Παράσημο σε απόστρατο αξιωματικό του ΠΝ από τη Σερβία! Ποιος ο λόγος της παρασημοφόρησης

Το παράσημο του Μεγάλου Κωνσταντίνου θα απονείμει στον Έλληνα πρώην αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού Μαρίνο Ριτσούδη το Πατριαρχείο της Σερβίας.

Όπως γράφει το ΟΡΘΟΔΟΞΙΑinfo η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Πατριαρχείου Σερβίας από τον Σέρβο Πατριάρχη Ειρηναίο, ενώπιον της Ιεράς Συνόδου.

Ο Μαρίνος Ριτσούδης το 1999 ήταν ανθυποπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού. Τότε κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Σερβία διατάχθηκε να επιβιβαστεί στο αντιτορπιλικό «Θεμιστοκλής» προκειμένου να πλεύσει στην Αδριατική στο πλαίσιο των ΝΑΤΟϊκών υποχρεώσεων της Ελλάδας.

Το
παράσημο του Μ. Κωνσταντίνου

Ο Ριτσούδης αρνήθηκε να εκτελέσει την διαταγή επικαλούμενος λόγους συνειδήσεως. Η άρνηση του αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να δικαστεί από το Ναυτοδικείο και στη συνέχεια να αποταχθεί από το Πολεμικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info το παράσημο του Μεγάλου Κωνσταντίνου είναι μια τιμητική διάκριση την οποία το Πατριαρχείο Σερβίας απονέμει σε στρατιωτικούς και σε εκείνους που θυσιάστηκαν υπέρ της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

The post Παράσημο σε απόστρατο αξιωματικό του ΠΝ από τη Σερβία! Ποιος ο λόγος της παρασημοφόρησης appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα