Σύλληψη δημοσιογράφου του BBC στην Κίνα – Η απίστευτη δικαιολογία

Το BBC ανακοίνωσε ότι ένας από τους δημοσιογράφους του στην Κίνα συνελήφθη και «χτυπήθηκε από την αστυνομία». Ο δημοσιογράφος κάλυπτε τις διαδηλώσεις στη Σαγκάη εναντίον της αυστηρής υγειονομικής πολιτικής «zero COVID».

«Το BBC εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη μεταχείριση την οποία

υπέστη ο δημοσιογράφος μας Εντ Λόρενς, ο οποίος συνελήφθη και του περάστηκαν χειροπέδες, καθώς κάλυπτε τις διαδηλώσεις στη Σαγκάη», ανέφερε εκπρόσωπος του ομίλου σε ανακοίνωση που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο AFP.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο ρεπόρτερ «χτυπήθηκε» από αστυνομικούς την ώρα που εργαζόταν, παρότι ήταν διαπιστευμένος δημοσιογράφος.

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το σαββατοκύριακο (26-27/11) στην Κίνα, κυρίως σε μεγάλες πόλεις όπως η Σαγκάη και το Πεκίνο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα lockdown και τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται από τις αρχές στο πλαίσιο του αγώνα εναντίον της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο εκπρόσωπος του BBC τόνισε ότι δεν έχει λάβει «καμία επίσημη εξήγηση ή συγγνώμη από τις κινεζικές αρχές, πέραν μιας δήλωσης δημοσίων λειτουργών, που τον άφησαν κατόπιν ελεύθερο, ότι τον συνέλαβαν για το καλό του, για να μην μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 εν μέσω του πλήθους».

«Δεν θεωρούμε πως αυτή είναι αξιόπιστη εξήγηση», όπως σημείωσε.

The post Σύλληψη δημοσιογράφου του BBC στην Κίνα – Η απίστευτη δικαιολογία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα