Η αδικία για τους σπουδαστές ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ με τις φοιτητικές ταυτότητες συνεχίζεται

Οι σπουδάστριες και οι σπουδαστές των ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ έδωσαν σκληρή μάχη για να εισαχθούν σ΄ αυτά. Λογικά θα ΄πρεπε να ΄ναι η “αφρόκρεμα” της σπουδάζουσας νεολαίας. Μόνο που δεν αντιμετωπίζονται έτσι. Δεν αντιμετωπίζονται καν με τους ίδιους όρους των φοιτητών άλλων σχολών. Ήταν και παραμένουν “παιδιά ενός κατώτερου Θεού”. Το γιατί μας το εξηγεί το κείμενο που έφθασε στο Militaire.gr :

Για μια ακόμη φορά οι απόφοιτοι των ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ αποφοίτησαν με τιμές, παραλαμβάνοτας τα πτυχία και τα σπαθιά τους και ακούγοντας τα παχιά λόγια της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Για

ακόμη μια φορά οι νέοι σπουδαστές-τριες των ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ πέρασαν τις πύλες των σχολών αυτών γεμάτοι-ες όνειρα για την ζωή που ανοίγεται μπροστά τους.

Για ένα ακόμη έτος όμως, δυστυχώς, οι σπουδαστές – τριες των υπόψη σχολών θα διαπιστώσουν ότι υπάρχει και μια άλλη όψη, αυτή της αδιαφορίας του ΥΠΕΘΑ να επιλύσει χρόνια προβλήματα. Παράλληλα, θα διαπιστώσουν ότι παρότι εισήχθησαν στις Σχολές των ΕΔ με την ίδια διαδικασία με την οποία εισάγονται και οι υπόλοιποι μαθητές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αντιμετωπίζονται ως παιδιά ενός κατώτερου θεού.

Ειδικότερα, για μια ακόμη φορά το ΥΠΕΘΑ αδυνατεί να δώσει λύση στο πρόβλημα που προκύπτει από τη μη χορήγηση φοιτητικού ταυτότητας (πάσο), στους σπουδαστές ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν χρήση των ευεργετημάτων-προσφορών-εκπτώσεων που προβλέπονται για τους υπόλοιπους φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μια από τις συνέπειες της πολιτικής του ΥΠΕΘΑ που με πράξεις δείχνει την αδιαφορία της για τα αυριανά στελέχη των ΕΔ είναι η υποχρέωση των σπουδαστών ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ να καταβάλλουν ΠΛΗΡΕΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), την στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι φοιτητές καταβάλλουν μειωμένο αντίτιμο. Επιπλέον, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι οι σπουδαστές των Αστυνομικών – Πυροσβεστικών Ακαδημιών και των Σχολών του ΛΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΑΝΤΙΤΙΜΟ.

Από την πλευρά του ο ΟΑΣΑ ρίχνει την ευθύνη στο ΥΠΕΘΑ ισχυριζόμενος ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει μεριμνήσει για την υπογραφή σχετικής σύμβασης. Λαμβάνοντας υπόψη το τι ισχύει στην πράξη, μάλλον ο ΟΑΣΑ έχει δίκιο και το ΥΠΕΘΑ αδιαφορεί για τους σπουδαστές ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ. Για το υπόψη θέμα παρότι από τον Δεκέμβριο 2015 υπάρχουν δηλώσεις του Επιτελείου του ΑΝΥΕΘΑ κ. Βίτσα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, παρά μόνο αδιαφορία. Αλήθεια, οι λαλίστατες κατά τα άλλα Ομοσπονδίες των Στρατιωτικών έχουν να πουν κάτι επί του θέματος ;

Ένα ακόμη θέμα το οποίο, όπως φαίνεται, αφήνει παγερά αδιάφορη την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ είναι το θέμα της μηνιαίας αποζημίωσης που λαμβάνουν οι σπουδαστές ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ. Στον παρακάτω συγκριτικό πίνακα μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της άνισης μεταχείρισης των σπουδαστών ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ σε σχέση με τους σπουδαστές των Αστυνομικών Ακαδημιών:

Τα παραπάνω αναφερόμενα ποσά προκύπτουν από τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο για το περίφημο νέο «ειδικό μισθολόγιο» των στελεχών των ΕΔ-ΣΑ, οπότε εύλογα κανείς καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μέσα στο ίδιο «ειδικό μισθολόγιο» υπάρχουν διαφορετικές «εκδόσεις». Ελλάς το μεγαλείο σου…

Να σημειωθεί ότι το υπόψη νομοθέτημα φέρει ΚΑΙ την υπογραφή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ άρα δεν ισχύουν δικαιολογίες του τύπου «δεν ξέραμε..». Άρα λοιπόν 1 σπουδαστής-τρια ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ που λαμβάνει υποπολλαπλάσια αποζημίωση από 1 σπουδαστή-τρια Αστυνομικής Ακαδημίας έχει να πληρώσει και τα εισιτήρια για την μετακίνησή του χωρίς καμία έκπτωση. Φοβερή ισότητα….

Για τις παραπάνω παθογένειες βέβαια δεν είναι άμοιρη ευθυνών και η στρατιωτική ηγεσία, η οποία αδιαφορεί και αυτή με τη σειρά της στα προβλήματα των σπουδαστών ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ, αποδεχόμενη την άνιση μεταχείριση των παιδιών αυτών που επέλεξαν να υπηρετήσουν την πατρίδα και εισήλθαν στις σχολές με υψηλές βαθμολογίες. Καλοί οι ωραίοι λόγοι κ.κ. Αρχηγοί αλλά θα πρέπει να συνοδεύονται και με πράξεις..

The post Η αδικία για τους σπουδαστές ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ με τις φοιτητικές ταυτότητες συνεχίζεται appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα