Οι πληροφορίες περί «απόσυρσης S-300 και TOR M1» προκαλούν αναστάτωση αλλά και δηλώσεις περί «προδοσίας»

Η κοινή λογική λέει ότι θα είναι αδιανόητο η ελληνική κυβέρνηση -οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση- να συναινέσει σε εξασθένηση της αμυντικής θωράκισης της χώρας.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δέχεται ήδη πυρά για την απόφαση της να στείλει στην Ουκρανία πυρομαχικά, όπλα, οπλικά συστήματα και τα BMP-1. Για τα τελευταία, φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα …πανηγύριζαν ,γιατί και η Σλοβακία δίνει BMP-1 για να πάρει Marder.

Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η άμεση στρατιωτική απειλή που αντιμετωπίζει η Σλοβακία , αλλά καλό είναι όσοι στην προσπάθεια τους να στηρίξουν την επικίνδυνα ακατανόητη πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της Ουκρανίας, να μας πουν αν έχουν κάποια νέα για τα υπόλοιπα Marder που περιμένουμε. Επίσης θα έχει ενδιαφέρον κάποια στιγμή να μάθουμε πως έχουν αντικατασταθεί τα BMP-1 στα νησιά.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν δημοσιεύματα που προέρχονται από σχετικές πληροφορίες ,σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση συζητά το ενδεχόμενο να στείλει στην Ουκρανία και τους S-300 και TOR M1!!! Οι αντιδράσεις σε αυτές τις πληροφορίες είναι ηχηρές. Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου πρόεδρος της Πατριωτικής Ένωσης -που δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ως γνωστόν- έγραψε στο twitter.

ΑΦΟΠΛΙΖΕΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ!!
Διαδίδεται οτι ο Μητσοτάκης θα στείλει στην Ουκρανία S300-TORM1 με αντικατάσταση εξοπλισμό από ΗΠΑ.
Προειδοποιούμε:
1.Μην τολμήσει να εξασθενίσει την άμυνα των νησιών μας βοηθώντας τον Ερντογάν να’ρθει μια νύχτα.
2.Αν προχωρήσει διαπράττει ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

— Πρόδρομος Εμφιετζόγλου (@emphietzoglou) November 29, 2022

Πραγματικά αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι υπάρχει έστω και συζήτηση για τέτοιο ενδεχόμενο. Το αφήγημα βέβαια έχει αρχίσει να «χτίζεται» . Είναι αυτό που λέει ότι «τώρα που τα «σπάσαμε» τελείως με τη Ρωσία πως θα συντηρήσουμε τα όπλα που έχουμε πάρει από εκεί»;

Την απάντηση την δίνουν οι στρατιωτικοί των ακριτικών νησιών στα οποία υπήρχαν BMP-1 και για τα οποία δεν βρίσκαμε …ούτε μπαταρίες. Κάποιο θαύμα έγινε και …έβρεξε ανταλλακτικά μέσα σε λίγες εβδομάδες κι έτσι τα «σαπάκια» τα BMP-1 βρέθηκαν να πολεμούν στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα ο Α/ΓΕΕΘΑ ανακοινώνει παράταση της παρουσίας των ελληνικών Patritot στη Σαουδική Αραβία και γενικώς μας χαρακτηρίζει μια …απλοχεριά στο να δίνουμε όπλα εδώ κι εκεί.

Επιμένουμε ότι θεωρούμε πως καμία κυβέρνηση , ούτε η σημερινή μπορεί να φθάσει στο σημείο να συζητά απόσυρση οπλικών συστημάτων όπως οι S-400 και οι TOR M1 χωρίς να έχει υπάρξει εκ των προτέρων όχι απλά προμήθεια νέων αντίστοιχων οπλικών συστημάτων, αλλά και εγκατάσταση τους στα σημεία που τώρα βρίσκονται τα ρωσικά!

Δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να ρισκάρει τόσο πολύ την ασφάλεια της χώρας αλλά και την δική της τύχη. Γιατί αν παρά την άρνηση μας να πιστέψουμε ότι υπάρχουν συζητήσεις για απόσυρση S-400 και TOR M1 ,οι πληροφορίες επαληθευτούν, τότε το σκάνδαλο των υποκλοπών μάλλον θα είναι παιχνιδάκι σε σχέση με όσα μπορούν να προκύψουν…

The post Οι πληροφορίες περί «απόσυρσης S-300 και TOR M1» προκαλούν αναστάτωση αλλά και δηλώσεις περί «προδοσίας» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα