Διπλωμάτης υπερασπιστής των ανθρώπινων δικαιωμάτων πέθανε κατά την ομιλία του στο Κάιρο (βίντεο)

Διπλωμάτης από τη Σαουδική Αραβία πέθανε ξαφνικά την ώρα που μιλούσε στη διάσκεψη Αραβίας – Αφρικής στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, πρόκειται για τον Σαουδάραβα διπλωμάτη και υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Mohammad Fahad al-Qahtani.

Ο διπλωμάτης κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας που εκφωνούσε για «υποστήριξη των επιτευγμάτων του [Αιγύπτιου] προέδρου Abdel Fattah Al-Sisi», τη Δευτέρα (8/8).

Ο Al-Qahtani, Πρόεδρος του Διοικητικού

Συμβουλίου της Al-Salam Holding Company, περιέγραψε τον Abdel Fattah Al-Sisi ως κοσμήτορα της ανθρωπότητας και άνθρωπο της ειρήνης, πριν πέσει στο έδαφος, όπως αναφέρει το arabi21.com.

#Saudi diplomat Mohammad Fahad al-Qahtani died suddenly while speaking at the Arab-African conference in #Egypt. pic.twitter.com/Qk3VL1JD0F

— NEXTA (@nexta_tv) August 10, 2022

Ο μυστηριώδης θάνατος βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις Αρχές.

Ο Mohammad Fahad al-Qahtani ήταν καθηγητής οικονομικών και συνιδρυτής της σαουδαραβικής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Σαουδική Αραβική Πολιτική και Πολιτικά Δικαιώματα (ACPRA)».

Στις 9 Μαρτίου του 2013, ο Αλ Κατάνι τιμωρήθηκε με δέκα χρόνια φυλάκισης και δέκα χρόνια απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς καταδικάστηκε σχετικά με δραστηριότητές του για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το 2018, του είχε απονεμηθεί το βραβείο Right Livelihood, μαζί με άλλους φυλακισμένους ακτιβιστές για τις «οραματιστικές και θαρραλέες προσπάθειές τους, με γνώμονα τις παγκόσμιες αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να μεταρρυθμίσουν το ολοκληρωτικό πολιτικό σύστημα στη Σαουδική Αραβία».

The post Διπλωμάτης υπερασπιστής των ανθρώπινων δικαιωμάτων πέθανε κατά την ομιλία του στο Κάιρο (βίντεο) appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σαουδάραβας, Κάιρο,saoudaravas, kairo