Οδηγούν το καταρτισμένο επιστημονικά προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στην έξοδο
Οι Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν πλέον πλήθος στελεχών με σπουδές και συνεπώς ικανότητες αξιοζήλευτες, αλλά μένουν στην άκρη ανεκμετάλλευτα , να ακούν τις φανφαρόνικες ανακοινώσεις υπουργών. Στην προκειμένη περίπτωση του Νίκου Δένδια.
Ο σημερινός ΥΕΘΑ έχει αποδειχτεί και φλύαρος και αιθεροβάμων, μιλώντας για τις Ένοπλες Δυνάμεις όπως τις φαντάζεται. Δεν έχει πει ούτε μία κουβέντα για τις Ένοπλες Δυνάμεις που διαθέτουμε και για το καταρτισμένο προσωπικό που δεν αξιοποιείται.
Τι γίνεται λοιπόν με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων, κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων;
Ενισχύστε το militaire.gr ,δείτε γιατί ΕΔΩ
Το κείμενο που ακολουθεί είναι διαφωτιστικό:
«Πολλά λέγονται και γράφονται για το επερχόμενο Κοινό Σώμα Υπαξιωματικών. Τα συνδικαλιστικά όργανα έχουν αναλύσει διεξοδικά το ζήτημα και τα προβλήματα που θα φέρει τόσο στους Υπαξιωματικούς όσο και γενικότερα στο στράτευμα. Είναι τραγικό το γεγονός ότι νέα παιδιά μέσα από Πανελλαδικές εξετάσεις και εσώκλειστοι 3 χρόνια σε στρατιωτικές σχολές με ότι αυτό σημαίνει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με έναν απόφοιτο ΙΕΚ που πλήρωνε δίδακτρα. Λίγος σεβασμός δε θα έβλαπτε!
Από εκεί και πέρα, ένα ζήτημα στο οποίο δεν γίνεται ιδιαίτερη αναφορά όχι μόνο τώρα αλλά και διαχρονικά είναι αυτό που αφορά τους στρατιωτικούς αποφοίτους πανεπιστημίων, κατόχων μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων και την εξέλιξη τους. Μέχρι στιγμής η υπηρεσία το μόνο που κάνει είναι η απόδοση ενός επιπρόσθετου αποστρατευτικού βαθμού στους αποφοίτους ΑΣΣΥ- πτυχιούχους ΑΕΙ. Όλοι στον ίδιο σωρό χωρίς καμιά διαφοροποίηση, ένα σύστημα που μόνο καταγράφει και δεν χρησιμοποιεί, ούτε εκμεταλλεύεται. Θέλουμε μορφωμένα στελέχη τελικά ή όχι;
Ενισχύστε το militaire.gr ,δείτε γιατί ΕΔΩ
Ελεγκτήρια και ταμεία με αποσπασμένους ενώ υπάρχουν πολλοί απόφοιτοι οικονομικών πανεπιστημίων, ανάγκες στη πληροφορική με στελέχη με πτυχία που όμως δεν αρκούν στην υπηρεσία γιατί δεν έχουν προϋπηρεσία αλλά τους αρκούν νέοι ΕΠΟΠ απόφοιτοι λυκείου για την ίδια ειδικότητα, συνάδελφοι που έχουν τελειώσει νοσηλευτική και φαρμακευτική να ζουν στην απογοήτευση και να σκέφτονται να μείνουν ή να φύγουν. Ένα σύστημα κουφό και τυφλό που δεν θέλει να καταλάβει ότι οι γνώσεις, η εμπειρία και γενικότερα η μόρφωση δεν σχετίζεται με τη προέλευση. Μετατάξεις ουσιαστικά δε γίνονται, είναι ελάχιστες το χρόνο και είναι ρατσιστικές καθώς αφορούν μόνο υπαξιωματικούς εκ των οποίων μάλιστα μόνο το 10% αφορά υπαξιωματικούς εξ ΑΣΣΥ. Οι αδικίες επεκτείνονται και σε άλλα επίπεδα, ανεξαρτήτως προέλευσης. Ακόμη και κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων δεν λαμβάνουν καμία επιπλέον αμοιβή σε σχέση με τους υπόλοιπους της σειράς τους ˙ γιατί μάλλον δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, γιατί αν ήταν θα άλλαζαν μισθολογικά κλιμάκια και θα είχαν περισσότερες πιθανότητες να γίνονταν τμηματάρχες, διευθυντές ή προϊστάμενοι.
Ενισχύστε το militaire.gr ,δείτε γιατί ΕΔΩ
Άρα υπάρχει πραγματική εξέλιξη αυτή τη στιγμή στις Ε.Δ ανεξαρτήτως προελεύσεως; Πώς θα κρατήσετε αυτά τα στελέχη τα οποία μπορούν να δουλέψουν και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα τις περισσότερες φορές με μεγαλύτερες αποδοχές; Πότε επιτέλους θα αξιολογείται το προσοντολόγιο κάθε στελέχους; Περιμένουμε λοιπόν το Σεπτέμβρη τις αλλαγές που έρχονται γιατί πιθανώς θα δούμε άτομα με 6,7,8 χρόνια σπουδών να μένουν αρχιλοχίες για μια ζωή (αν δεν παραιτηθούν στο μεταξύ βέβαια). Λεφτά δεν δίνονται, ευκαιρίες δεν δίνονται, βαθμοί δεν δίνονται και όπως φαίνεται δεν θα δίνονται…ίσως η άμεση επαγγελματική αποκατάσταση πια δεν αρκεί!»
The post Οδηγούν το καταρτισμένο επιστημονικά προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στην έξοδο appeared first on Militaire.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Το περιστατικό είναι αληθινό και συνέβη χθες στην παραλία: «Έτσι μεγαλώνουν τα παιδιά τους κάποιοι Ελληνάρες»
- Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός AKTOR: Περασμένα... ξεχασμένα για Φουρνιέ και Ναν - Η αγκαλιά μετά το τέλος του Game 4
- Αγίου Πνεύματος 2025: Το ωράριο των σούπερ μάρκετ σήμερα (9/6) - Ποια είναι κλειστά
- Έξαλλος ο Αταμάν: «Πόσοι Έλληνες παίζουν στον Ολυμπιακό; Μόνο ένας, και ήρθαν να με πειράξουν με την ελληνική σημαία»
- Αποφάσισε για το μέλλον του ο ΜακΚίσικ
- Ηλικιωμένη χτύπησε κακοποιό με έναν κουβά στη Νέα Πεντέλη - «Μου έδωσε ο Θεός δύναμη»
- Ο Χουάντσο πήγε στον πάγκο του Ολυμπιακού για να δει την κατάσταση του Βεζένκοφ
- Θανατηφόρο τροχαίο στη Βραυρώνα – Σκοτώθηκε 50χρονος διανομέας όταν η δίκυκλη μοτοσικλέτα του συγκρούστηκε με ΙΧ
- Συναγερμός στο πλοίο του «Στόλου της Ελευθερίας» με προορισμό τη Γάζα
- ΕΕΤΤ: Αποσύρονται ακουστικά που κυκλοφορούν στην Ελλάδα – Ξεκινούν διαδικασίες για την απόσυρσή τους
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις militaire
- Παραλήρημα Αταμάν που τον ενόχλησαν και οι ελληνικές σημαίες και μας απειλεί με διπλωματικό επεισόδιο!
- Η θαλάσσια ναυτική ασφάλεια ως πυλώνας παγκόσμιας σταθερότητας
- Οδηγούν το καταρτισμένο επιστημονικά προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στην έξοδο
- Πρωταθλητής στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός, με εύκολη νίκη επί του ΠΑΟ
- Επεξεργασία δεδομένων με τεχνητή νοημοσύνη: Οικονομική, αποδοτική, αλλά με κίνδυνο κλιμάκωσης
- 9 Ιουνίου σαν σήμερα: 1920 η διαταγή για τις επιθέσεις του Ελληνικού Στρατού στη Μικρά Ασία
- Τελευταία Νέα militaire
- Οδηγούν το καταρτισμένο επιστημονικά προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στην έξοδο
- Επεξεργασία δεδομένων με τεχνητή νοημοσύνη: Οικονομική, αποδοτική, αλλά με κίνδυνο κλιμάκωσης
- Η θαλάσσια ναυτική ασφάλεια ως πυλώνας παγκόσμιας σταθερότητας
- Παραλήρημα Αταμάν που τον ενόχλησαν και οι ελληνικές σημαίες και μας απειλεί με διπλωματικό επεισόδιο!
- Πρωταθλητής στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός, με εύκολη νίκη επί του ΠΑΟ
- 9 Ιουνίου σαν σήμερα: 1920 η διαταγή για τις επιθέσεις του Ελληνικού Στρατού στη Μικρά Ασία
- Σκανδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Για υπόθαλψη εγκληματία ο πρώην πρόεδρος Δημήτρης Μελάς
- Με Φουρνιέ και Ναν το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟ ΣΤΙΣ 21:00
- Το Ισραήλ έτοιμο να χτυπήσει σκάφος με ανθρωπιστική βοήθεια που πλέει προς τη Γάζα
- Ανταλλαγή απειλών μεταξύ Τραμπ-Μασκ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Επιστήμονες βρίσκονται κοντά στην γονιδιακή παρέμβαση που θα δίνει δυνατότητα για την εξολόθρευση κουνουπιών
- Καιρός σήμερα: «Καμίνι» η χώρα με 37αρια
- ΟΠΕΚΑ: Ανοίγουν αύριο Τρίτη οι αιτήσεις για τα Προγράμματα Αγροτικής Εστίας
- «A Home for Spark the Dragon»: Το πρώτο παραμύθι του Μάικλ Σιν, με μηνύματα και δράση για τους άστεγους
- Σε συναγερμό η Πολωνία: Απογείωσε μαχητικά λόγω ρωσικών πληγμάτων κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία
- Κινέζικη «ντρίπλα» στους δασμούς Τραμπ: Το Πεκίνο θέλει να διευκολύνει τις εξαγωγές σπάνιων γαιών στην Ευρώπη
- Πέντε πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάθε Σαββατοκύριακο σύμφωνα με έναν ψυχολόγο
- Γάζα: Το Ισραήλ λέει ότι ταυτοποίησε τη σορό του Μοχάμεντ Σινουάρ, ηγέτη της Χαμάς
- Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το Madleen που κατευθυνόταν προς τη Γάζα με ανθρωπιστική βοήθεια