Ανατροπή ένα χρόνο μετά την αυτοκτονία της 22χρονης φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη. Εισαγγελική παραγγελία για έρευνα μετά τις καταγγελίες της μητέρας ότι την εκβίαζαν με «ροζ» βίντεο

Ένα χρόνο μετά την αυτοκτονία της 22ρονης φοιτήτριας που πήδηξε από τον 9ο όροφο των φοιτητικών εστιών, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οδηγήθηκε στην αυτοκτονία.

Η εντολή του εισαγγελέα ήρθε μετά από τις δηλώσεις της μητέρας της 22χρονης, η οποία, μέσω τηλεοπτικής εκπομπής υποστήριξε ότι η κόρη της αυτοκτόνησε επειδή κάποιοι την εκβίαζαν ότι θα δημοσιοποιήσουν υλικό ερωτικού περιεχομένου που φέρονται να κατείχαν και απεικόνιζε τη νεαρή κοπέλα.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε η 22χρονη «ήταν μπλεγμένη σε κύκλωμα και την εκβίαζαν να κάνει πράγματα παρά τη θέλησή της».

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλήνη σπούδαζε βιολογία και ήταν αθλήτρια kick boxing. Τον περσινό Νοέμβριο έβαλε τέλος στη ζωή της πηδώντας από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας του Ιδρύματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε να διενεργηθεί επείγουσα έρευνα από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Στην έγγραφη παραγγελία, ο εισαγγελέας ζητεί «να γίνει η ηλεκτρονική αναζήτηση των ιχνών τυχόν εγκληματικής συμπεριφοράς για τήρηση, αποθήκευση, επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, των απειλών μέσω διαδικτύου για πράξη ή ανοχή, ένωσης προσώπων για διάπραξη κακουργήματος».
Επίσης, ζητεί να ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις και να γίνει κάθε δικονομική ενέργεια για τη διαπίστωση των παραπάνω πράξεων. Σε περίπτωση, δε, που από την έρευνα προκύψουν ενδείξεις για τέλεση αδικημάτων, να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις από υπόπτους.

Το άρθρο Ανατροπή ένα χρόνο μετά την αυτοκτονία της 22χρονης φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη. Εισαγγελική παραγγελία για έρευνα μετά τις καταγγελίες της μητέρας ότι την εκβίαζαν με «ροζ» βίντεο δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα