Ελληνοαμερικανική “Πυροσβεστική” συνεργασία!

Η δυνατότητα ενός πενταετούς προγράμματος συνεργασίας των αμερικανικών υπηρεσιών πυρόσβεσης και ειδικότερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Καλιφόρνια, με το ελληνικό πυροσβεστικό σώμα, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση μεγάλων πυρκαγιών, συζητήθηκε με Αμερικανούς εμπειρογνώμονες, οι οποίοι βρίσκονται για επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τον επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Σακραμέντο της Καλλιφόρνια, Ρικ Μαρτίνες και δύο ακόμα αξιωματικούς,

που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, Βασίλη Καπέλιου, μέσω του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, ο οποίος φρόντισε άμεσα να ικανοποιηθεί το αίτημα της ελληνικής πλευράς.

Εκείνο που μεταξύ άλλων συζητήθηκε, είναι το θέμα της εκπαίδευσης, η λειτουργία των πεζοπόρων τμημάτων στις πυρκαγιές και η δυνατότητα ανταλλαγής προσωπικού στην πράξη, δηλαδή παρουσία Αμερικανών ειδικών κατά τη διάρκεια μεγάλων πυρκαγιών στην Ελλάδα και αντίστοιχα Ελλήνων στην Αμερική, για την αποκόμιση εμπειριών που θα βοηθήσουν στην μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Η επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων διήρκεσε πέντε μέρες και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης.

Στο διάστημα αυτό, οι τρεις Αμερικανοί αξιωματικοί, επισκεφθηκαν νευραλγικές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, το Κέντρο Επιχειρήσεων, την ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική Ακαδημία, ενώ πέταξαν και με ελικόπτερο πάνω απο τα καμένα στον Κάλαμο και ενημερώθηκαν για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στην οργάνωση και την λειτουργία των ελληνικών υπηρεσιών.

Όπως έγινε γνωστό απο το Αρχηγείο του Π.Σ., οι Αμερικανοί εντυπωσιάστηκαν απο το κέντρο επιχειρήσεων του Π.Σ., εξέφρασαν την ικανοποίηση τους απο τα πεζοπόρα τμήματα και την ΕΜΑΚ, αλλά διαπιστώνουν κάποιες αδυναμίες στην εκπαίδευση.

Το αμερικανικό κλιμάκιο αναχωρεί από την Ελλάδα αύριο το πρωί και τις επόμενες μέρες αναμένεται να υποβάλουν οι εμπειρογνώμονες τις προτάσεις τους για συνεργασία.

Στο θέμα της επίσκεψης αναφέρθηκε με θετικό τρόπο σε ανάρτηση του στο twitter και ο Αμερικανός πρέσβης.

The post Ελληνοαμερικανική “Πυροσβεστική” συνεργασία! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα