Ποιους ξέχασε και ποιους δυστυχώς θυμήθηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ;
05:35 10/5/2024
- Πηγή: militaire
Τσουνάμι αντιδράσεων έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο έχει τεθεί σε διαβούλευση. Η πρώτη και βασική αδυναμία του νομοσχεδίου που γίνεται αντιληπτή ακόμη και με μια πρόχειρη ανάγνωση είναι ότι ξεχνάει το βασικό "όπλο" των Ενόπλων Δυνάμεων που δεν είναι άλλο από το προσωπικό.Θυμάται βεβαίως τις μεταθέσεις για στρατιωτικούς που έχουν την ευθύνη ΑμεΑ !
Οι έντονες διαμαρτυρίες που προκάλεσε η "αμνησία" της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ είχε ως αποτέλεσμα απολογητικές διαρροές:"Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχετικά με ζητήματα που αφορούν το προσωπικό, καθώς και στρατολογικές διατάξεις, στο νομοθέτημα που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.Τα ζητήματα που αφορούν τις τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις του προσωπικού, καθώς και οι στρατολογικές διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοθέτημα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, θα ενταχθούν σε επόμενο νομοθέτημα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σε διατάξεις για τη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι παρατηρήσεις κατά την τρέχουσα δημόσια διαβούλευση θα ληφθούν υπόψη". Δυστυχώς όμως το νομοσχέδιο ασχολείται και με μια κατηγορία στρατιωτικών που δεν είναι άλλη από αυτούς των "Ειδικών Καταστάσεων". Και ασχολείται με τρόπο δυσμενέστατο. Το πανελλήνιο σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών σε ανακοίνωση του αναφέρει:Αξιότιμε κ. Υπουργέ,το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών (ΠΑ.Σ.Ε.Σ.) έγινε κοινωνός πολλών και έντονων παραπόνων μελών του κι όχι μόνο, σχετικά με το άρθρο 69 του υπό διαβούλευση Σχεδίου Νόμου του ΥΠΕΘΑ με τίτλο «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις». Πιο συγκεκριμένα, περίμεναν με αγωνία να δουν κάποια ρύθμιση για θεσμοθέτηση αμετάθετου στον τόπο επιθυμίας του εκάστοτε στρατιωτικού που συμπλήρωνε 25 έως το πολύ 30 έτη υπηρεσίας. Αντ΄ αυτού συνάντησαν μια «στοχοποίηση» των συναδέλφων Ειδικών Καταστάσεων και όσων επιμελούνται ΑμεΑ,Κύριε Υπουργέ,η οικογένεια θεωρείται το θεμέλιο στην οργάνωση των ανθρώπινων κοινωνιών και γι' αυτό προστατεύεται από νόμους. Μόνο τυχαία δεν είναι η αναφορά στο Σύνταγμα της Ελλάδας, και συγκεκριμένα στο άρθρο 21 πως «Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους.» (παρ. 1) και «Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος.» (παρ.2).Κύριες Υπουργέ,δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως την ώρα που «επαίρεται» η κυβέρνηση για ίδρυση Υπουργείου «Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας» να επέρχεται «Αρμαγεδδών» στα κοινωνικά κριτήρια στήριξης της οικογένειας στις ΕΔ. Αν θέλετε όντως να συνδράμουν κι άλλοι συνάδελφοι στο κομμάτι των μεταθέσεων λύσεις υπάρχουν.The post Ποιους ξέχασε και ποιους δυστυχώς θυμήθηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ; appeared first on Militaire.gr.
Keywords
δυστυχως, αμεα, συνταγμα, ελλαδα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αμεα, γαμος, ωρα, αγωνια, αδυναμια, αρθρο, γινεται, δομη, εγινε, ετη, ευθυνη, ιδρυση, ηλικια, κυβερνηση, κυριε, οικογενεια, ρυθμιση, συγκεκριμενα, σωματειο, χηρες, δικαιωμα, κομματι, βεβαιως
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πέρασε η Ελλάδα στον τελικό της Eurovision - Οι 10 χώρες που πήραν το εισιτήριο
- Bρετανία: "Τα μαθήματα Μητσοτάκη για τον Σούνακ - Ας ακούσει τον Έλληνα πρωθυπουργό, μήπως μάθει κάτι"
- Eurovision 2024: «Εξάρες» για την Ελλάδα – Οι άλλες εννιά χώρες που πέρασαν στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (11/05)
- Ολυμπιακός: Ο κόσμος τρελάθηκε και ο Κάρμο σκέφτεται τον... ΠΑΟΚ
- Αν σηκώσει το Conference League ο Ολυμπιακός, η Ελλάδα παίρνει την 15η θέση στη βαθμολογία της UEFA!
- Survivor 2024 αποχώρηση 9/5: Ασημίνα τέλος για φέτος - Αποχωρεί κλαίγοντας με αστρονομικό ποσό
- Οι πρώτες δηλώσεις της Μαρίνας Σάττι μετά την πρόκριση στον τελικό της Eurovision
- «Κάηκε» το Πασαλιμάνι για την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League - Δείτε βίντεο
- Survivor 2024: Αποχώρησε η Ασημίνα Χατζηανδρέου και αποκάλυψε ποιους θέλει στον τελικό - Δείτε βίντεο
- 5 το πρωί: Ο Θρύλος στον τελικό του Conference – Νέο αδιέξοδο για Ισραήλ και Χαμάς – Ξεσήκωσε τη Eurovision η Σάττι
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις militaire
- Λάδι στη φωτιά το ευρωπαϊκό πακέτο των 98,5 δισ. ευρώ για Ουκρανία – Ν. Μαριάς
- Ποιους ξέχασε και ποιους δυστυχώς θυμήθηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ;
- Μητσοτάκης – Ερντογάν: Μια συνάντηση χωρίς νόημα και χωρίς κέρδος για την Ελλάδα – Δ. Σταθακόπουλος
- Η επιχείρηση Prosperity Guardian – Χρήστος Ευαγγέλου
- Πώς νομιμοποιείς έναν πόλεμο – Λυδία Τσιούπρου
- “Οι μεταθέσεις Σμήναρχων πότε με το καλό θα υπογραφούν;”
- Τελευταία Νέα militaire
- Ποιους ξέχασε και ποιους δυστυχώς θυμήθηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ;
- Λάδι στη φωτιά το ευρωπαϊκό πακέτο των 98,5 δισ. ευρώ για Ουκρανία – Ν. Μαριάς
- Μητσοτάκης – Ερντογάν: Μια συνάντηση χωρίς νόημα και χωρίς κέρδος για την Ελλάδα – Δ. Σταθακόπουλος
- Η επιχείρηση Prosperity Guardian – Χρήστος Ευαγγέλου
- “Οι μεταθέσεις Σμήναρχων πότε με το καλό θα υπογραφούν;”
- Πώς νομιμοποιείς έναν πόλεμο – Λυδία Τσιούπρου
- Το Ισραήλ θεωρεί ότι οι διαπραγματεύσεις του Καΐρου “έληξαν”-Προχωρά στις επιχειρήσεις στη Ράφα
- Ερντογάν: «Οι πολιτικές από ορισμένες χώρες και θεσμούς απέναντι στην Γάζα έχουν κλονίσει την πίστη στην ΕΕ»
- Ο Πούτιν προειδοποιεί για τον κίνδυνο παγκόσμιας σύρραξης
- Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Ώρα για τον αγώνα σήμερα – Ποιο κανάλι δείχνει live
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Άρσεναλ: Ανανέωσε για άλλον ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
- Σταύρος Σβήγκος: «Θέλω να πληρώνεται η δουλειά μου όπως πρέπει και να ζω όσο καλύτερα γίνεται»
- Σε κατ'οίκον περιορισμό για διαφθορά ο πρώην δέλφινος του Μπερλουσκόνι, Τζοβάνι Τότι
- Ουκρανία: Η Γερμανία αγοράζει άλλα 3 συστήματα HIMARS από τις ΗΠΑ για λογαριασμό του Κιέβου
- Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει σήμερα η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις – Πότε θα πληρωθεί η Β' δόση
- Φωτιά: Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Παρασκευή 10 Μαΐου (pic)
- ΑΣΕΠ 2Κ/2024: Σε ΦΕΚ η προκήρυξη για τις 817 θέσεις εργασίας σε φορείς του υπουργείου Υγείας
- Τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιους μαχητές σκότωσε το Ισραήλ στην Ράφα
- Sogflation: Τι είναι και γιατί εκτινάσσει τις τιμές της πατάτας στα ύψη στην Ευρώπη
- Χαμάς για ανακωχή στη Γάζα: «Η μπάλα βρίσκεται πλέον εντελώς στο γήπεδο του Ισραήλ»