Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας επιβεβαιώνει τη διάψευση της “αμερικανικής πρωτοβουλίας” για τα ελληνοτουρκικά

Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, μίλησε για τη φημολογούμενη “αμερικανική πρωτοβουλία διαμεσολάβησης” για την αποκλιμάκωση της έντασης στα ελληνοτουρκικά. Πρωτοβουλία που χθες διαψεύστηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο κ.Δένδιας επιβεβαίωσε τη διάψευση. Το κλίμα είχε δημιουργηθεί από δημοσιεύματα, τα οποία προφανώς δεν προέρχονται από τη φαντασία κάποιων, αλλά κάποιοι διέρρευσαν αυτές τις πληροφορίες.

“Επίσημη πρωτοβουλία από την αμερικανική πλευρά δεν έχει ανακοινωθεί…Δεν

σας επιβεβαιώνω ότι υπάρχει διακηρυγμένη πρωτοβουλία των ΗΠΑ”, είπε ο κ.Δένδιας, ο οποίος αρκέστηκε να πει ότι ο ρόλος των ΗΠΑ είναι πάντα σημαντικός. Πρόσθεσε ότι υπάρχει πάντα ανοιχτή γραμμή με τις ΗΠΑ.

Κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ

Επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην κριτική του περί «φιάσκου» της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «προχειρότητα» και «ανευθυνότητα» στον χειρισμό σημαντικών θεμάτων των διεθνών σχέσεων της χώρας.
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε σχόλιο του πως «η διάψευση, στην οποία προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, των δημοσιευμάτων ελληνικών μέσων ενημέρωσης, που είχαν στηριχτεί σε διαρροές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σχετικά με το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να διαμεσολαβήσουν για την μείωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, επιβεβαιώνει με εξαιρετικά δυσάρεστο τρόπο την πανθομολογούμενη πλέον εκτίμηση ότι το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ήταν ένα φιάσκο».
Σημειώνει πως το ίδιο συμπέρασμα επιβεβαιώνει, και «η προσπάθεια του Γραφείου Πρωθυπουργού να εξαφανίσει από τη μετάφραση των δηλώσεων Μητσοτάκη, τη φράση για στήριξη στην εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού, ενώ ο Πρέσβης του Ιράν πραγματοποιούσε διάβημα διαμαρτυρίας για το ίδιο θέμα».
«Δυστυχώς», δηλώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αναδεικνύεται η προχειρότητα και η ανευθυνότητα με την οποία η κυβέρνηση της Ν.Δ. χειρίζεται σημαντικά θέματα των διεθνών σχέσεων της χώρας αυτή την κρίσιμη στιγμή». Σχολάζει δε πως «είναι πλέον οφθαλμοφανές πως ο βασικός προσανατολισμός της συνίσταται στο δόγμα “όχι ουσία, μόνο επικοινωνία”» και προσθέτει ότι «ο κ. Μητσοτάκης, όμως,  θα έπρεπε να γνωρίζει πως, ειδικά στα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν χωράνε “φούσκες” και κατασκευασμένα δημοσιεύματα».

The post Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας επιβεβαιώνει τη διάψευση της “αμερικανικής πρωτοβουλίας” για τα ελληνοτουρκικά appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα