«Ας πάει στο διάολο κι η δημοκρατία», «Ναι, είμαστε φασίστες», «οι καλές δουλειές γίνονται τη νύχτα». Δημόσιες δηλώσεις Χρυσαυγιτών, όταν δεν έκρυβαν το ναζιστικό τους φρόνημα

Στις 7 Οκτωβρίου του 2020 η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση. Τα μέλη της προσπάθησαν να κρύψουν τη ναζιστική τους ιδεολογία καταφεύγοντας αρκετές φορές σε επιλεκτική αμνησία για πράξεις και δηλώσεις τους. Ωστόσο, σε αρκετές δημόσιες εμφανίσεις τους, τόσο ο Νίκος Μιχαλολιάκος όσο κι ο Ηλίας Κασιδιάρης,

ο Χρήστος Παπάς κι άλλα μέλη του κόμματος παραδέχονταν την ναζιστική καταβολή και τη στρατιωτική δομή της οργάνωσης, το αίσθημα μίσους και την απέχθεια προς το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία.

Σε αρκετές δηλώσεις τους φορούσαν στρατιωτικές μπλούζες και έφεραν τατουάζ με σβάστικες. Ύψωναν το δεξί τους χέρι και χαιρετούσαν ναζιστικά. Κουνούσαν νευρικά τα χέρια τους και τα χτυπούσαν δυνατά στο τραπέζι. Μιλούσαν, έβριζαν, σχεδόν άφριζαν. Διαβάστε μερικές από τις δημόσιες δηλώσεις τους.

Μιχαλολιάκος: «Δε φοβόμαστε τον κάθε Χατζηνικολάου και τον κάθε Πρετεντέρη, αν θα μας πουν φασίστες, ρατσιστές ή ναζιστές. ΝΑΙ είμαστε όλα αυτά για την Ελλάδα μας, για την πατρίδα μας. ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

Μιχαλολιάκος: «Να τους χαστουκίσουμε, να τους χλευάσουμε, να τους υβρίσουμε. Αυτό δεν θα μπορέσουν να το κρύψουν».

Μιχαλολιάκος: «Θα μπούμε στη Βουλή για να τη διαλύσουμε, αν θέλει ο Θεός. Αυτός είναι ο σκοπός μας δηλαδή και σας το λέω ευθέως».

Μιχαλολιάκος: «Ακόμα και αν δεν πάρουμε 7%, θα έχουμε πάρει 3% και μια ψήφο. Θα έχουμε βουλευτές και οι δρόμοι θα είναι δικοί μας. Και οι πλατείες και το πεζοδρόμιο θα το κερδίσουμε και τότε θα δουν τι εστί Χρυσή Αυγή».

Μιχαλολιάκος: «Ο λύκος την καθαρίζει τη φωλιά του. Κι αυτή η φωλιά θα μείνει καθαρή. Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν. Ναι, με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν. Αλλά όχι με προδότες και διπρόσωπους».

Μιχαλολιάκος: «Και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, υπάρχει λαϊκό εθνικιστικό κίνημα, το οποίο δεν απολογείται. Δεν βγήκε ποτέ η Χρυσή Αυγή να πει εμείς δεν είμαστε φασίστες, δεν είμαστε εθνικιστές. Ολοι όσοι βγαίναν μέχρι τώρα και κάνανε κόμματα, με το πρώτο που άρχιζαν ήταν εμείς δεν είμαστε αυτό».

Μιχαλολιάκος: «Αν υπήρχαν σήμερα οι ναζί, ίσως να ήμασταν και μαζί αλλά δεν υπάρχουνε ναζί, πώς θα το κάνουμε;»

Μιχαλολιάκος: «Ναι, φασίστες είμαστε. Τι άλλο κακό χειρότερο θα σας συμβεί;»

Μιχαλολιάκος: «Τι καταλάβατε με τους δημοκράτες;»

Κασιδιάρης: « Άσε το βουλευτής και τα βουλευτιλίκια, γιατί αυτά τα πράγματα όπως ξέρεις εδώ και χρόνια δεν τα γουστάρουμε, δεν τα θέλουμε καθόλου. Εκμεταλλευόμαστε βεβαίως ορισμένα προνόμια αυτής της ιδιότητας, έχουμε πάρει και την οπλοφορία πλέον με άδεια, δεν έχει και αυτόφωρο άμα γίνει κάνα επεισόδιο και είμαστε λίγο πιο άνετοι στις κινήσεις μας».

Μουλιανάκης: «Είμαστε Έλληνες εθνικιστές, Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές και μη σας τρομάζουν αυτές οι λέξεις. Και μ’ αυτήν την ιδεολογία πορευόμαστε».

Μιχαλολιάκος: «Από πλευράς κοινωνικού έργου, εμείς θα κάνουμε στέγες, θα αγοράσουμε παλιά κτίρια για άστεγους, θα κάνουμε συσσίτια, θα κάνουμε μεγάλα σούπερ μάρκετ που οι Έλληνες παραγωγοί χωρίς μεσάζοντες θα φέρνουν τα προϊόντα τους να τα παίρνει ο ελληνικός λαός. Αλλά αυτό που θα μετρήσει πολιτικά, θα καταργήσουμε την ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία του εβραιομπολσεβικισμού που κυριαρχεί στην πατρίδα μας τα τελευταία 38 χρόνια. Τέλος τα παραμύθια τους, θα ακουστεί και η άλλη πλευρά».

Ζησιμόπουλος: «Ναι, είμαστε φασίστες. Ναι, είμαστε ναζί. Ναι, είμαστε ό,τι θέλετε, αλλά δεν είμαστε κλέφτες. Είτε σας αρέσει είτε όχι».

Παππάς: «Στη Χρυσή Αυγή υπάρχει ιεραρχία και αυτή η ιεραρχία είναι που ακολουθούμε και όχι η κοινοβουλευτική ιεραρχία».

Μιχαλολιάκος: «Απέναντι σε όλους αυτούς είναι η Χρυσή Αυγή που θέλει να φτιάξει ένα κίνημα εθνικιστικό, ένα κόμμα με γερές δομές στρατιωτικές. Ναι, δεν μας φοβίζει ο όρος στρατιωτικές. Γιατί να μας φοβίζει, δηλαδή;»

Παναγιώταρος: «Να είστε απόλυτα πειθαρχημένοι στις αποφάσεις της Κεντρικής Διοικήσεως, γιατί αυτή η Κεντρική Διοίκηση είναι που μας έχει φέρει σε τόσο μεγάλες επιτυχίες κι ο Αρχηγός μας. Κάποιες αποφάσεις μπορεί να σας φαίνονται παράξενες. Να μην αναρωτιέστε, να μην απορείτε. Όλα έχουν τον λόγο τους».

Κουκούτσης: « Όσον αφορά τη φάλαγγα, η στρατιωτική δομή του κόμματός μας είναι αυτή. Και δεν μιλάω για σας, σε όποιον αρέσει, σε όποιον δεν αρέσει. Είναι στρατιωτική η δομή του κόμματός μας».

Λαγός: «Η Χρυσή Αυγή είναι ένας στρατός. Ορίζονται αρμοδιότητες, καθορίζουμε πράγματα και λειτουργούμε».

Κασιδιάρης: «Κι επειδή οι συγκεντρώσεις και οι εκδηλώσεις μας δεν είναι συγκεντρώσεις πολιτικού κόμματος. Σε καμία περίπτωση δεν το βλέπουμε έτσι ή ότι εμείς είμαστε πολιτικοί. Πιο πολύ θυμίζουν οι συγκεντρώσεις αυτές κάτι από στρατιωτική μονάδα».

Μιχαλολιάκος: «Αν πιστεύαμε στην καθολική ψηφοφορία και στο δίκαιο της καθολικής ψηφοφορίας, παρόλο που είμαστε αναγκασμένοι να συμμετάσχουμε, τότε δεν θα ήμασταν χρυσαυγίτες, θα ήμασταν κάτι άλλο».

Μιχαλολιάκος: «Στην ορκωμοσία στο δημοτικό συμβούλιο, που παλάμιζα το Ευαγγέλιο, ήταν ο Καμίνης που έλεγε τον λόγο κι έλεγε ορκίζομαι στο Σύνταγμα και στους νόμους. Εγώ, μούγκα. Δεν την είπα αυτήν τη φράση. Γιατί δεν το πιστεύω αυτό το Σύνταγμα».

Μιχαλολιάκος: «Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι μόνο η αρχή. Θα είναι μία μάχη που πιστεύω ότι θα την κερδίσουμε. Δεν είναι ο πόλεμος. Ο πόλεμος είναι η οριστική νίκη, δηλαδή ο πόλεμος είναι η κατάργηση αυτού του αμαρτωλού πολιτεύματος».

Μιχαλολιάκος: «Εμείς πιστεύουμε στην πατρίδα και όχι στη δημοκρατία, για να είμαστε ειλικρινείς. Αν είναι να σωθεί η πατρίδα, ας πάει στο διάολο κι η δημοκρατία».

Μιχαλολιάκος: «Πράγματι έτσι είναι, το έχουμε πει. Τα ακραία προβλήματα απαιτούν ακραίες λύσεις».

Κασιδιάρης: « Έχουνε πέσει κατά καιρούς και κάποιες ψιλές, έχετε σηκώσει και το χέρι, ενίοτε το σηκώνετε και το χέρι, δεν έχουμε πρόβλημα να το πούμε».

Κασιδιάρης: «Το ξέρουν ότι το σηκώνουμε το χέρι. Μην τους αφήσουμε όμως να το εκμεταλλευτούν. Πρώτο και κύριο μέλημά μας να διαφυλάξουμε τη νομική υπόσταση του κόμματος».

Μιχαλολιάκος: «Είχε γίνει ένα επεισόδιο και κάποιοι δικοί μας είχαν κοπανήσει κάποιους Συριζαίους. Περνούσανε κάτι αλλοδαποί εκεί. Ε, ως συνήθως, δεν περνούσαν περπατώντας όποτε περνούσαν κοντά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Τι να κάνουμε, ή τρέχανε ή δεν προλαβαίνανε να τρέξουν».

Κασιδιάρης: « Όλα αυτά τα προβλήματα λύνονται σε μία ημέρα. Ή μάλλον, για να το πούμε και σε καθαρεύουσα, εν μία νυκτί. Διότι, όλες οι καλές δουλειές νύχτα γίνονται και όχι μέρα».

Μίχος: «Και κανένας Έλληνας να μην έχει άδεια, δεν μας ενδιαφέρει. Οι Έλληνες θα δουλέψουνε. Για τους αλλοδαπούς μιλάμε».

Ορφανάκος: «Η σημερινή δράση έδειξε ότι κουμάντο στην πόλη της Σπάρτης δεν κάνει ούτε ο γύφτος, ούτε ο Αλβανός, ούτε ο άπλυτος. Κουμάντο στη Σπάρτη και σε όλη την Ελλάδα κάνει ο χρυσαυγίτης».

Μιχαλολιάκος: «Εμείς είμαστε οι μαχητές που θα ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στο πεζοδρόμιο. Να ελευθερώσουμε τις πατρίδες μας από τον Εβραίο που έχει καθίσει στο σβέρκο ολόκληρου του κόσμου».

Μιχαλολιάκος: «Αν φτάσει ο καιρός όπου οι λόγχες θα ακονίζονται στα πεζοδρόμια, τότε θα δούνε ποιοι είναι οι χρυσαυγίτες!»

Μιχαλολιάκος: «Δεν το έκανα το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, αλλά με το κατάντημα που βλέπω σήμερα, ν’ αγιάσουν τα χέρια αυτών που το έκαναν. Το λέω και δεν με ενδιαφέρει, ας με πούνε και χουντικό και ο,τι θέλουνε. Τότε δεν κλέβανε το κράτος, πηγαίναμε στο σχολείο, κάναμε έπαρση σημαίας, κάναμε προσευχή, δεν υπήρχε πρέζα, δεν υπήρχε αυτή η κατάσταση, δεν υπήρχαν τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών, ναι όσο κι αν τους πονάει τους ψευτοδημοκράτες θα το πω: τότε η Ελλάδα ήταν καλύτερα».

Μιχαλολιάκος: «Αν έχουν κάποιοι λόγους να φοβούνται γιατί έδρασαν κατά του έθνους, ας φοβούνται, καλό είναι να φοβούνται»

Μιχαλολιάκος: «Άμα γίνουν τώρα εκλογές, θα έχουμε Βουλή της Βαϊμάρης. Μετά τη Βαϊμάρη ξέρετε τι ακολούθησε. Ε, λοιπόν για κάτι τέτοιο αγωνιζόμαστε κι εμείς στην Ελλάδα. Δεν το κρύβω και είμαι περήφανος γι’ αυτό».

Μετά τις εκλογές της Βαϊμάρης ακολούθησε το εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς του Χίτλερ.

O Αρτέμης Ματθαιόπουλος, πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε τότε στο συγκρότημα Pogrom το οποίο εμφανιζόταν συχνά σε συγκεντρώσεις του κόμματος. Το τραγούδι του «Μίλα ελληνικά ή ψόφα» αντηχούσε σε συναυλίες όπου νέοι τραγουδούσαν χαιρετώντας ναζιστικά, «Έρχεστε στη χώρα μας, δεν έχετε δουλειά. Πεινάτε σα ρεμάλια και τρώτε τα παιδιά. Μιλάτε ρωσικά, μιλάτε αλβανικά. Μα τώρα θα μιλήσετε, πουστάκια, ελληνικά. Μίλα ελληνικά ή ψόφα! Τους βλέπω σε πλατείες, τους βλέπω σε βουνά. Τους βλέπω και στη θάλασσα, βρωμίζουν τα νερά. Μα τώρα θα μιλήσετε, πουστάκια, ελληνικά. Μίλα ελληνικά ή ψόφα!».

Πηγή αρχικής εικόνας: Youtube

Διαβάστε στη ΜτΧ:  Στη φυλακή ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο ηγετικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής. Αναστολή μόνο σε 12 κατηγορούμενους. Αναλυτικά οι ποινές…

 

The post «Ας πάει στο διάολο κι η δημοκρατία», «Ναι, είμαστε φασίστες», «οι καλές δουλειές γίνονται τη νύχτα». Δημόσιες δηλώσεις Χρυσαυγιτών, όταν δεν έκρυβαν το ναζιστικό τους φρόνημα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
γινονται, δηλωσεις, δουλειες, μηχανη του χρονου, χρυση αυγη, νίκος μιχαλολιάκος, μιχαλολιάκος, κασιδιαρης, συνταγμα, ελλαδα, αιμα, τιμη, χρυση, βουλη, στρατος, ψηφοφορία, εκλογες, δραση, καιρος, θεσσαλονικη, μτχ, κινηση στους δρομους, καμινης, επιλεκτικη χρεοκοπια, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, τελος του κοσμου, νεος παπας, αμα, μιχαλολιάκος, νίκος μιχαλολιάκος, κομματα, βουλευτες, χωρις μεσαζοντες, μιλα, δυνατα, μια ημερα, αδεια, αυγη, δημοκρατια, δουλεια, θαλασσα, λυκος, μηχανη του χρονου, ρωσικα, σημερινη, χιτλερ, αιμα, αλβανικα, αμνησια, βουνα, γινει, γυφτος, γραφεια, διοικηση, δομη, υπαρχει, ενιοτε, ευαγγελιο, υπηρχαν, θεος, ιδεολογια, κομμα, κτιρια, λογο, μπλουζες, μτχ, ναζι, νικη, νυχτα, νομικη, ξερετε, οπλοφορια, ορκωμοσια, παραμυθια, παιδια, πιο πολυ, προβληματα, πρεζα, ποναει, σβερκο, σουπερ μαρκετ, σπαρτη, σουπερ, σχολειο, τατουαζ, τιμη, φυλακη, φαλαγγα, φαινονται, φωλια, φορα, χερι, χατζηνικολαου, χρηστος, χρυση, ψηφοφορία, αλβανος, ειλικρινεις, ελληνικα, εμφανισεις, χωρα, κλεφτες, λεξεις, μεινει, ορκιζομαι, βεβαιως, χερια
Τυχαία Θέματα