Αποκαρδιωτικό θέαμα. «Στέγνωσαν» οι καταρράκτες της Βικτώρια στην Αφρική εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής

Ένα αποκαρδιωτικό θέαμα παρουσιάζουν εδώ και ημέρες οι καταρράκτες της Βικτωρία, στην Αφρική, στα σύνορα μεταξύ της Ζάμπια και της Ζιμπάμπουε. 

Λόγω της ξηρασίας η ροή του νερού σχεδόν διακόπηκε και έχουν απομείνει οι γυμνοί, κάθετοι βράχοι, με μερικές λίμνες νερού στο κάτω μέρος του καταρράκτη.

H ροή των υδάτων έχει πέσει κατά 50%, στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας 25ετίας. «Αυτές οι εικόνες από τους Καταρράκτες της Βικτώρια υπενθυμίζουν με τον πλέον δραματικό τρόπο αυτό που κάνει η κλιματική αλλαγή στο περιβάλλον μας. Κι είναι οι

αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Ζάμπια που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις οδυνηρές επιπτώσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Ζάμπια, Έντγκαρ Τσάγκουα Λουνγκού, προειδοποιώντας πως μια μέρα οι καταρράκτες θα εξαφανιστούν τελείως.

Η μείωση της ροής δεν είναι ασυνήθιστη την ξηρή περίοδο του χρόνου. Ωστόσο η σχεδόν ολική διακοπή λόγω της χειρότερης ξηρασίας εδώ και 100 χρόνια τροφοδοτεί την ανησυχία ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να εξαφανίσει ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Υπολογίζεται ότι δύο εκατομμύρια άνθρωποι πεινούν στη Ζάμπια λόγω της ξηρασίας που έπληξε τις καλλιέργειες και την κτηνοτροφία.

The post Αποκαρδιωτικό θέαμα. «Στέγνωσαν» οι καταρράκτες της Βικτώρια στην Αφρική εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα