Το τέλος ενός «γίγαντα»- Η βύθιση του αεροπλανοφόρου USS ORISKANY-Βίντεο

Γράφει ο Δημήτρης Σταυρόπουλος

Ήταν ένας πραγματικός γίγαντας των θαλασσών!

Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και πέρασε και από την Ελλάδα το 1951, όταν είχε αρχίσει να υλοποιείται η αμερικανική βοήθεια προς την χώρα, μετά το τέλος του Εμφύλιου.

Αγκυροβόλησε στον Πειραιά και… «έκλεισε» όλο το λιμάνι!

Πήρε μέρος στον πόλεμο της Κορέας και αργότερα στο Βιετνάμ.

Τιμήθηκε με αστέρια μάχης.

Τώρα αποτελεί το μεγαλύτερο

τεχνητό ναυάγιο στον κόσμο.

Όταν «γέρασε» οι ναύαρχοι το παγίδευσαν με εκρηκτικά και το έστειλαν όρθιο στον πάτο της θάλασσας!

Αυτή είναι η ιστορία του αεροπλανοφόρου «USS Oriskany (CV-34)»

Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ

Το USS Oriskany (CV/CVA-34) – με το παρατσούκλι Mighty O , και περιστασιακά αναφέρεται ως O-boat – ήταν ένα από τα λίγα αεροπλανοφόρα κλάσης Essex που ολοκληρώθηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο για το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών . 

Το πλοίο ονομάστηκε για τη μάχη του «Oriskany» κατά τη διάρκεια του Επαναστατικού Πολέμου . 

Έδρασε  κυρίως στον Ειρηνικό στη δεκαετία του 1970, κερδίζοντας δύο αστέρια μάχης για την υπηρεσία στον πόλεμο της Κορέας και δέκα για την υπηρεσία στον πόλεμο του Βιετνάμ . 

Το 1966, μια από τις χειρότερες πυρκαγιές σε πλοίο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ξέσπασε στο «Oriskany» όταν μια φωτοβολίδα μαγνησίου αναφλέχθηκε κατά λάθος.

 Σαράντα τέσσερις άνδρες κάηκαν ζωντανοί.

Το αεροπλανοφόρο ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη στις 6 Δεκεμβρίου 1950, για επιχειρήσεις.

Πέρασε από τα λιμάνια της Ιταλίας και της Γαλλίας σε εκείνα της Ελλάδας και της Τουρκίας , από εκεί στις ακτές της Τρίπολης , και επέστρεψε στο Quonset Point, στο Ρόουντ Άιλαντ , στις 4 Οκτωβρίου 1951.

Στην συνέχεια  αναχώρησε από το Σαν Ντιέγκο στις 15 Σεπτεμβρίου 1952, για να βοηθήσει τις δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών στην Κορέα .

 Έφτασε στη Γιοκοσούκα στις 17 Οκτωβρίου και εντάχθηκε στην Task Force 77 στα ανοιχτά της Κορεατικής ακτής στις 31 Οκτωβρίου.

 Το αεροσκάφος της χτύπησε δυνατά με βομβαρδισμούς και επιθέσεις κατά των εχθρικών γραμμών ανεφοδιασμού και συντόνισε βομβαρδιστικές αποστολές με επιφανειακά όπλα κατά μήκος της ακτής. 

Οι πιλότοι της κατέρριψαν δύο αεροσκάφη MiG -15 σοβιετικής κατασκευής και κατέστρεψαν ένα τρίτο στις 18 Νοεμβρίου.

Στις 6 Μαρτίου, τρεις άνδρες σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν όταν μια βόμβα γενικής χρήσης από ένα F4U Corsair έσπασε και πυροδοτήθηκε.

 Συνέχισε τη δράση της μέχρι τις 29 Μαρτίου, κλήθηκε στο Χονγκ Κονγκ και μετά συνέχισε τις αεροπορικές επιδρομές στις 8 Απριλίου.

 Αναχώρησε από την ακτή της Κορέας στις 22 Απριλίου, άγγιξε τη Γιοκοσούκα και στη συνέχεια αναχώρησε για το Σαν Ντιέγκο στις 2 Μαΐου, φτάνοντας εκεί στις 18 Μαΐου.

Στη συνέχεια, ταξίδεψε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας , στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας και στην περιοχή των Φιλιππίνων . 

Αφού παρείχε αεροπορική υποστήριξη για ασκήσεις θαλάσσιας αμφίβιας επίθεσης στο Iwo Jima , το αεροπλάνο επέστρεψε στο Σαν Ντιέγκο στις 22 Απριλίου 1954.

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ

Στις 26 Οκτωβρίου 1967, ο τότε – Υποπλοίαρχος John McCain πέταξε από το Oriskany με ένα A-4 Skyhawk για την 23η βομβαρδιστική του αποστολή στον πόλεμο του Βιετνάμ. 

Καταρρίφθηκε εκείνη την ημέρα και ήταν αιχμάλωτος πολέμου μέχρι τον Ιανουάριο του 1973.

Το πλοίο επέστρεψε στον ναύσταθμο στις 15 Ιανουαρίου 1968, έχοντας συμπληρώσει 122 ημέρες πολεμικών επιχειρήσεων πάνω από το Βόρειο Βιετνάμ.

 Κατά τη διάρκεια της περιοδείας μάχης, υπέστη ίσως το υψηλότερο ποσοστό απωλειών από οποιαδήποτε άλλη ναυτική αεροπορική μονάδα κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, χάνοντας τα μισά από τα αεροσκάφη που είχαν ανατεθεί – 29 για καταπολέμηση ζημιών και άλλα 10 για επιχειρησιακά αίτια – και σκοτώθηκαν 20 πιλότοι και άλλοι 9 συνελήφθησαν αιχμάλωτοι.

 Μια βασική αιτία  σε αυτό το βαρύ ποσοστό απωλειών, ήταν ο αδιάκοπος ρυθμός των αεροπορικών  επιχειρήσεων, καθώς οι πιλότοι πέταξαν πάνω από 9.500 αποστολές, συμπεριλαμβανομένων 181 αεροπορικών επιδρομών στο βαριά αμυνόμενο Ανόι – Χαϊφόνγκ.

 

Η ΠΥΡΚΑΙΑ

Το πρωί της 26ης Οκτωβρίου 1966, όταν μια φωτιά ξέσπασε στη δεξιά πλευρά του μπροστινού κόλπου του υπόστεγου του πλοίου και διέσχισε πέντε καταστρώματα, σκοτώνοντας 44 άνδρες.

 Πολλοί που έχασαν τη ζωή τους ήταν βετεράνοι πιλότοι μάχης που είχαν πραγματοποιήσει επιδρομές πάνω από το Βιετνάμ λίγες ώρες νωρίτερα.

 Το αεροπλανοφόρο  είχε τεθεί σε κίνδυνο όταν μια φωτοβολίδα αλεξίπτωτου μαγνησίου εξερράγη στο μπροστινό ντουλάπι φωτοβολίδων του Hangar Bay 1, κάτω από το θάλαμο πτήσης του αερομεταφορέα. 

Η μεταγενέστερη έρευνα έδειξε ότι η φωτοβολίδα λειτούργησε όπως είχε σχεδιαστεί και η αιτία της πυρκαγιάς ήταν ανθρώπινο λάθος.

 Ένας ναυτικός άναψε κατά λάθος τη φωτοβολίδα και πανικόβλητος την πέταξε στο ντουλάπι όπλων όπου φυλάσσονταν οι φωτοβολίδες για αποθήκευση, αντί να το πετάξει στο πλάι στο νερό.

 Αυτό άναψε όλες τις φωτοβολίδες στο ντουλάπι και προκάλεσε τρομερή ζημιά. Μερικά από τα μέλη του πληρώματος της έριξαν βαριές βόμβες που βρίσκονταν κοντά στις φλόγες, ενώ άλλοι οδήγησαν τα αεροπλάνα εκτός κινδύνου, διέσωσαν πιλότους και βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς τις επόμενες τρεις ώρες.

Η ΒΥΘΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ

Μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας, το «Oriskany» παροπλίστηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1976 και τοποθετήθηκε για μακροχρόνια ακινησία.

Το Ναυτικό ανακοίνωσε στις 5 Απριλίου 2004 ότι θα μετέφερε το πρώην αεροπλανοφόρο στην Πολιτεία της Φλόριντα για χρήση ως τεχνητός ύφαλος στον Κόλπο του Μεξικού.

Μια ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών του Ναυτικού από την Πόλη του Παναμά, Φλόριντα πυροδότησε το C-4εκρηκτικές γομώσεις περίπου 500 lb (230 kg), τοποθετημένες στρατηγικά σε 22 σωλήνες θαλάσσιας σύνδεσης σε διάφορους χώρους μηχανών.

 Το πλοίο βυθίστηκε στην πρύμνη 37 λεπτά μετά την έκρηξη σε 210 πόδια (64 μέτρα) στον βυθό.

Όπως προβλεπόταν, το πλοίο ακινητοποιήθηκε ξαπλωμένο όρθιο. 

 Μετά τον τυφώνα Gustav το 2008, το πλοίο μετατοπίστηκε 10 πόδια βαθύτερα αφήνοντας το θάλαμο πτήσης στα 145 πόδια (44 m). 

Η δομή του ναυάγιου είναι προσβάσιμη σε δύτες αναψυχής, αλλά για  τον θάλαμο πτήσης απαιτείται πρόσθετη εκπαίδευση και εξοπλισμός. 

 Είναι πλέον ευρέως γνωστό ως “Great Carrier Reef”, μια αναφορά στον Great Barrier Reef της Αυστραλίας .

Οι «Times» του Λονδίνου ονόμασαν το ναυάγιο «Oriskany» ως ένα από τα δέκα κορυφαία σημεία καταδύσεων ναυαγίου στον κόσμο.

Πληροφορίες

USS Oriskany (CVA 34) WestPac Cruise Book 1970, Captain John A. Gillcrist

 USS Oriskany (CVA 34) WestPac Cruise Book 1970, 11 Σεπτεμβρίου 1970

The Mighty O: USS Oriskany CVA-34 .

The post Το τέλος ενός «γίγαντα»- Η βύθιση του αεροπλανοφόρου USS ORISKANY-Βίντεο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
δημήτρης σταυρόπουλος. σέφ. στη σουηδία.
Τυχαία Θέματα