Ποιες οι απώλειες των Τούρκων μέχρι στιγμής στην επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας”

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Νουρετίν Τσανικλί δήλωσε σήμερα ότι 29 Τούρκοι στρατιώτες και Σύροι αντάρτες μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της τουρκικής επιχείρησης «Κλάδος ελαίας» στην κουρδική περιοχή του Αφρίν, στη βόρεια Συρία, προσθέτοντας πως 649 μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) έχουν χάσει τη ζωή τους.

«Χάσαμε 5 Τούρκους στρατιώτες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Συνολικά, 29 Τούρκοι στρατιώτες και Σύροι αντάρτες μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) έχουν σκοτωθεί», τόνισε ο Τσανικλί σε ομιλία του στο

κοινοβούλιο.

«Η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει καταστρέψει 458 στόχους που χρησιμοποιούνταν ως καταφύγια και αποθήκες πυροµαχικών. Μαζί με τη χερσαία επιχείρηση, 4.370 έχουν καταστραφεί», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «649 τρομοκράτες» έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Παράλληλα τόνισε ότι η στρατιωτική επιχείρηση θα μπορούσε να ολοκληρωθεί εντός 15 μερών αν η Τουρκία δεν ανησυχούσε για τους αμάχους στην περιοχή, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Τόνισε ότι δεν υπάρχουν απώλειες αμάχων ως αποτέλεσμα της επιχείρησης, γεγονός που δείχνει, σύμφωνα με τον ίδιο, την «ειλικρίνεια και ευαισθησία του έθνους σε σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση (YPG), που χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες».

«Χρειάζεται να εξετάσουμε τη διάρκεια της επιχείρησης ως αποτέλεσμα της εξαιρετικής ευαισθησίας μας αναφορικά με τους αμάχους», πρόσθεσε.

Εντούτοις, σύμφωνα με απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς αφότου άρχισε η επιχείρηση, 67 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, από τους οποίους 20 παιδιά.

Σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε σήμερα η ΜΚΟ, από τις 20 Ιανουαρίου που άρχισε η τουρκική επίθεση στον θύλακο του Αφρίν για την εκδίωξη της YPG, έχουν σκοτωθεί 85 κούρδοι μαχητές, καθώς και 81 αντάρτες που υποστηρίζουν την Άγκυρα.

The post Ποιες οι απώλειες των Τούρκων μέχρι στιγμής στην επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα