Ομόφωνα αθώος ο Λ.Κρέτσος για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών

Με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας αθωώθηκε ομόφωνα ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λευτέρης Κρέτσος, σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Μια απόφαση που ήρθε σε μια έτσι κι αλλιώς δύσκολη μέρα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη που προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση για τις υποκλοπές με το θέμα Καλογρίτσα.

Το Δικαστήριο  έκρινε αθώους τον Λευτέρη Κρέτσο και τα μέλη της Επιτροπής του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016, που ήταν κατηγορούμενοι

για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της συνέργειας στην πράξη αυτή, κατά περίπτωση.

Η υπόθεση είχε παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη το 2016 από βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι είχαν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Ο Γιάννης Μαντζουράνης Συνηγόρος Υπεράσπισης  του  Λευτέρη Κρέτσου δήλωσε:

Η δίωξη του Λευτέρη Κρέτσου και των μελών της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες αποτέλεσε μια προσπάθεια:

Πρώτον, καθεστωτικής αντεκδίκησης εναντίον όσων τόλμησαν να βάλουν μετά από δεκαετίες και με όρους διαφάνειας τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο και να υποχρεώσουν τους ολιγάρχες της ενημέρωσης να πληρώσουν για τη χρήση δημόσιων συχνοτήτων.

Και δεύτερον, προειδοποίησης ότι όποιος αγγίζει τους ανέγγιχτους θα υποστεί τα επίχειρα.

Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει τόσο τους κατηγορούμενους, όσο και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που συγκρούστηκε με μεγάλα κατεστημένα συμφέροντα προς όφελος της κοινωνίας. Είναι από την άποψη αυτή μια νίκη της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.

The post Ομόφωνα αθώος ο Λ.Κρέτσος για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα