Διερμηνέας του Frontex καταγγέλει στην ΕΕ ότι τον «επαναπροωθήσαμε» μαζί με μετανάστες στην Τουρκία!

Διερμηνέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστηρίζει ότι τον Σεπτέμβριο, Έλληνες συνοριοφύλακες τον μπέρδεψαν ως αιτούντα άσυλο, του επιτέθηκαν και στη συνέχεια τον ανάγκασαν να περάσει τα σύνορα στην Τουρκία μαζί με δεκάδες μετανάστες. Οι καταγγελίες του δημοσιεύονται σε εκτενές ρεπορτάζ των New York Times. Αν όλα όσα καταγγέλει αποδειχτούν υπάρχει πρόβλημα.

Σύμφωνα με όσα γράφει η αμερικανική εφημερίδα, «ο ισχυρισμός του είναι ιδιαίτερα προβληματικός για τους Έλληνες αξιωματούχους

γιατί είναι νόμιμος κάτοικος Ευρωπαϊκής Ένωσης και απασχολείται στην Ε.Ε. στον  Frontex.  Παρέδωσε στοιχεία στην υπηρεσία για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του για κακοποίηση, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους που ασχολούνται με την υπόθεσή του».

Δηλώσεις για την υπόθεση έκανε και η η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον:

«Μετά από άμεση, σε βάθος συζήτηση με το άτομο αυτό στις 25 Νοεμβρίου, ανησυχώ εξαιρετικά », είπε . «Επιπλέον της προσωπικής του ιστορίας, ο ισχυρισμός του ότι δεν επρόκειτο για μεμονωμένη περίπτωση είναι ένα σοβαρό ζήτημα», πρόσθεσε, λέγοντας ότι της είπε ότι είχε δει τουλάχιστον 100 μετανάστες που σπρώχτηκαν πέρα ​​από τα σύνορα και μερικές φορές κακοποιήθηκαν.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται η αντίδραση του υπουργείου Μετανάστευσης το οποίο υποστηρίζει ότι  «τα γεγονότα δεν είναι όπως παρουσιάζονται».

Ο διερμηνέας είπε στους New York Times ότι είχε υποβάλει καταγγελία στη Frontex και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι το επιβεβαίωσαν. Είπαν ότι η καταγγελία αντιμετωπίζεται ως αξιόπιστη λόγω της θέσης του άνδρα και της τεκμηρίωσης που παρείχε, συμπεριλαμβανομένων ηχογραφήσεων και βίντεο.

Μ. Κριθαρίδης: «Σοκαριστική και ανατριχιαστική» η καταγγελία διερμηνέα της Frontex για βασανισμούς και επαναπροωθήσεις στα ελληνικά σύνορα

«Σοκαριστική και ανατριχιαστική», χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος του ΜεΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης την καταγγελία διερμηνέα της Frontex,  για την δράση των ελληνικών αρχών στα ελληνικά σύνορα,     που κάνει λόγο για «αρπαγή του μαζί με πρόσφυγες από την ελληνική αστυνομία., τον ξυλοδαρμό τους και άλλες ευτελείς πράξεις βασανισμού από τις ελληνικές αρχές και τέλος την παράνομη επαναπροώθηση τους στην Τουρκία». 

Ο κ. Κριθαρίδης προσθέτει ότι για το περιστατικό αυτό είναι ενήμερη η αρμόδια ευρωπαία Επίτροπος, «η οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το γεγονός του ότι όπως καταγγέλλει ο διερμηνέας, τα περιστατικά αυτά κάθε άλλο παρά μεμονωμένα είναι»

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΜεΡΑ 25, «τα εγκλήματα του κ. Μητσοτάκη, του κ. Μηταράκη και του κ. Θεοδωρικάκου συνεχίζονται και στον Έβρο, με την χώρα μας να εκτίθεται διεθνώς για τέτοιες παράνομες και απάνθρωπες πρακτικές, που δεν είναι δυστυχώς η πρώτη φορά που καταγγέλλονται»   και ζητά εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς. 

Όλο το ρεπορτάζ των New York Times ΕΔΩ 

Όλες οι ειδήσεις

«Η αυταρχική στροφή της κυβέρνησης στο πεδίο της πληροφόρησης»-Ανάλυση

Ο Ρόμελ και το τσιγάρο που έσωσε από το απόσπασμα τον Βρετανό λοχαγό κατάσκοπο

Όταν ακόμη και ο Α.Πορτοσάλτε θυμώνει με τις επιλογές της κυβέρνησης και «το κόμμα»-Βίντεο

The post Διερμηνέας του Frontex καταγγέλει στην ΕΕ ότι τον «επαναπροωθήσαμε» μαζί με μετανάστες στην Τουρκία! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα