“Θωρακίζονται” με ειδικά συστήματα ασφαλείας τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας

Στην εγκατάσταση συστημάτων φυσικής ασφάλειας και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται στην Ελλάδα προχωρά η γερμανικών συμφερόντων FRAPORT Greece, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την λειτουργικότητα και την ασφάλεια των επιβατών και των υποδομών. H Space Hellas,ως υπεργολάβος της ΙΝΤRΑΚΑΤ, ανέλαβε κατόπιν διαγωνισμoύ την ολοκλήρωση και υλοποίηση του σύνθετου έργου.Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη Ολοκληρωμένου
Συστήματος Ελέγχου Πρόσβασης (Access Control System – ACS) και Συστήματος Διαχείρισης Βίντεο (Video Management System – VMS). Για την εποπτεία των συστημάτων θα λειτουργεί ένα Κέντρο Ελέγχου στο κεντρικό κτίριο της FRAPORT Greece στην Αθήνα και δεκατέσσερα περιφερειακά Κέντρα Ελέγχου, για διαχείριση των συστημάτων σε τοπικό επίπεδο που θα εγκατασταθούν σε αεροδρόμια της χώρας τα οποία λειτουργεί και διαχειρίζεται η FRAPORT. Το Κέντρο Ελέγχου της Αθήνας και το Κέντρο Ελέγχου του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκηςθα λειτουργούν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και θα έχουν την ευθύνη τηςαπομακρυσμένης διαχείρισης των λειτουργιών, σε κάθε ένα από τα δεκατέσσεραπεριφερειακά αεροδρόμια για τα συστήματα ACS και VMS. Με βάση την αρχιτεκτονικήσχεδίασης των συστημάτων, όλες οι απομακρυσμένες τοποθεσίες θα είναι δυνατόν ναδιαχειρίζονται, να παρακολουθούνται και να ελέγχονται σε πραγματικό χρόνο από τουςχειριστές στα κεντρικά γραφεία ή σε άλλες επιλεγμένες τοποθεσίες,σε μία κοινή πλατφόρμα για όλες τις εγκαταστάσεις. Μέσω του Σύστηματος Ελέγχου Πρόσβασης ACS θα παρακολουθείται και θα ελέγχεται ηείσοδος σε όλες τις περιοχές ασφάλειας των εγκαταστάσεων, με τη χρήση καρτών RFID.Μέσω του Συστήματος Διαχείρισης Βίντεο VMS, το οποίο διαθέτει κάμερες τεχνολογίαςIP με ενσωματωμένη ανάλυση βίντεο, θα πραγματοποιείται η παρακολούθηση τωνεγκαταστάσεων των αεροδρομίων. Το Σύστημα Ελέγχου Πρόσβασης ACS είναι πλήρωςολοκληρωμένο με το Σύστημα Διαχείρισης Βίντεο VMS, παρέχοντας μιαενιαία λύση ασφάλειας. Επίσης είναι σχεδιασμένο με βάση ανοιχτή αρχιτεκτονική που επιτρέπει τηνπεραιτέρω ενσωμάτωση σε συστήματα αυτοματισμού κτιρίων.Oπως ανακοίνωσε η ίδια, η συνολική λύση της Space Hellas έχει σχεδιαστεί με βάση τα προϊόντα ασφάλειας της εταιρείας Robert Bosch.

The post “Θωρακίζονται” με ειδικά συστήματα ασφαλείας τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα