Τι θα συζητήσουν σήμερα το πρωί οι Αρχηγοί με τους επιτελείς τους;

Λογικά στις πρωϊνές ενημερώσεις των Αρχηγών από τους επιτελείς τους, το θέμα που πρέπει να κυριαρχήσει, είναι η υπουργοποίηση του Αρχηγού των τουρκικών ΕΔ Χ.Ακάρ που ο Ερντογάν τοποθέτησε στη θέση του υπουργού Άμυνας. Επίσης η “ακτινογραφία” του νέου Αρχηγού των τουρκικών ΕΔ Γιασάρ Γκιουλέρ. Και βέβαια η ανακοίνωση του Ερντογάν ότι προτίθεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας.

Φοβόμαστε ότι το θέμα που θα κυριαρχήσει σε κάποια γραφεία Αρχηγών -μην τους αδικούμε όλους- θα είναι ξανά το αγαπημένο θέμα των …πιθανών κρίσεων τον Σεπτέμβριο που τα τελευταία

24ωρα έχει αναζωπυρωθεί! Μπορούμε να γράψουμε πάρα πολλά απ΄ όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες για το ποιος φεύγει, ποιος έρχεται, ποιοι διαδίδουν σαν κακομαθημένα παιδάκια ότι αν δεν γίνουν τα πράγματα όπως επιθυμούν θα παραιτηθούν, ποιοι υποστηρίζουν ότι έχουν προτάσεις για πολιτική καριέρα -αφού παραιτηθούν βεβαίως- κι άλλα απίθανα και απογοητευτικά.

Ελπίζουμε ότι θα αποδειχτούμε απλά καχύποπτοι και υπερβολικοί. Καλό θα ΄ναι με κάποιο τρόπο να σταλεί σ΄ όλους το μήνυμα ότι η κατάσταση γίνεται όλο και πιο σοβαρή, όλο και πιο επικίνδυνη. Η χώρα έχει να αντιμετωπίσει υπαρκτές απειλές και κινδύνους και γι΄ αυτό χρειάζεται απόλυτη ετοιμότητα παντού. Ας μην σπαταλούν στα υψηλά πατώματα της ιεραρχίας φαιά ουσία και χρόνο για να προβλέψουν πότε θα γίνουν κρίσεις και τι αποφάσεις θα ληφθούν. Δεν είναι στο χέρι τους να τις καθορίσουν, όσα τηλέφωνα κι αν γίνουν. Είναι αποφάσεις που θα λάβει η πολιτική ηγεσία όταν θα ΄ρθει η ώρα.

Ας ασχοληθούν λοιπόν με τα σοβαρά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, μεταξύ των οποίων είναι και οι δύο αιχμάλωτοι που έχουμε στην Τουρκία. Για να μην ξεχνιόμαστε 131 ημέρες αιχμαλωσίας συμπληρώνονται σήμερα…

The post Τι θα συζητήσουν σήμερα το πρωί οι Αρχηγοί με τους επιτελείς τους; appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα