Απάντηση Μακρόν στην τρομοκρατία. Θα φωτίσει τα δημόσια κτίρια με σκίτσα του Charlie Hebdo που απεικονίζουν τον Μωάμεθ

Ο θρησκευτικός εξτρεμισμός βρίσκεται στο στόχαστρο του Γάλλου πρόεδρου Εμανουέλ Μακρόν, μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμιουέλ Πατί.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν παραχώρησε την απαραίτητη άδεια, ώστε κυβερνητικά κτήρια της Γαλλίας να φωτιστούν με τα ίδια σκίτσα του Charlie Hebdo που σατιρίζουν τον Μωάμεθ και έγιναν η αιτία για τον πρόσφατο αποκεφαλισμό του καθηγητή.

Η αρχή έγινε με τον φωτισμό

κυβερνητικών κτηρίων στο Μονπελιέ και της Τουλούζης και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα.

«Θα συνεχίσουμε αυτή τη μάχη για την ελευθερία, της οποίας εκπρόσωπος έγινε ο Σαμιουέλ Πατί«, τόνισε σε ομιλία του ο Μακρόν. «Δεν θα εγκαταλείψουμε τα σκίτσα μας, τα κινούμενα σχέδιά μας, ακόμη κι αν άλλοι οπισθοδρομούν«, σημείωσε, χαιρετίζοντας «έναν καθηγητή που δεν θα ξεχάσουμε«.

Police stand guard as Charlie Hebdo cartoons of Muhammad were projected onto a town hall in Montpellier, France as a tribute to the history teacher who was beheaded by a Muslim refugee. In 2015, 12 people at Charlie Hebdo magazine were killed by jihadists. pic.twitter.com/yOmzUWZJtM

— Andy Ngô (@MrAndyNgo) October 21, 2020

Ο Γάλλος Πρόεδρος ανέλυσε το πλάνο του το οποίο βασίζεται σε πέντε άξονες και περιλαμβάνει μέτρα πρόληψης κατά της «ριζοσπαστικοποίησης» των νεαρών μουσουλμάνων και της πάταξης των αποσχιστικών τάσεων στην κοινωνία.

Μέχρι στιγμή έχει προχωρήσει ήδη σε μαζικές απελάσεις ισλαμιστών, ενώ διέταξε το κλείσιμο των συλλόγων που δραστηριοποιούνται κατά της ισλαμοφοβίας και την επιπλέον δραστηριοποίηση των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών.

La #Région se joint à l'#HommageNational rendu à #SamuelPaty et exprime sa #solidarité avec la communauté enseignante.
Il ne peut y avoir aucun arrangement avec la #liberté d'expression, la #laïcité et la liberté de conscience, piliers de notre modèle républicain. pic.twitter.com/076a5yjIrm

— Région Occitanie (@Occitanie) October 21, 2020

Πηγή χαρακτηριστικής φωτογραφίας: Twitter

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Οι 23.000 αυτοκτονίες πολιτών που σημάδεψαν το Κραχ του 1929. Η «Μαύρη» εβδομάδα, που δημιούργησε παραγκουπόλεις στις ΗΠΑ και ευνόησε το ναζισμό στην Ευρώπη

The post Απάντηση Μακρόν στην τρομοκρατία. Θα φωτίσει τα δημόσια κτίρια με σκίτσα του Charlie Hebdo που απεικονίζουν τον Μωάμεθ appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα