«Γενική κινητοποίηση κατά της λυσσασμένης επιθετικότητας των Τούρκων»-Κ.Φράγκος στους Διαξιφισμούς

Διαξιφισμοί

Γράφει ο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

Γενική κινητοποίηση

Κουράζω με το να επαναλαμβάνω ότι πρέπει να γίνει Γενική Ελληνική Κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της λυσσασμένης επιθετικότητας των Τούρκων.Προ εβδομάδων η Κυριακάτικη Καθημερινή δημοσίευσε το παρακάτω κύριο άρθρο:

Συστράτευση στον διεθνή στίβο

Η υποχρέωση της ενημέρωσης της διεθνούς κοινότητας για την τουρκική απειλή δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση. Απέναντι στην επικοινωνιακή καταιγίδα και στους ανεξάντλητους πόρους που διοχετεύει η Αγκυρα

για να προπαγανδίσει τις θέσεις της πρέπει να συστρατευθούν όλες οι δυνάμεις του έθνους: κράτος, ιδιωτικός τομέας, πανεπιστημιακοί, ο ελληνισμός της διασποράς. Ασχολούμαστε πολύ με το θέμα εδώ μέσα ξεχνάμε όμως ότι αυτές οι μάχες πλέον κερδίζονται στον στίβο της παγκόσμιας ενημέρωσης.

Νομίζω ότι ανταποκρίνεται, ακριβώς, στην ανάγκη επιβίωσης μας. Απαιτείται γενική κινητοποίηση, συστράτευση, χωρίς αστερίσκους. Φαύλοι, ασυνείδητοι βουλευτές και Αξιωματούχοι θα συνεχίσουν να υπάρχουν αλλά αποτελούν θλιβερή μειονότητα που πρέπει να απομονωθεί.Ο ιδιωτικός τομέας και ο ελληνισμός της διασποράς πρέπει να ενημερωθεί, να κινητοποιηθεί και να συμβάλλει. Λιγότερα συνθήματα, σεμνότερες φανφάρες και πιο πολλή δουλειά.Και το σπουδαιότερο: να επιταχυνθούν οι προγραμματισμοί και, εγκριθέντες, ήδη, εξοπλισμοί. Όχι αδράνεια!

Λεφτά υπάρχουν;

Αν περιορισθούν οι σπατάλες, το προεκλογικό όργιο παροχών μπορεί να εξοικονομηθούν τ΄αναγκαία. Αν κινηθεί η δίωξη της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής θα προκύψουν περισσότερα.Υπάρχει, όμως, και ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να προσφέρει αρκετό χρήμα για την θωράκιση της χώρας.Κι΄αυτό είναι το Εθνικό Ταμείο Άμυνας στο οποίο θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες να προσφέρουν. Το Κράτος, η Κυβέρνηση “επιστρατεύοντας” 8-10 αναμφισβήτητου εντιμότητας, ικανότητας και πατριωτισμού επιφανείς Έλληνες να πλαισιώσουν αυτό τον φορέα και ν΄αναλάβουν τον ξεσηκωμό των Ελλήνων. Τους εντός και τους εκτός.Είναι βέβαιο ότι θα επιτευχθούν θαύματα αλλά, ταυτόχρονα θα περάσουν το μήνυμα ότι η Πατρίδα κινδυνεύει και πρέπει να διασωθεί. Ο κ. Πρωθυπουργός το είχε υποσχεθεί…Το λησμόνησε, όσο και τόσα άλλα. Σπεύσατε. Οι ελλείψεις είναι τεράστιες.Η Τουρκία έχει ως εθνικό Ταμείο το ΚΑΤΑΡ. Μόλις προχθές της διοχέτευσε 10 δις ευρώ (Καθ. 26/11).

Φιλοσοφώντας στο κενό

Στην πολιτική, όπως και στον πόλεμο, η χαμένη στιγμή δεν ξαναέρχεται πλέον.

Ναπολέων  Βοναπάρτης

Ο Γρηγόρης (όχι ο κ. Δημητριάδης) εγρηγόρει, ο Μελέτης εμελέτα. Του την έφαγε ο Γρηγόρης του Μελέτη τη γυναίκα…

Νίκος Καζαντζάκης (Καπετάν Μιχάλης)

Δεν ανησυχώ ποτέ για την πράξη, αλλά την απραξία.

Ο. Τσώρτσιλ

Θα διερωτηθείτε, βεβαίως, γιατί ανακατεύω Μεγάλο Ναπολέοντα με τον Μεγάλο Καζαντζάκη και τους δύο με τον πανούργο Τσώρτσιλ; Για ψάξτε το…Απλά, περνώντας, δεύτερο χέρι, τις εφημερίδες της προηγούμενης εβδομαδας, πριν τις πετάξω όπου δει, διάβασα ένα σχόλιο της καλά πληροφορημένης πάντοτε Καθημερινής (27/11) το οποίο αναφέρει (sic) “φαίνεται ότι υφίστανται ορισμένα εμπόδια τεχνοκρατικού χαρακτήρα τα οποία έχουν καθηλώσει το θέμα εξοπλισμού του Στρατού, σε διαδικαστικές λεπτομέρειες που σχετίζονται…. Η βραδύτης διευκολύνει την προσπάθεια – επιθυμία τρίτης χώρας για να τ’ αποκτήσει από τον κατασκευαστή…”Όπως είδατε ομιλώ γενικώς, με τακτ και φιλολογικώς.Ευτυχείτε και ρεμβάζετε…

Α. Εκκλησιαστικά

Ο ιερέας του Αγ. Ισιδώρου Λυκαβητού, συνεχίζων ακάθεκτος και ανεξέλεγκτος τη δράση του κήρυξε την εκκλησία, ενθα τελετουργεί, Αυτόνομη (Δημοκρατία 7/11).

Με τιμές Αρχηγού Κράτους Στρ. Αγήματα – Μπάντα και λοιπά προβλεπόμενα). Μητροπολίτης Πειραιώς υποδέχθηκε την Αγ Ζώνη της Θεοτόκου η οποία εφέρετο από τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου, γνωστού τοις πάσι, κ. Εφραίμ. Προσωπικά, φρονώ, ότι είναι ολίγον περίεργο ,αν όχι υπερβολικό, το πώς ένα Κράτος (η ΕΛΛΑΔΑ) που διαθέτει Αρχηγό Κράτους (την  κ. Πρόεδρο) υποδέχεται ένα άλλο Αρχηγό Κράτους που εδρεύει στην Επικράτεια του. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η Σεμνή και ταπεινή Θεοτόκος, η Πλατυτέρα και ενδοξότερα των Ουρανών δεν θα επιθυμούσε να συμμετάσχει σε τέτοιες φανφάρες.

Εντελώς συνειρμικά, μου ήρθε στο μυαλό το χαριτωμένο κειμενάκι-σχόλιο του αθάνατου Α. Ροΐδη:

Καθώς ο γνήσιος οινοπότης βδελύττεται τους νοθέυοντες τον οίνον, ούτω και ο καλός χριστιανός, αποστρέφεται τους αναμιγνύοντας εις την θρησκείαν, για καταστεί επικερδεστέρα, τας παντοίας της κερκαμένης η πολύ μάλλον κεφαλής του, εφευρέσεις, τα θαύματα των εικόνων, τους θεούς της ειδωλολατρείας μεταμφιεσμένους εις Αγίους, τις προσκυνήσεις-εισητήρια του παραδείσου, τα άγια λείψανα, τα κομβολόγια και άλλα κρατικά εμπορεύματα.

ΣΗΜ Αν απορείτε γιατί ανακατεύομαι στα εκκλησιαστικά, θα σας απαντήσω ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη προβολής ενός σοβαρού Κράτους. Ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς ασφαλώς έχει το δικαίωμα να προσκαλεί τον κ. Εφραίμ να φέρει στον Πειραιά τη ζωή της Θεοτόκου αλλά με λιγότερες φανφάρες και χωρίς αγήματα.

Συμμετοχή στην προσπάθεια

Δεν είμαι άθεος ούτε άπιστος, υπό την ευρεία έννοια. Προτάσσω, οπωσδήποτε, της Εκκλησίας, την Πατρίδα. Μην βιάζεστε να με χαρακτηρίσετε ως πάσχοντα εκ πατριωτισμού. Απλά φρονώ και νομίζω ότι κάτω από τις δραματικές συνθήκες υπό τις οποίες πορεύεται η Χώρα θα πρέπει, για να εξασφαλίσουμε την αξιοπρεπή επιβίωση μας, να την στηρίξουμε όπως μπορούμε. Όλοι, χωρίς εξαιρέσεις.Η ζάμπλουτη Εκκλησία με τα τερατώδη έσοδα πρέπει αφ΄ενός μεν ν’ αναλάβει, επιτέλους, τα έσοδα λειτουργίας της και να βοηθήσει σοβαρά και δυναμικά όχι υπό τύπου φιλανθρωπίας, την Πολιτεία.Διαβάζω στην Καθημερινή (11/1/22) σχόλιο του εξαίρετου κ. Π. Μανδραβέλη ο οποίος σχολιάζει την μεθόδευση της Εκκλησίας για την ίδρυση μιας ακόμη Μητρόπολης γράφει (sic) : Βέβαια η ιδρυση μιας ακομη Μητρόπολης δεν βαρύνει τους φορολογούμενους μόνο με ένα μισθό. Υπάρχουν υπάλληλοι, γραμματείς, κα, κα που τη στελεχώνουν, έξοδα παράστασης, γραφειοκρατία, κίνηση. Αλλά αφού δεν υπολογίζεται το θέμα επιβάρυνσης του Κράτους με ένα ακόμη μισθό, γιατί δεν τον αναλαμβάνει η πλούσια και με τεράστια ακίνητη περιουσία μητρόπολη; Σ’αυτή εδώ τη Χώρα έχουμε 15 περιφέρειες, 97 (ενενήνταεπτά) Μητροπολίτες, ως επί των πλείστον χλιδάτους με έξοδα των φορολογουμένων, βεβαίως-βεβαίως.

Σημείωση δική μου: έχει κάποιος υπολογίσει το κόστος των 97 Μητροπόλεων; θα πρέπει, επιτέλους, κάποιος πρωθυπουργός να απαιτήσει να το αναλάβει η εκκλησία και το χρήμα να οδεύσει σε Αμυνα-Υγεία- Παιδεία. ΤΩΡΑ

Βρε τι πάθαμ..

Ρώσοι, τ. Άθεοι αρχικομμουνιστές, προέκυψαν “θεούσες” με μαύρα τσεμπέρια.Ο πρώην Πρόεδρος και Πρωθυπουργός της Ρωσίας κολλητός του Προέδρου Πούτιν, ο κ. Ν. Μεντβεντεφ δηλώνει: Πολεμάμε κατά του Σατανά (ΔΥΣΗ) στην Ουκρανία. Έχουμε όπλα να τους στείλουμε στην κόλαση…Διεθνής πολιτική σκηνήΠρωθυπουργός της Αγγλίας εξελέγη ο κ. Ρισι Σούνακ, ινδικής καταγωγής και Ινδουιστής στο θρήσκευμα. Έλαβε την εντολή από τον Βασιλέα Κάρολο και that’s all. Σχημάτισε Κυβέρνηση εν των άμα χωρίς την παρουσία του Αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι ή αλλων κληρικών.Πρωθυπουργός της Ιταλίας εξελέγη η κ. Τζώρτζια Μελόνι, άκρως συντηρητική, ευλαβής Καθολική. Ορκίσθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρουσία του Ιταλού Αρχιδικαστή. Δεν σημειώθηκε παρουσία του Πάπα, Καρδιναλίων ή άλλων αβάδων.Νομίζω ότι Εγγλέζοι και Ιταλοι είναι οπισθοδρομικοί. Γιατί δεν βλέπουν τι γίνεται εδώ όπου σε κάθε ορκωμοσία μαζεύεται η μισή Ιερά Σύνοδος μετά εξαπτέρυγων για να ευλογήσει; Να το αποδώσω ότι εδώ και 30 χρόνια η μια ελληνική κυβέρνηση είναι χειρότερη από την προηγούμενη, καίτοι, ευλογημένη;QuizΠοιός Έλληνας πολιτικός παράγων, τ. Υπουργός, όταν βλέπει την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας κ. Christiane Langarnd αλλάζει πεζοδρόμιο;

Εξοπλιστικά

Η Τουρκία (Ιμάμ μπαϊλντί-καζάντεπι)

Είναι γνωστό και πασιφανές ότι η Τουρκία του κ Ερντογαν έχει κάνει θαύματα στην αμυντική Βιομηχανία. Οποίος δεν το βλέπει πάσχει από “οφθαλμίας” όπως θα έλεγε ο Ροΐδης. Που οφείλεται αυτή η θαυμαστή ανάπτυξη;

Προσωπικά στον Τούρκο ηγέτη και στις φιλοδοξίες του.Στην ανυπαρξία μεθόδων συγκάλυψης λωποδυτών, Υπουργών ή διάλυσης της ευθύνης (ίδετε ανεύθυνες επιτροπές  Βουλής, πολυμελή ΣΑΓΕ).Στους διορισμούς σε θέση -κλειδιά τεχνοκρατών με αυστηρή επιλογή. Όχι κομματόκυνες, όχι αποτυχημένοι πολιτευτές, όχι ιεροδιδάσκαλοι, όχι αρτίστες, όχι μιζαδόροι.Επιλογή Υπουργών Άμυνας με διαπιστωμένη βούληση έργου. Όχι κομματικοί κόθορνοι και αρπαγέςΣτην πλήρη εκμετάλλευση των βιομηχανικών επιστροφών οι οποίες ξεπερνούσαν, υποχρεωτικά το 30% της αξίας του υλικού και των ΑΩ (ενταύθα εληστευντο συστηματικά)Συνεχής έλεγχος καΕλλάς ( στον ίδιο τομέα). Χαρακτηρίζεται από το δίλεξο της επικαιρότητας…Π….. καπαμά ή, ισπανιστή αν θέλετε, cohones capama.

ΕΛΛΑΣ-ΤΡΕΛΑΣ

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Τίποτε παραπάνω από ένας αποτυχών τ. Πρωθυπουργός και νυν βουλευτής, θεία χαριτι ευεγερτικού Νόμου. Δεν είναι ο μόνος “λαθρεπιβάτης” της Βουλής μαζί με τους έτερους αποτυχόντες τ. Πρωθυπουργούς κ. Κ. Καραμανλή και Γιωργάκη Παπανδρέου. Μια άλλη εικόνα της φαυλότητας της Χώρας προς τα έξω.

Το λοιπόν : Βαθειά συγκίνηση έχει προκαλέσει στο Πανελλήνιο η είδηση ότι την 7η Δεκεμβρίου, στο πολυτελές και αχανές ΠΑΛΛΑΣ, ο κ. Σαμαράς θα ανακοινώσει, επισήμως, τα μελλοντικά πολιτικά σχέδια του και την ίδρυση του Ιδρύματος Αντώνη Σαμαρά. Και αν μεν, επαναλαμβάνω το Ίδρυμα θα λειτουργεί με έξοδα του τ. Πρωθυπουργού, ουδείς λόγος μας πέφτει. Αν όμως συντηρείται από το Κράτος όπως τα Ιδρύματα Σημίτη, Α. Παπανδρέου κα. Τότε η ευθύνη είναι μέγιστη. Ενώ το Κράτος πένεται, κλυδωνίζεται οικονομικά, δαπανά ποσά για να ικανοποιήσει φιλοδοξίες υστεροφημίας αποτυχόντων πολιτικών. Εντάσσεται κι΄αυτό στα κόλπα της διεφθαρμένης συντεχνίας των πολιτικών για να προβάλει ευγενή τέκνα της; Κυκλοφορεί η είδηση ότι ετοιμάζουν, Ιδρύματα οι κ. Κων. Καραμανλής ο Β΄, Γ. Παπανδρέου ο Γ΄, αλλά και ο κ. Βενιζέλος. Ζήτω το έθνος.

Ο κ. Σαμαράς ΙΙ δηλώνει (Εφημ. Δημοκρατία 8/11) Αν βγουν στοιχεία ότι παρακολούθησαν και το δικό μου τηλέφωνο, θα τον ρίξω ( εννοεί, φυσικά, τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη)…Και καλά θα του κάνει. Αφού του έδωσε θέση στη Βουλή, αφού τον αφήνει να οργανώνει Σαμαρική ομάδα στη Βουλή, αφού δέχθηκε εισηγήσεις του για διορισμό Σαμαρικών Αξιωματούχων. Βρε, καλά θα του κάνει . Και ο Α.Σ εξάλλου έχει πείρα ανατροπής Μητσοτακικής Κυβέρνησης. Από το 1993.Ο κ. Αλέξης Τσίπρα και ο Γάλλος Πρέσβης

– Συναντήθηκαν, τα είπαν, ήπιαν γαλλική σαμπάνια DOM PERINION. Κάπου, ο Αρχηγος της Αντιπολίτευσης συγχισε τον κ. Πρέσβη. Του είπε ότι όταν ανέλθη στην εξουσία θα επαναξετάει τις συμβάσεις αγοράς φρεγατών και μαχητικών από την Γαλλία ώστε η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία να λάβει το δικαιούμενου μερίδιο τους. Ο κ. Πρέσβης χαμογέλασε…

Αμφότεροι γνωρίζουν καλά ότι αυτά που λέει ο Τσίπρας είναι “Λόγια της πλώρης”. Το πουλί πέταξε από κακούς χειρισμούς. Τόνιζα, τότε, “ότι πάρει η νύφη στην καβάλα” καθώς επίσης και το ο Αιτών και λαμβάνει. Πάνω στα μαγειρέματα της αγοράς όφειλε ο ΣΥΡΙΖΑ να επιδείξει πιο σθεναρή στάση. Trop tard λένε οι Γάλλοι. Πολύ αργά, σύντροφοι. Όταν ανελθη στην εξουσία…Καλά κρασιά….

Είναι μπλεγμένος ή προσπαθούν να τον εμπλέξουν;

Αναφέρομαι στον τ. Υπουργό, αντγο εα κ. Νίκο Τόσκα.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης με εκτενείς δηλώσεις για τις υποκλοπές και άλλα συναφή επιτίθεται ευθέως στον τ. Υπουργό Δημόσιας Αταξίας και ΜΗ προστασίας του Πολίτη κ. Ν.Τόσκα.Υπενθυμίζω ότι ο στρατηγός Τόσκας όταν αποστρατεύθηκε έσπευσε να ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ. Καταρχήν υπήρξε συνεργάτης της κ. Βάσως Παπανδρέου, όταν επί κυβέρνηση ΚΚ δρούσε ως σκιώδης Υπουργός Άμυνας.Με την Κυβέρνηση Γιωργάκη του Καστελοριζιώτη τοποθετήθηκε ως Σύμβουλος στους ΥΕΘΑ κ. Ε. Βενιζέλο και Π. Μπεγλίτη μη αποφεύγοντας τις προστριβές με τους εν ενεργεία συναδέλφους του.Κάποια στιγμή “τα έσπασε” με τον κ. Μπεγλίτη (ας μην αναφέρουμε τον λόγο) και κατέφυγε στο κομματίδιο ΠΡΑΤΤΩ του κ. Κοτζιά ο οποίος, συνεργαζόμενος αργότερα με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον πρότεινε στην λίστα επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ…Διορίσθηκε Υπουργός ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΤΑΞΙΑΣ κλπ. Τον βίο και πολιτεία του εκεί αποφεύγω να σχολιάσω. Υπήρξε, γενικά, μια επανάληψη αποτυχημένων προκατόχων του.Σήμερα, πέραν των υπαινιγμών-κατηγορίων από το ΠΑΣΟΚ για διαχείρηση διαγωνισμών, λέγεται ότι του τραβάει την καρέκλα και ο κ. Α Τσίπρας. Καλά ξεμπερδέματα…

Η γιορτή των ΕΔ στο ΙΣΝ

Μια εξαιρετικά οργανωμένη εκδήλωση  για την Γιορτή των ΕΔ  Δευτέρα 21 Νοεμ ’22, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.Παρουσιαστές, σχολιαστές, η κ . Βίκη Φλέσσα και ο κ. Γρ. Βαλτινός.Θα μου επιτρέψετε να κάνω μερικές, καλοπροαίρετες παρατηρήσεις οι οποίες ουδόλως θα σκάσουν την μεγαλοπρέπεια της γιορτής. Αποθεώθηκε ο μικρός πιανίστας Στέλιος Κερασίδης.Στις προκλήσεις η ώρα έναρξης προσδιοριζόταν η 19.00. Η εκδήλωση άρχισε μετά από μια (1) ώρα. Οποίος και να ήταν ο Ανώτατος επίσημος που θα προσερχόταν όφειλε να σεβαστεί τις εκατοντάδες των θεατών που προσήλθαν κανονικά. Από τους Αξιωματούχους του ΥΕΘΑ σημείωσα ως παρόντες την ορισμένη ώρα τους ΥΦΕΘΑ κ. Ν. Χαρδαλιά, ΓΓ/ΥΕΘΑ κ. Αντ. Οικονόμου, Αρχηγούς.Με ικανοποίηση σημείωσα τα ευχετήρια  μηνύματα ξένων Α/ΓΕΕΘΑ και κορυφαίων ΝΑΤΟ, τα οποία, σε φιλικότατο προσωπικό τόνο, απεύθυναν στον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό κ. Κ. Φλώρο. Σημειώνω απουσίες ΗΠΑ-Γερμανίας-Τουρκίας. Σημαδιακό;Το μουσικό μέρος απέδωσαν η εξαιρετική μπάντα ορχήστρα των ΕΔ, με τραγουδιστές τους σπουδαίους καλλιτέχνες κ. Αναστασία Μουτσάτσου και κ. Γεράσιμο Ανδρεάτο. Απέδωσαν τραγούδια των κορυφαίων μας μουσουργών Θεοδωράκη-Χατζηδάκη-Ξαρχάκου κα κα.Κορύφωση μυσταγωγίας η εκτέλεση αποσπασμάτων του μνημειώδους έργου ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ (Θεοδωράκη-Ελύτη) που αποτελεί σπονδή στην Ελευθερία και τον Ελληνισμό.Φρονώ ότι πρέπει στη γιορτή να προσκαλούνται 50-100 πολίτες, ανώνυμοι και ανεπίσημοι για να επιτευχθεί ακόμη μεγαλύτερο δέσιμο ΕΔ-Κοινού.Και του χρόνου.Σημειώνω ότι οι αθάνατοι Έλληνες σημαιοφόροι της Πατρίδας Θεοδωράκης και Ελάτης έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αιρετικών της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς.

Ζήτω το Έθνος!

Ερανίσματα

ΕΛΛΑΣ-ΤΡΕΛΛΑΣ

Ι Από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης δόθηκε εντολή συντήρησης-περιποίησης 80.000 δέντρων της πόλης. Τελικά τα δέντρα ήσαν 55.000! (ΑΝΤ1 15/11)

ΙΙ Εγκλημα και τιμωρία. Καρδιοχειρουργός δικασθεί για δωροληψία (φακελάκι), αθωώθηκε από το συναδελφικό Συμβούλιο, επανήλθε στη θέση του.

ΙΙΙ. Ο κ. Π. Χαϊκάλη, πολύ καλός ηθοποιός αλλά “εν αργεια” αυτή την εποχή, ασχολούμενος με την Αστρολογία απεκάλυψε ότι η κακοποιός δράση του περιβόητου Μίχου (Κολωνός) οφείλεται στην κακή σύμπλευση Κρόνου και Αφροδίτης.

ΙV. Οι εκλογές έρχονται …Βαράτε διάλυση…Ξεπατωστε ότι έχει απομείνει…

Έρχεται νομιμοποίηση μεγάλων αυθαιρέτων (ΣΣ το τι σημάνει νομιμοποίηση των μεγαλοθηρίων-οικοδομημάτων, πέραν της ασχήμιας, προκύπτουν και τινα οικονομικά. Θου Κύριε φυλακήν…)Απλοποιείται η διαδικασία για εισαγωγή στα σχέδια πόλεων μικρών οικοπέδων, σε εκτός σχεδίων πόλεις περιοχές (ΣΣ θέλετε σχόλιο; Όχι, δεν κάνω).

Το 401 Γεν. Στρ. Νοσοκομείο

50 χρόνια ζωής, δράσης, προσφοράς όχι μόνο στις ΕΔ αλλά τους πολίτες.Σπουδαία επέτειος που γιορτάσθηκε δεόντως με την παρουσία Α/ΓΕΣ Στρατηγού κ. Χαρ. Λαλούση, Υ/ΓΕΣ Στρατηγού κ Γ. Κέλλη καΔιοικητής υποστράτηγος (Ι) κ. Δημ. ΚασίμηςΤελευταία έχει δημιουργηθεί κάποιο θέμα με την λειτουργία της Καρδιολογικής ΜΟν΄μας της οποίας το υψηλό επίπεδο είναι αναμφισβήτητο. Μήπως, λέω μήπως, ο ιδιωτικός χώρος στον τομέα δεν βλέπει ευχάριστα τις επιτυχίες του Νοσοκομείου; Γιατρός δεν είμαι, υποθέσεις κάνω.

ΕΕΛΕΑΑ

(Ήτοι Ελληνική Εταιρεία Αεροδυναμικής και Άμυνας)

Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασία με την Ένωση Ολλανδικών Βιομηχανιών για την Αμυνα και Ασφάλεια (NIDV) στο πλαίσιο της έκθεσης NEDS (17 Νοεμ) στο Rotterdam.

Την συμφωνία υπέγραψαν ο Πρόεδρος της ΕΕΛΕΑΑ κ. Ν. Παπάτσας και ο Ολλανδός ομόλογος του κ. Hans Hiller. Καλή επιτυχία.

ΟΝΕΧ

Είναι η Ναυπηγική Εταιρεία που εισήλθε με πολλά μποφόρ στον Ελληνικό Ναυπηγικό χώρο.Μετά τα Ναυπηγεία Σύρου τα οποία ξανά ζωντάνεψε, ανέλαβε την αξιοποίηση των ναυπηγείων Ελευσίνας με πολλές προσδοκίες και…όνειρα. Τις ευχές μας.

Ο κ. Π. Καμμένος και τα πυρομαχικά

Ο τ. ΥΕΘΑ κ. Π. Καμμένος, από το κρεβάτι του πόνου καταγγέλει ότι το 2018 επεχείρησε να πωλήσει στην Σ. Αραβία πυρομαχικά, εύχρηστα μεν αλλά όχι επιχειρησιακά αναγκαία, πλέον, για το ΣΞ.Τότε βρήκε ευκαιρία η ΝΔ, με σημαιοφόρο την κ. Ντορα Μπακογιάννη να τον κατηγορήσει για σκάνδαλο.Η πώληση ματαιώθηκε και το θέμα ξεφούσκωσε.Σήμερα, μετά 5 χρόνια, καταγγέλει ο κ. Π. Καμμένος, ότι τα πυρομαχικά αυτά προωθούνται στην Τσεχία ΔΩΡΕΑΝ η οποία, στη συνέχεια, θα τα πωλήσει στην Ουκρανία. Τι κόλπο είναι αυτό;Επειδή στους σημερινούς καιρούς τίποτε δεν χαρίζεται, και δεν πρέπει να χαρίζεται, και όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, κάτι κινείται. Το παρακολουθώ και θα σας ενημερώσω. Πουλάτε ότι μένει για πούλημα, αλλά αφήστε στην άκρη την σκανδαλολογία.

Τι απασχολεί τον Έλληνα σήμερα

(Έρευνα PULSE 25/11)

Ακρίβεια 88%. Εγκλητικότητα 76%. Αμυνα-Αποτροπή-Απειλή 71%. Κλοπές  47%Ποιον θέλετε για Πρωθυπουργό; Μητσοτάκης 39%, Τσίπρα 28%, Ανδρουλάκης 10%, ΚΑΝΕΝΑ 29%.

ΣΗΜ Ι Να δούμε ποτέ θα εμφανιστεί αυτός ο ΚΑΝΕΝΑΣ να μας σώσει. Αμήν.

ΣΗΜ ΙΙ Στο προηγούμενο είχα αναλύσει την αθλιότητα της κυβέρνησης (που δεν πρωτοτυπεί αλλά συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων της) που επιμένει να “υπερετοποιεί” στελέχη της Αστυνομίας (ως battlers, οδηγούς, κηπουρούς, ψωνιοκουβαλητές κά) λαμβάνοντας εντολές απο ευτελείς πολιτικούς, δημοσιογράφους και ανυπόληπτους κοπρίτες, ενώ η εγκληματικότητα οργιάζει. Η έρευνα PULSE το επιβεβαιώνει πανηγυρικά. Ο πάσα ένας της ELIT της πολιτικής, εν ενεργεία ή συνταξιούχος, αρκεί να δηλώσει ότι απειλείται για να “εξυπηρετηθεί”. Πρόκειται για κατάχρηση  εξουσίας και έμμεση κλοπή δημοσίου χρήματος.

Προ μηνών διάβαζα στο τύπο ότι στην τελευταία επίσκεψη του στην Αγγλία ο ζάμπλουτος κοκκινοτρίχης Πρίγκηψ Χάρι (ΣΣ τον οποίο έχει ισοπεδώσει η μελαχρινούλα Αμερικάνα) εγκατασταθείς για λίγες ημέρες σε μια από τις πολλές πριγκιπικής οικίες ανάκτορα, ζήτησε από την Σκότλαντ Γιάρντ προσωπικό ασφαλείας. Πήρε την εξής απάντηση “Τώρα δε είστε επίσημη προσωπικότητα του Βασιλείου και δεν δικαιούσθε. Σας στέλνουμε κατάλογο ιδιωτικών εταιρειών Ασφαλείας για ν΄αποταθείτε…”.Φαναστείτε τι θα γινόταν εδώ εάν ο κ. Θεοδωρικάκος αρνιόταν ασφάλεια σε ένα τ. Βουλευτή. Ξανά, Ζήτω το Έθνος.

Δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο

Οι μισοί Έλληνες βουλευτές έπρεπε να είναι στη φυλακή για διαφθορά και οι άλλοι μισοί υπόλογοι για συνεργεία και συγκάλυψη.

Γ. Κοντογιώργης

Τ Πρύτανης Πάντειου

(Οι Ολιγάρχες)

Η “κλεπτομανής συντεχνία των πολιτικών” δεν αρκείται στην φροντίδα των ενεργών βουλευτών και των προνομιούχων τέκνων τους, αλλά καταβάλλει συγκινητικές προσπάθειες να αποκαθιστά κι’ αυτούς που αποχωρούν γιατί αδυνατούν να εκλέγουν.Αν ψάξετε θα βρείτε αμέτρητες “τρύπες-θώκους” που χώνονται αποτυχημένοι πολιτευτές. Κρατικοί οργανισμοί, διεθνείς εκπροσωπήσεις, ανεξάρτητες αρχές. Έξτρα μισθός, γραφεία, γραμματείς, όχημα, οδηγός με κασκέτο, φρουροί.Αρκετά φλυάρησα. Έρχομαι στο θέμα. Λειτουργεί στην Αθήνα, όπως σε κάθε πρωτεύουσα, Γραφείο της UNICEF δηλ Διεθνούς Ταμείου επείγουσας βοηθείας για τα παιδιά.Στο ενταύθα Γραφείο είχαν διορισθεί χρεοκοπημένοι πολιτικοί, δικά μας παιδιά, μετακλητοί και όλος ο ανθός της πολιτικής μας αφρόκρεμας.Κάποια στιγμή, περί το 2018, ήλθε μια Επιτροπή ελέγχου από τα Κεντρικά. Οι άνθρωποι, ιδεολόγοι φιλάνθρωποι έφριξαν: Υπέρογκοι μισθοί (κάποια ταπεινά εξαχίλιαρα), ανεξέλεγκτες σπατάλες, ανάγκες και έξοδα marketing, σοβαρές οικονομικές παρατυπίες, σκοτεινές προμήθειες!!! (ΣΣ τα στοιχεία από την Κ 3/5/18).Αγοράζει ο κόσμος κάρτες, γούρια, λαμπάδες με την προσδοκία και την ευχή να βοηθηθούν πάσχοντα παιδάκια κι αυτά που οδεύουν σε λιμοκτονίες. Η υπεύθυνη επιθεωρητής δηλώνει “Ποτέ στη μακρά υπηρεσία μου στην UNICEFδεν είδα τέτοια παράλυση τέτοια διασπάθηση χρημάτων”.Τα παιδιά ωρέ πανάθλιοι! Στα παιδάκια βάλατε χέρι; φτου να μου χαθείτε…

The post «Γενική κινητοποίηση κατά της λυσσασμένης επιθετικότητας των Τούρκων»-Κ.Φράγκος στους Διαξιφισμούς appeared first on Militaire.gr.

Keywords
αξιον εστι, αγκυρα, καταρ, δις, sic, δραση, εφραιμ, ελλαδα, πειραιας, συμμετοχή, ιδρυση, τραπεζες, ερντογαν, οφείλεται, βουλη, σαμαρας, παπανδρεου, κων, βενιζελος, εφημ, τσιπρας, γαλλια, συριζα, σθεναρή, ΠΑΣΟΚ, υεθα, αντ, νατο, θεσσαλονικη, ΑΝΤ1, εκλογες, αυθαιρετα, γεν, προσφορες, δεόντως, εταιρεία, μνημονιο, αμυνα, neds, καμμενος, νεα δημοκρατια, ντορα, δωρεαν, pulse, αθηνα, unicef, δηλ, φτου, Αντωνης Σαμαρας, κινηση στους δρομους, αστρολογια, εθνος, εφημεριδες, σταση εργασιας, χατζηδακης, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, μνημονιο 2, ανεξαρτητοι ελληνες, αφροδιτη σημιτη, εκλογες 2012, κατερινα μουτσατσου, μαρικα μητσοτακη, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, θεμα εκθεσης 2012, Τελετή Έναρξης, φωτια, Οδυσσέας Ελύτη, εκλογες ηπα, τραπεζα πειραιως, μνημονιο 3, ιταλια εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, αμα, γιορτη σημερα, εξτρα, ξανα, βουλευτες, μουτσατσου, γουρια, οι αθανατοι, αντ, το θεμα, δημοκρατια, δουλεια, δωρεαν, εγκληματικοτητα, εισητηρια, ευχες, ηθοποιος, ηπα, θαυματα, θεμα, καθημερινη, ουκρανια, πειραιως, πλαισιο, τηλεφωνο, τραγουδια, υγεια, υεθα, ωρα, unicef, αγκυρα, αθανατοι, αθεος, αθεοι, αρθρο, εξαιρεσεις, αμυνα, ανδρουλακης, απλα, βρειτε, γεν, γινει, γινεται, γνησιος, γραφεια, γρηγορης, δευτερο, δεντρα, δεόντως, δευτερα, δηλ, δηλωσεις, δικη, δις, δοθηκε, ευκαιρια, ευρω, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εκκλησια, εκμεταλλευση, ελευθερια, ενεργεια, εννοια, εξοδα, εποχη, επρεπε, επιτυχια, επιθυμια, ερντογαν, ερευνα, ερχονται, εταιρεία, ευθυνη, εφευρεσεις, ζωη, ζωης, ζωνη, ιδιο, ιδρυση, υπηρεσια, θεοδωρακης, ιδρυμα, εικονα, καζαντζακης, καταρ, κυβερνηση, κινηση, κυριε, κλοπη, λαμπαδες, λειτουργια, λεπτομερειες, λειψανα, μηνυματα, μισθος, μητσοτακης, μυαλο, νατο, νικο, νυφη, νιαρχος, ντορα, ομαδα, οδηγος, ολλανδος, οπωσδηποτε, ορκωμοσια, οφείλεται, οχημα, παιδια, παιδακια, πολιτεια, πουτιν, πρυτανης, συνεχεια, σθεναρή, συνθηματα, σχεδια, τιμωρια, το εθνος, τουρκια, τσεχια, φυλακη, φανφαρες, φυσικα, φτου, χερι, χρημα, ασφαλεια, μποφορ, δικαιωμα, ενωση, εθνικο, γιορτη, χωρα, κρεβατι, κων, μελετη, neds, ορχηστρα, pulse, πωληση, θεια, θεσεις, βεβαιως
Τυχαία Θέματα
Γενική, Τούρκων-Κ Φράγκος, Διαξιφισμούς,geniki, tourkon-k fragkos, diaxifismous