Το βραβείο «Ελευθερίας των ΜΜΕ», ο Αυστριακός Κουρτς, ο λόγος Μητσοτάκη και τα σχόλια…

Με το βραβείο «Ελευθερίας των ΜΜΕ» των εκδόσεων «Weimer» τιμήθηκε σήμερα ως «γεφυροποιός» ο Καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να προσφωνεί τον Καγκελάριο και να αναφέρεται τόσο στους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας και Αυστρίας όσο και στην συμπόρευσή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και έναντι των τουρκικών προκλήσεων.

Τα σχόλια για την είδηση δεν έλειψαν και αυτό είναι αναμενόμενο. Ο Αυστριακός καγκελάριος μοίρασε στα ΜΜΕ

της χώρας του 100 εκατομμύρια ευρώ! Στην Ελλάδα η κυβέρνηση με αφορμή τον κορονοϊό και τα “μηνύματα” μοιράστηκαν τα μισά…

Στο πλαίσιο της Συνόδου «Λούντβιχ Έρχαρντ», η οποία πραγματοποιήθηκε στα κινηματογραφικά στούντιο Bavaria στο Μόναχο, ο κ. Κουρτς δήλωσε ότι η χώρα του, «μικρότερη από την Βαυαρία», όπως επισήμανε, προσπαθεί να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της στην ενότητα της Ευρώπης, στην οποία δεν πρέπει να υπάρχουν μέλη πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Ο αυστριακός Καγκελάριος τόνισε ακόμη ότι η Ευρώπη, μετά την πανδημία, θα πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της και να καλύψει το χαμένο έδαφος έναντι των μεγάλων ανταγωνιστών της παγκοσμίως, προκειμένου να διατηρήσει το επίπεδο ευημερίας για τους πολίτες της.

Το Βραβείο με το οποίο τιμήθηκε σήμερα ο Σεμπάστιαν Κουρτς έχει κατά το παρελθόν απονεμηθεί μεταξύ άλλων στον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και στον τελευταίο ηγέτη της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

The post Το βραβείο «Ελευθερίας των ΜΜΕ», ο Αυστριακός Κουρτς, ο λόγος Μητσοτάκη και τα σχόλια… appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα