Διαφοροποιείται η Ιαπωνία – Δεν αποσύρεται από την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που μετέχει η Ρωσία

Η Ιαπωνία δεν σκοπεύει να αποσυρθεί από ένα μεγάλο έργο φυσικού αερίου στο οποίο συμμετέχει η Ρωσία, αν και έχει επιβάλει στη Μόσχα αυστηρές κυρώσεις λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα.

Η Ιαπωνία, που εξαρτάται πολύ από τις εισαγωγές ενέργειας για να καλύψει τις ανάγκες της, προσπαθεί, όπως και άλλες χώρες,

να βρει μια ισορροπία μεταξύ της εξάρτησής της από τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα και την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο ο Κισίντα δήλωσε ότι ο αγωγός Σαχαλίν-2 στη ρωσική Άπω Ανατολή, κοντά στην Ιαπωνία, θα προσφέρει στη χώρα υγροποιημένο φυσικό αέριο «μακροπρόθεσμα, με χαμηλό κόστος και σταθερότητα».

«Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για την ενεργειακή μας ασφάλεια», τόνισε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός. «Δεν σκοπεύουμε να αποσυρθούμε» από αυτό, πρόσθεσε.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η πετρελαϊκή εταιρεία Shell αποσύρθηκε από το έργο για την κατασκευή του αγωγού αυτού, στο οποίο συμμετείχε σε ποσοστό 27,5%, και το οποίο ελέγχεται κατά 50% από τη ρωσική Gazprom.

Οι ιαπωνικές εταιρείες Mitsui και Mitsubishi συμμετέχουν κατά 12,5% και 10% αντίστοιχα στο έργο.

Ο Κισίντα παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ιαπωνία αναζητεί εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Ακολουθώντας την πολιτική των άλλων χωρών της G7 «θα εξακολουθήσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες για να μειώσουμε την ενεργειακή μας εξάρτηση από τη Ρωσία», επεσήμανε.

Η Ιαπωνία καλύπτει από τη Ρωσία περισσότερο από το 8% των αναγκών της σε υγροποιημένο φυσικό αέριο και από την Αυστραλία περίπου το 40%.

The post Διαφοροποιείται η Ιαπωνία – Δεν αποσύρεται από την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που μετέχει η Ρωσία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα