιματική αλλαγή.

Η Ισλανδία χαρακτηρίστηκε ως η χώρα με την λιγότερη λογοκρισία και την περισσότερη ελευθερία στο ίντερνετ μιας και δεν έχει σημειωθεί καμία ποινική υπόθεση σχετικά με παραβίαση της ελευθερίας.

The post Χάρτης με τις χώρες που η ελευθερία του διαδικτύου εξαρτάται από παράγοντες, όπως το πολιτικό καθεστώς. Ποια κατέχει τα μεγαλύτερα ποσοστά «διαδικτυακής λογοκρισίας» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χάρτης, Ποια,chartis, poia