Σκληρή κριτική και από το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για την απόλυτη κοροϊδία προς τους στρατιωτικούς

Η «εύκολη δικαιολογία» για κάθε κριτική έναντι της κυβέρνησης είναι ότι πάντα πίσω από την κριτική κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και για την απολύτως αυτονόητη κριτική για την ανεπανάληπτη κυβερνητική κοροϊδία έναντι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κάποιοι επικαλούνται αυτό το επιχείρημα παριστάνοντας ή έχοντας πραγματικά τυφλωθεί από τα «κομματικά θέλω».

Το «κράξιμο» για το «παρασηφομορημένο» με σχεδόν 12.000 αρνητικά σχόλια νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ που ήρθε στη Βουλή

παραμονές εκλογών από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ! Εκτός αν πίσω και απ ΄ αυτό κρύβεται ο…ΣΥΡΙΖΑ:

Ε. Λιακούλη: «Καταθέσαμε 15 Τροπολογίες για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων»

Για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που ψηφίζεται σήμερα Τρίτη στη Βουλή, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, υπογράμμισε τα εξής:

«Η Κυβέρνηση της Ν.Δ., έπειτα από επαναλαμβανόμενες πομπώδεις εξαγγελίες 3,5 ετών, μας φέρνει στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου ένα Νομοσχέδιο, που τελικά αποδεικνύεται ασυγκρίτως κατώτερο όσων αληθινά αξίζουν τα ηρωικά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.), επιβεβαιώνοντας πάλι τη ρήση “ώδινεν όρος και έτεκεν μυν”.

Την τελευταία στιγμή της κυβερνητικής θητείας, αντί για τις λύσεις στα μεγάλα χρονίζοντα θέματα που ταλανίζουν την πλειοψηφία του εν ενεργεία και εν αποστρατεία έμψυχου δυναμικού, ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε μόνο σκόρπιες αποσπασματικές ρυθμίσεις. Αντί να νοιαστεί συνολικά για καθοριστικής σημασίας παραμέτρους στη λειτουργία και αποτελεσματικότητα του στρατεύματος, περιορίστηκε σε συρραφή σκόρπιων “μπαλωμάτων”.  Στο “παρά πέντε” των εκλογών, θυμήθηκε να τάξει αναπροσαρμοσμένο μισθολόγιο για τις Ε.Δ. από το 2024, δηλαδή “ζήσε Μάη μου να φας προεκλογικό τριφύλλι”…

Πριν λίγες ημέρες, η αμείλικτη πραγματικότητα υπενθύμισε σε όλους, δυστυχώς με τον πλέον τραγικό τρόπο, τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που προσφέρουν στην πατρίδα μας οι Ήρωες των Ε.Δ., ρισκάροντας -έως και θυσιάζοντας– την ίδια τους τη ζωή, για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Τα αξιέπαινο στράτευμα, πέρα από τα μεγάλα παχιά λόγια και τα χειροκροτήματα, έχει ανάγκη έμπρακτης στήριξης. Χρειάζεται μια Πολιτεία αρωγό στο αναντικατάστατο έργο του, που θα επιλύει τα προβλήματά του και θα αφουγκράζεται τα δίκαια αιτήματά του.

Εμείς στο ΠΑΣΟΚ, μακριά από κοινοβουλευτικούς ακτιβισμούς, επιμένουμε να κινούμαστε θεσμικά και με υπευθυνότητα. Καταθέσαμε δύο δέσμες Τροπολογιών στο συγκεκριμένο Νομοσχέδιο, για την ουσιαστική και αξιοπρεπή βελτίωση της ζωής των στρατιωτικών.

Συγκεκριμένα, η 1η ομάδα διατάξεών μας, περιλαμβάνει διορθώσεις σε Άρθρα του υπό ψήφιση Νομοσχεδίου, προκειμένου να βελτιωθεί το περιεχόμενό του. Σε τίτλους, αφορούν: 1) την πρόσβαση στις Στρατιωτικές Λέσχες Στρατού Ξηράς, 2) τους αποστράτους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, 3) τον δίκαιο καθορισμό μεριδίων μερισματούχων, 4) την κατάργηση των μειώσεων για τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και τους οικείους Ειδικούς Κλάδους, 5) την αναπροσαρμογή καταβαλλόμενου ποσού στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού λόγω τέλεσης γάμου.

Η 2η ομάδα Τροπολογιών που καταθέσαμε, εστιάζει στην αντιμετώπιση επιπλέον σοβαρών θεμάτων που απασχολούν τα στελέχη των Ε.Δ. Επιγραμματικά, περιλαμβάνουν: 1) Αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων μηχανικού στους Μηχανικούς αποφοίτους της Σχολής Ικάρων. 2) Διπλασιασμό χρόνου υπηρεσίας προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί σε μονάδες εκστρατείας. 3) Κάλυψη του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένου και εργοδότη από τον κρατικό προϋπολογισμό στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για πρόωρη αποστρατεία/συνταξιοδότησή τους με ευθύνη της Υπηρεσίας. 4) Τροποποίηση ορίων ηλικίας αποστρατείας και συνταξιοδότηση ΕΠΟΠ. 5) Μισθολογική κατάταξη σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών. 6) Μετονομασία Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας. 7) Κατάργηση Υποχρεωτικής Εγγραφής και Συνδρομών υπέρ Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών. 8) Εκτροπή εισφορών ΝΙΜΤΣ μερισματούχων ΜΤΑ στο ΜΤΑ, 9) Επίλυση του ιεραρχικού προβλήματος που αφορά τους Αποφοίτους ΑΣΣΥ του ν.2439/1996, 10) Βαθμολογική Αποκατάσταση Αξιωματικών Αποφοίτων ΑΣΣΥ Ειδικών Καταστάσεων (Ελαφράς Υπηρεσίας, Υπηρεσίας Γραφείου).

Περαιτέρω, έχουμε επεξεργαστεί ένα προγραμματικό πλαίσιο, με στόχο τη στήριξη και ανάκαμψη του αξιόμαχου των Ε.Δ., ώστε να διασφαλίζονται οι καλύτερες δυνατές συνθήκες μαχητικότητας και αποτελεσματικότητας. Με αξιοκρατία, με αντικειμενικά, διαφανή και δίκαια κριτήρια, στη βάση αρχών και αξιών που ισχύουν για όλους και τηρούνται από όλους.

Απέναντι στην αδιαφορία, την υποβάθμιση και τους μικροκομματικούς τακτικισμούς, συνεχίζουμε να στεκόμαστε, με πρόγραμμα και αξιοπιστία, στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που μετουσιώνουν σε πράξεις το τεράστιο “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ” που τους οφείλουμε.»

The post Σκληρή κριτική και από το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για την απόλυτη κοροϊδία προς τους στρατιωτικούς appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα