Lockdown στα ερασιτεχνικά πρωταθλημάτων των ομαδικών σπορ- Τα νέα μέτρα στον αθλητισμό

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς αναστέλλεται η Α1 γυναικών βόλεϊ και σταματούν ή δεν ξεκινούν όπως είχε προγραμματιστεί τα αντίστοιχα σε πόλο, χάντμπολ και μπάσκετ γυναικών

Για την Α1 βόλεϊ γυναικών υπάρχουν αμυδρές ελπίδες ότι από λάθος δεν αναφέρθηκε στα πρωταθλήματα που συνεχίζονται, αλλά αυτό θα διευκρινιστεί με την δημοσίευση της ΚΥΑ στο ΦΕΚ. Πιο αναλυτικά,

όσον αφορά στον αθλητισμό στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) θα ισχύσουν:

– Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

– Εξαιρείται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών: α) των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Α’ και Β’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Superleague I και Superleague II), στα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας ανδρών καλαθοσφαίρισης (Basketball league) και της Α’ κατηγορίας ανδρών πετοσφαίρισης (Volleyballleague ανδρών) και μόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών ομοσπονδιών. Όλα τα άλλα πρωταθλήματα αναστέλλονται για τις επόμενες ημέρες.

Περισσότερες λεπτομέρειες με την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή των παραπάνω εξαιρέσεων είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο και πριν από κάθε αγώνα, προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Επιτρέπεται, επίσης, η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.) για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του έτους 2021.

Πρακτικά, πάντως, η σημερινή εξέλιξη σημαίνει ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα αθλήματα που τελούσαν σε αναμονή, δηλαδή η Α1 μπάσκετ Γυναικών (είχε προγραμματιστεί για τις 7 Μαρτίου), η Α2 μπάσκετ Ανδρών, ενώ το «τσουνάμι» της διασποράς ενδέχεται να παρασύρει και τη Football League, στην οποία είχαν επιτραπεί οι προπονήσεις.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Lockdown στα ερασιτεχνικά πρωταθλημάτων των ομαδικών σπορ- Τα νέα μέτρα στον αθλητισμό appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα